TRAGISK ULYKKE: Modell og kjendisdatter Tali Lennox (24) opplevde marerittet da kajakken hun satt i, veltet. Kjæresten, Ian Jones, mistet livet. Foto: SipaUSA / NTB Scanpix
TRAGISK ULYKKE: Modell og kjendisdatter Tali Lennox (24) opplevde marerittet da kajakken hun satt i, veltet. Kjæresten, Ian Jones, mistet livet. Foto: SipaUSA / NTB ScanpixVis mer

Tali Lennox:

Kjendisdatteren mistet kjæresten i dramatisk kajakkvelt. Nå bryter hun tausheten

- Så virkelig og uvirkelig på samme tid.

(Seoghør.no): I 2015 opplevde modell Tali Lennox (24), datteren til artist Annie Lennox (62), sitt livs mareritt da kjæresten Ian Jones omkom i en kajakkulykke.

Paret var sammen i en kajakk i Hudson River i New York da den veltet. Begge falt ut, og Tali Lennox ble reddet etter 20 minutter.

Ingen av dem hadde på seg redningsvest, og Jones mistet livet. Han ble bare 32 år gammel.

- Uvirkelig

I et lengre intervju med Evening Standard åpner 24-åringen seg om sorgen og savnet etter kjæresten for første gang.

- Det er helt uvirkelig når noe sånt skjer. En du kunne være sammen med hele tiden... I mitt tilfelle var det min beste venn. Hans familie var min familie i New York. Jeg var sammen med dem hele tiden. Og plutselig er han ikke der lenger. Det er en bisarr tanke for meg, sier hun.

Tali Lennox, som både er modell og kunstner, forklarer at hun har funnet mye trøst i kunsten.

24-åringen har brukt mye tid på å male bilder i leiligheten hun delte med kjæresten i New York, forteller hun til Evening Standard.

- Kunst har hjulpet meg så mye. Jeg vet virkelig ikke hvordan jeg ville ha håndtert situasjonen om jeg ikke hadde hatt det. Jeg liker former for trøst som kommer innenfra. Du trenger ikke å gå til en terapeut, du trenger ikke å gråte på noen sin skulder. Du har på en måte en hellig plass for deg selv, sier hun.

Delte rørende hyllest

Det var i starten av august for to år siden at Lennox fikk beskjed om at kjæresten og samboeren ikke overlevde ulykken som rammet dem begge.

Kort tid etter delte hun en rørende hyllest til Jones via Instagram.

«Hjertet mitt er knust. Min beste venn, min sjelevenn, min «partner in crime» og kreativitet, kjærligheten og lyset i livet mitt er ikke lenger her med meg. All kjærlighet som er sendt min vei gir meg styrke til å komme meg gjennom dette. La oss hedre og feire denne eksepsjonelt vakre sjelen og fortsette å følge lyset», skrev hun.

Annie Lennox, mor til Tali Lennox, er den skotske musikeren og låtskriveren som trolig er mest kjent for sitt samarbeid med Dave Stewart i popgruppen Eurythmics. Den 62 år gamle stjernen har i likhet med sin datter snakket ut om det forferdelige dødsfallet som datteren bevitnet.

I et intervju med tv-programmet «Lorraine» forteller «I put a spell on you»-stjernen om den fatale ulykken, og hvordan det har påvirket hennes syn på livet. Dette skriver Hello Magazine.

MISTET KJÆRESTEN: Tali Lennox mistet kjæresten i en kajakkulykke. Hun var selv til stede da den fatale ulykken skjedde. Foto: AFP / NTB Scanpix
MISTET KJÆRESTEN: Tali Lennox mistet kjæresten i en kajakkulykke. Hun var selv til stede da den fatale ulykken skjedde. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

- Hun var involvert, som mange vet, i en fatal ulykke. Tali er her, Tali har det bra. Det var forferdelig, sier Annie Lennox, og legger til at hun er takknemlig hver eneste dag.

- Jeg tenker på mennesker som på daglig basis blir nødt til å leve med en slik tragedie og tap. Jeg legger vekt på det overfor dem hver dag, forklarer hun.

Mistet sønnen

Den verdensberømte 62-åringen har siden 1992 gitt ut tre soloplater og solgt over 80 millioner album. I tillegg til datteren Tali har artisten datteren Lola Fruchtmann sammen med filmprodusenten Uri Fruchtmann.

Paret fikk også sønnen Daniel Fruchtmann sammen i 1988, men den lille gutten var dødfødt.

Saken fortsetter under bildet.

DATTER: Annie Lennox (t.v) sammen med datteren Lola. Foto: AFP / NTB Scanpix
DATTER: Annie Lennox (t.v) sammen med datteren Lola. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

Annie Lennox har tidligere snakket ut om tyngden ved å miste et barn, men også at det har fått henne til å innse hvor skjørt og sterkt livet kan være.

- Det hadde en enorm innvirkning på meg, har hun uttalt i et intervju med BBCs Radio 4. Dette skriver The Telegraph.

Stjerna legger ikke skjul på at sorgen har påvirket musikken hennes.

- Jeg vet ikke om sorgen må komme først, og at du må ha det vondt for å skrive noe av verdi. Men det er nesten som du er en keramiker og at du bruker leiren, sa hun.

LES OGSÅ: Annie Lennox har kjempet mot mystisk sykdom i tre år