Coronaviruset:

Kjendisbryllup på vent

Grunnet coronaviruset er det flere av landets kjendiser som må ta stilling til hva de skal gjøre med bryllupet sitt.

USIKRE: Programleder Samantha Skogrand og forloveden Emil Hegle Svendsen er blant dem som har blitt nødt til å ta stilling til hva de skal gjøre med sitt kommende bryllup. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
USIKRE: Programleder Samantha Skogrand og forloveden Emil Hegle Svendsen er blant dem som har blitt nødt til å ta stilling til hva de skal gjøre med sitt kommende bryllup. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den alvorlige pandemien vi befinner oss i har fått flere følger for ikke bare mennesker, men også arrangementer som premierefester og ikke minst endringer i tv-programmer.

Spredningen av det alvorlige coronaviruset har blant annet ført til at Folkehelseinstituttet har kommet med anbefalinger om at arrangementer med mer enn 500 deltakere avlyses eller utsettes.

Forrige uke ble det kjent at snowboardstjernen Silje Norendal (26) og forloveden Alexander Bonsaksen (33) har valgt å utsette bryllupet sitt et år frem i tid. Paret skulle opprinnelig ha giftet seg i Italia i juni, men så seg nødt til å avlyse.

Norendal og Bonsaksen er imidlertid ikke det eneste norske kjendisparet som hadde store planer om å gi hverandre sine «ja» i år.

Som følge av coronaviruset er det naturlig nok flere som har gått i tenkeboksen hva gjelder sitt kommende bryllup, blant dem programleder Samantha Skogrand (30) og forloveden Emil Hegle Svendsen (34).

GIFTER SEG: I 2019 ble det klart at Janne Formoe og Jan Fredrik Karlsen hadde forlovet seg. Nå letter hun på sløret om hvordan bryllupet blir. Reporter: Malini Bjørnstad. Video: Ingebjørg Iversen / KK Vis mer

- Må faktisk se det an

De skal etter planen gifte seg i Oslo i august, men i den nyeste episoden av podkasten «BabyBoom» som Skogrand har sammen med Jamina Blipp (31), kommer det frem at paret har planer om å utsette.

I podkasten forteller Skogrand at invitasjonene til bryllupet egentlig skulle bli sendt ut 12.mars - samme dag som de norske myndighetene innførte en rekke tiltak og retningslinjer for den norske befolkningen.

- Invitasjonene skulle egentlig bli sendt den dagen, men nå har vi valgt å vente med invitasjonene fordi vi skal gifte oss i august, og vi må faktisk se det an litt, forteller Skogrand i podkasten, og legger til at hun tror og håper at samfunnet vil se annerledes ut i august.

Til Se og Hør forteller Skogrand at de skal bestemme seg for om de skal utsette bryllupet sitt innen påske.

30-åringen og forloveden har rukket å komme et stykke inn i bryllupsplanleggingen.

- Vi har bestemt oss for kirke, lokale for bryllupsfest osv. Men det er ikke noe problem å utsette, fortsetter hun.

Skogrand synes selv det er trist å eventuelt måtte utsette bryllupet, men forteller at det ikke føles ut som «et stort offer» i disse tider.

- Et bryllup betyr lite i forhold til det som skjer i verden nå. Et bryllup er uansett noe å glede seg til, selv om det ikke blir i år, avslutter hun.

I podkasten er imidlertid Skogrand klar i sin sak på at når hun først skal gifte seg, så vil hun gjøre det helhjertet.

- Jeg skal ikke presse ut noe informasjon fra forloverne mine, men jeg vil bare si til forloverne mine og Emil sine at hvis noen ikke kan, eller at man må endre på planene eller gjøre noe annerledes, så vil jeg faktisk bare utsette alt et år. Forhåpentligvis skal jeg bare gifte meg en gang, fortsetter Skogrand.

ULYKKESFUGL: Det gikk ikke helt som planlagt da Atle Pettersen skulle ta et bad i jacuzzien på bryllupsnatten sin. Vis mer

Lever i håpet

Også tv-profil Nicolay Ramm (31) og forloveden Josephine Leine Granlie (30) skal gifte seg 20.juni i Sør-Frankrike.

Overfor Se og Hør forteller Ramm at de fortsatt lever i håpet om at bryllupet kan bli noe av.

- Vi har tre måneder med nerver foran oss, forteller han, og legger til:

- Samtidig er det ikke så farlig om det ikke skulle bli noe av. Det viktigste er at folk blir friske igjen. Det er dét som betyr noe. Et bryllup kan man alltids gjennomføre.

NERVER: Nicolay Ramm og forloveden Josephine Leine Granlie skal etter planen gifte seg 20.juni i Sør-Frankrike og har foreløpig ingen planer om å utsette bryllupet. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
NERVER: Nicolay Ramm og forloveden Josephine Leine Granlie skal etter planen gifte seg 20.juni i Sør-Frankrike og har foreløpig ingen planer om å utsette bryllupet. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

Tv-profil Linni Meister (34) og samboeren Niklas Tangen Klein (22) forlovet seg for snart tre år siden, og de har tidligere fortalt åpent om bryllupsplanleggingen. I fjor kunne de avsløre overfor Se og Hør at de håpet å gi hverandre sitt ja i 2020 i august måned.

UENIGE: Blogger Martine Lunde og kjæresten Aleksander Sæterstøl er å se i sesong 11 av «Bloggerne». Selv om paret har vært kjærester i flere år, har de litt forskjellig syn på bryllup. Vis mer

På stedet hvil

Overfor Se og Hør forteller Meister nå at de ikke har noen planer om å planlegge noe videre vedrørende bryllupet sitt.

- Dette er noe som absolutt ikke haster for vår del. Vi er fortsatt på stedet hvil når det gjelder planleggingen, da det har vært turbulente tider som har gjort at vi rett og slett har satt det på vent, forteller Meister.

Forrige uke markerte datoen for at Meister og forloveden har vært kjærester i fire år, og tv-profilen forteller at hvis de overlever forholdet etter å ha tilbrakt tid sammen døgnet rundt de siste og kommende ukene så skal hun personlig fri til han selv.

SATT PÅ VENT: Linni Meister kan fortelle overfor Se og Hør at bryllupet foreløpig er satt på vent grunnet turbulente tider. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
SATT PÅ VENT: Linni Meister kan fortelle overfor Se og Hør at bryllupet foreløpig er satt på vent grunnet turbulente tider. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

- I så fall blir det bryllup neste år. Forholdet vårt har overlevd det meste så langt på godt og vondt, og det er jo det ekteskap og samhold handler om. Å holde sammen i gode og onde dager, avslutter hun.

BRUDEKJOLE: Forfatter og motejournalist Vanessa Rudjord ankom Petter Stordalens halloweenfest i en lekker brudekjole. Reporter: Thea Hope. Video: Madeleine Liereng Vis mer

- Bryllup er ikke gratis

Radioprogramleder Niklas Baarli (30) forlovet seg med Benjamin Silseth i oktober 2018. De har planer om å gi hverandre sitt «ja» i september.

I likhet med Ramm forteller Baarli til Se og Hør at de krysser fingrene for at bryllupet blir noe av.

- Det er enda lenge til bryllupet vårt, og håpet er at de strengeste tiltakene er over innen vi skal feire kjærligheten i september, forteller han.

Videre forteller Baarli at de avventer enda noen måneder for å se hvordan situasjonen er før de velger gjør noe.

KRYSSER FINGRENE: Niklas Baarli og forloveden Benjamin Silseth satser på at bryllupet blir noe av. Foto: NTB Scanpix
KRYSSER FINGRENE: Niklas Baarli og forloveden Benjamin Silseth satser på at bryllupet blir noe av. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hvor langt har dere kommet i planleggingen?

- Vi begynner å nærme oss noe som ser ut som et bryllup. Lokale, underholdning og lignende er på plass, svarer han.

Baarli legger ikke skjul på at hvis de blir nødt til å avlyse så vil det ramme dem økonomisk.

- Bryllup er ikke gratis. Vi satser på at det blir fest og ikke skypebryllup, fortsetter han.

LES OGSÅ: Derfor er de ikke forlovet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer