Alesya Kafelnikova:

Kjendisdatter legger seg flat etter nakenvideo

Den russiske influenseren poserte naken på en elefant. Det skapte reaksjoner.

HENDA I VÆRET: Den russiske Instagram-modellen Alesya Kafelnikova måtte legge seg flat etter et mislykket stunt med en utrydningstruet sumatrisk elefant. Vis mer
Publisert

Datteren til den russiske tidligere profesjonelle tennisspilleren Jevgenij Kafelnikov (47), Alesya Kafelnikova (22), havnet i hardt vær etter at hun delte en video hvor hun poserte naken på en elefant på Instagram.

Videoen fra influenserens reise til Bali, som hun delte med sine over 500 000 følgere, fikk flere til å sperre opp øynene.

«Stakkars elefant. Skjemmes du ikke over at du ligger naken på en elefant? Det er et levende vesen. Penger overskygger virkelig alt», lød en av kommentarene, ifølge australske News.

Andre mente det var et overgrep mot elefanten.

KJENDISDATTER: Russiske Alesya Kefelnikova er datteren til den tidligere profesjonelle tennisspilleren Jevgenij Kafelnikov. Foto: Skjermdump fra Instagram / kafelnikova_a
KJENDISDATTER: Russiske Alesya Kefelnikova er datteren til den tidligere profesjonelle tennisspilleren Jevgenij Kafelnikov. Foto: Skjermdump fra Instagram / kafelnikova_a Vis mer

Fikk refs

Sjefen i Bali Tourism Agency, Putu Astawa, er blant dem som har kritisert den russiske influenseren. Overfor The Sun sier han at videoen ikke oppfyller normene de fremmer som en del av turismen på Bali.

En talsperson for veldedighetsorganisasjonen Save the Asian Elephants sier følgende til The Sun:

- Nok en tragisk trivialisering av den majestetiske asiatiske elefanten, når arten kjemper for sin eksistens mot brutalt misbruk i turisme og menneskelig underholdning.

BYR PÅ SEG SELV: Sexolog og influenser Iselin Guttormsen er kjent for å dele svært ufiltrerte bilder på Instagram, noe som ikke bare høster positive tilbakemeldinger. Video: Rød Løper Vis mer

I 2012 ble asiatisk elefant endret fra utrydningstruet til kritisk utrydningstruet av WWF (World Wide Fund for Nature, journ.anm.), på bakgrunn av avskoging og forringelse av dets naturlige habitat.

Til tross for at Kafelnikova poserer på en asiatisk elefant på Bali, hvor hun for tiden bor, er ikke elefanten innfødt på den indonesiske øya. I stedet blir den holdt fanget for å tjene turistindustrien.

Forsvarer videoen

De kritiske stemmene fikk til slutt 22-åringen til å fjerne innlegget fra Instagram. I et annet innlegg forsvarer hun videoen ved blant annet å påpeke at hun har donert penger og jobbet for flere dyreorganisasjoner på Bali.

«Hvis noen ikke vet om dette, så har jeg holdt på med veldedighetsarbeid i mange år, og en av mine siste donasjoner var økonomisk støtte til dyr og lokalbefolkningen i landsbyen, hvor jeg tok disse bildene, skriver hun innledningsvis.

«Det er synd at folk ser på dette som vulgært og ikke som en skjønnhet og kjærlighet til naturen. Jeg elsker dyr, jeg elsker elefanter. Og jeg elsker Bali så mye», fortsetter hun.

Videre forklarer 22-åringen at det var en privat photoshoot, og at hun ikke hadde noen intensjon om å såre lokalbefolkningens følelser.

«Vi elsker balinesisk kultur og respekterer indonesiske regler. Beklager hvis dere tolker det på noe annen måte».

Avslutningsvis påpeker influenseren at intensjonen hennes med videoen var å vise at hun elsker og respekterer dyr, og spesielt elefanter mer enn noe annet. 22-åringen håper nå at følgerne vil se skjønnheten i dette.

HYLLET: Influenser Camilla Lorentzen har over 90 000 følgere på Instagram, og der blir hun både hyllet og kritisert. Vis mer

LES OGSÅ: Slaktes: - Jeg brekker meg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer