Matilda «Tilly » Ramsay:

Kjendisdatter følger i farens fotspor

I en alder av 19 år har stjernekokkens datter oppnådd mye.

KJENDISDATTER: Den verdenskjente kokken Gordon Ramsays 19 år gamle datter, Matilda, har et stort ønske om å følge i farens fotspor. Her avbildet i 2015. Foto: Ken McKay / ITV / REX / NTB
KJENDISDATTER: Den verdenskjente kokken Gordon Ramsays 19 år gamle datter, Matilda, har et stort ønske om å følge i farens fotspor. Her avbildet i 2015. Foto: Ken McKay / ITV / REX / NTB Vis mer
Publisert

Stjernekokken Gordon Ramsay (54) har vært gift med kona og forfatteren Tana Ramsay (46) siden 1996, og sammen har de fått de fem barna Elizabeth «Tilly» Matilda (19), Oscar (1), tvillingene Jack og Holly (20) og Megan Jane (22).

Ramsay er en anerkjent kokk og har blant annet mottatt tolv Michelin-stjerner i løpet av karrieren. I tillegg eier han 25 restauranter spredt verden rundt, og har også vært å se i tv-programmer som «Ramsay's Kitchen Nightmares», «Hell's Kitchen» og «MasterChef».

Man skulle kanskje tro at som barn av en verdenskjent stjernekokk er man godt vant med fancy måltider, og at man kanskje til og med har lært noen gode oppskrifter opp gjennom årene.

VOKST OPP: Sylvester Stallones 22 år gamle datter, Sistine, har blitt voksen. Video: Rød Løper Vis mer

Lagde mat for oppmerksomhet

Dette er i alle fall tilfellet for datteren Elizabeth Matilda, bedre kjent som Tilly, som er blant Gordons barn som har valgt å følge i hans fotspor. I en alder av 19 år har hun sitt eget matlagingsprogram, over 600 000 følgere på Instagram og over fire millioner følgere på TikTok.

På sistnevnte sosiale medium er det ofte at 19-åringen figurerer sammen med sin verdenskjente far, hvor de sammen underholder følgerne.

Akkurat som sin far har som nevnt Tilly også en stor interesse for matlaging, og har laget mat siden hun var liten. Det har imidlertid ikke alltid vært like enkelt å krige om oppmerksomheten i en familie på syv.

I et tidligere intervju med Waitrose Weekend i 2017 avslørte Tilly at hun faktisk begynte å lage mat for å få farens oppmerksomhet.

- Når du er den yngste i en høylytt familie på seks må du virkelig rope for å bli lagt merke til. I stedet for å rope begynte jeg å lage mat. Det er enklere å få oppmerksomhet for at man har laget en god middag til alle, enn det er å hoppe opp og ned og være høylytt hele tiden, sa hun den gang.

FØDT INN I RAMPELYSET: Den 19 år gamle modellen Iris Law har to verdensberømte foreldre, og er nå på vei til å være på «alles» lepper. Video: Instagram / NTB scanpix / Rød Løper Vis mer

Stjernekokkens datter har hittil ikke vært fremmed for å stille opp til intervjuer, og i 2017 tok hun blant annet en prat med Hello Magazine.

Der kom det blant annet frem at 19-åringen ville spist hjemmelaget spagetti bolognese som sitt siste måltid. Hun innrømmet også at hun aldri vil være i stand til å lage farens oppskrift på biff Wellington.

Hard mot datterens matlaging

Men tilbake til karrieren. Allerede som fireåring gjorde Tilly sin tv-debut da hun gjestet farens matlagingsprogram «The F Word». Siden den gang har hun dukket sporadisk opp i farens programmer, som blant annet «MasterChef Junior» og «Hell's Kitchen».

Det skal imidlertid nevnes at siden 2015 har Tilly vært å se i sitt eget matlagingsprogram, «Matilda and the Ramsay Brunch», på CBBC. I programmet får man følge Ramsay-familien under sommerferien deres og 19-åringen er den som står for matlagingen.

FAR OG DATTER: Her er Tilly og Gordon avbildet sammen i tv-programmet «This Morning» i 2015. Foto: Ken McKay / ITV / REX / NTB 2015
FAR OG DATTER: Her er Tilly og Gordon avbildet sammen i tv-programmet «This Morning» i 2015. Foto: Ken McKay / ITV / REX / NTB 2015 Vis mer

I 2017 slapp hun også sin egen bok med samme navn som tv-programmet. Året etter var hun og faren å se i «This Morning» på ITV med segmentet «Big chef little chef».

Der lagde hun og Gordon mat og forsøkte å få barn interessert i matlaging. Under tv-programmet forklarte Tilly også at hennes matlaging er enklere enn farens.

SERIEKLAR: Datteren til Paul «Bono» Hewson har en av hovedrollene i HBO-serien «The Luminaries». Video: Rød Løper/HBO. Anbefalt aldersgrense: 12 år. Vis mer

- Min matlaging er mye enklere enn pappas fordi hvis jeg ikke har en av ingrediensene i oppskriftene mine, er det ikke så farlig. Men hvis du ikke har en av ingrediensene i pappas fungerer det ikke like bra. Han er mye mer masete, sa hun, ifølge People.

Da hun fikk spørsmål om Gordon noen gang har vært hard mot henne når det kommer til matlaging, svarte hun:

- Han er veldig tøff mot meg, ja. Det er han absolutt.

Foretrekker morens mat

Det som kanskje kommer overraskende på for mange er at Tilly faktisk foretrekker morens matlaging fremfor farens.

Det kom frem da far og datter var med i den populære «This or that challenge» på TikTok, ifølge Insider.

Selv om Tilly har en far som tjener nok til salt i grøten og vel så det, er hun nødt til å tjene egne penger.

I et portrettintervju med The Telegraph i 2017 fortalte nemlig sinnakokken at de fire barna hans ikke kommer til å se noe til formuen hans.

- (Formuen) går definitivt ikke til dem, og det er ikke for å være slem. Det er for å ikke skjemme dem bort, fortalte han og fortsatte:

- Det eneste jeg og Tana har blitt enige om er at de skal få et depositum på 25 prosent til leilighet, men de får ikke alt.

LES OGSÅ: - Ja, jeg spiser marsvin

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer