Melodi Grand Prix Junior 2019:

Kjendisdatter vant MGPjr 2019

Duoen Anna & Emma stakk av med seieren.

SEIER: Emma & Anna stakk av med seieren i MGPjr 2019. Foto: NTB Scanpix
SEIER: Emma & Anna stakk av med seieren i MGPjr 2019. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag, lørdag 25. mai, var det seks ulike bidrag som konkurrerte om den gjeve seieren i Melodi Grand Prix Junior.

Det var til slutt duoen Anna & Emma, bestående av to elleve år gamle jenter, som stakk av med seieren. Det gjorde de med låten «Kloden er syk» - skrevet på bakgrunn av sitt engasjement for miljøet.

SEIERSRUS: Duoen Anna & Emma stakk av med seieren i Melodi Grand Prix Junior. Det gjorde de med låta «Kloden er syk». Foto: Tom Hansen / NTB scanpix
SEIERSRUS: Duoen Anna & Emma stakk av med seieren i Melodi Grand Prix Junior. Det gjorde de med låta «Kloden er syk». Foto: Tom Hansen / NTB scanpix Vis mer

- Helt fantastisk var svaret, da 11-åringene fikk spørsmål fra programlederne Sigrid «Siggen» Velle Dypbukt og Mikkel Niva om seiersfølelsen.

Det skriver NRK.

Det kanskje ikke så mange vet, er at MGPjr-vinneren Emma er datteren til en av Ylvis-brødrene, nemlig Vegard Ylvisåker (40).

Han var naturligvis til stede for å overvære datterens fremføring, og la ikke skjul på at han kjente på nervene underveis.

- Det er helt spesielt. Jeg har vært rolig i hele oppladningen. Men når de plutselig står der, blir det litt voldsomt, sa Vegard Ylvisåker til NRK.

Stolt far

Elleve år gamle Emma er Vegard og kona Hele Helgesen Ylvisåkers (38) eldste barn. Paret, som giftet seg i 2011, har også to sønner sammen.

TALENT: Vegard Ylvisåkers datter, Emma, vant Melodi Grand Prix Junior sammen med sin makker Emma. Her avbildet i 2017. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
TALENT: Vegard Ylvisåkers datter, Emma, vant Melodi Grand Prix Junior sammen med sin makker Emma. Her avbildet i 2017. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

At Vegard er stolt over datteren, er det liten tvil om. Da musikkvideoen til låten ble sluppet i midten av april, delte han dette bildet på Instagram:

«Videopremiere for Emma, stolt far», skrev han til bildet av datteren.

Se og Hør har forsøkt å få en kommentar fra Vegard Ylvisåker, foreløpig uten hell.

Låtsuksess

Ifølge NRK går Emma på musikalskole. Trolig har hun arvet noen musikalske gener av sin far, som sammen med broren Bård Ylvisåker (37) i 2013 gikk viralt verden over med låten «The Fox».

Den fengende hiten fikk over fire millioner klikk på Youtube på ett døgn, og førte blant annet til at brødrene fikk opptre på både «The Ellen Show» og den amerikanske versjonen av «Skal vi danse».

SUKSESS: Bård og Vegard Ylvisåker på scenen i Toronto i 2013, under The Big Jingle på Air Canada Centre. Foto: Retna / All Over Press
SUKSESS: Bård og Vegard Ylvisåker på scenen i Toronto i 2013, under The Big Jingle på Air Canada Centre. Foto: Retna / All Over Press Vis mer

Da låten begynte å klatre på hitlisten Billboard, lå mye til rette for at brødrene fra Bergen kunne bygge videre på en karriere i utlandet. Slik ble det imidlertid ikke, selv om flere dører sto åpne.

Dro til Los Angeles

Vis mer

Da Bård og Vegard i februar i fjor gjestet «Skavlan», fortalte de hvorfor USA-karrieren ble en flopp.

- Vi fikk et tilbud fra et stort studio som ville satse på oss, og putte penger i et prosjekt. Vi dro over til Los Angeles og jobbet fram en idé som vi ville lage, sa Bård Ylvisåker til programleder Fredrik Skavlan (52).

Samarbeidet gikk ikke helt knirkefritt. Studioet involverte flere skribenter og produsenter i prosjektet, og produktet ble vannet ut. Brødrene beskrev likevel tiden i USA som «super».

Vis mer

- Vi levde «Californication»- og «Entourage»-drømmen i LA, og skrev på laptopen vår. Men det ble det dårligste vi noen gang har laget, tror jeg, fortalte Bård den gang.

Reiste hjem igjen

Til tross for at brødrene ikke var fornøyde med produktet, innrømmet de overfor Skavlan at det ble laget en pilotepisode for et nytt program, noe studioet «brukte veldig mye penger på».

Men piloten ble aldri helt ferdig.

- Vi dro etter hvert hjem til Norge. «The Fox» ble laget i Norge - hvorfor er vi i Los Angeles? Det er varmt her, men det er jo mye lettere å jobbe hjemmefra, sa de, og la til:

- Da ringte Comedy Central og sa: «Det mangler litt på piloten. Kan dere komme over så vi kan gjøre den ferdig?». «Nei». Så dro vi aldri tilbake, og det ble ikke noe av.

LES OGSÅ: Slik reagerte Kylie på Jordyns svik

Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer