Kjendisnavn

Kjendisbarnas utradisjonelle navn

Hva om du ble født inn i rampelyset og fikk navnet «Eple»?

HEMMELIGHETSFULL: Kylie Jenner med datteren Stormi på armen. Sammen med Travis Scott fikk de sitt andre barn i februar, men hun har ennå ikke avslørt sønnens navn for offentligheten. Foto: Felipe Ramales / Splash News / NTB
HEMMELIGHETSFULL: Kylie Jenner med datteren Stormi på armen. Sammen med Travis Scott fikk de sitt andre barn i februar, men hun har ennå ikke avslørt sønnens navn for offentligheten. Foto: Felipe Ramales / Splash News / NTB Vis mer
Publisert

Navn er noe som betyr mye for vordende foreldre. Å finne det rette navnet, kan kjennes livsviktig og vanskelig, mens for andre kommer det naturlig.

Kjendiser har en tendens til å velge utradisjonelle navn til barna sine. Barna blir født inn i rampelyset, og fansen venter spent på avsløringen - for hva skal barnet hete?

Derfor kan det være frustrerende for fansen når superstjerner som Kylie Jenner (24) nå har valgt å holde igjen på navnavsløringen til sin yngste sønn på tre måneder.

ETTERTRAKTET: TV-profil Emma Ellingsen har over en halv million følgere på Instagram, og det er ikke bare nordmenn som har fått øynene opp for skjønnheten. Video: Steffen Pettersen / Reporter og edit: Kine Falch Vis mer

Eplet faller ikke langt fra stammen

Hva med å kalle barnet ditt for «Eple»? Det har nemlig Gwyneth Paltrow (49) og eksmannen Chris Martin gjort (45), da de fikk datteren Apple Martin (17) i 2004.

Hennes yngre bror har fått det religiøstklingende navnet Moses (16).

APPLE: Gwyneth Paltrow har barna Apple og Moses med eksmann Chris Martin, vokalist i Coldplay. Foto: Skjermdump Instagram // @gwynethpaltrow
APPLE: Gwyneth Paltrow har barna Apple og Moses med eksmann Chris Martin, vokalist i Coldplay. Foto: Skjermdump Instagram // @gwynethpaltrow Vis mer

Paltrow og hennes to barn skal ha et nært forhold, men 17- og 16-åringene har en tendens til å bli flau over moren sin. Nylig skrev KK om da de to tenåringene måtte gjøre tiltak etter å ha sett hva morens bakgrunnsbilde på telefonen var.

IKKE FLAU: Hollywood-stjernen Gwyneth Paltrow delte like så greit et nakenbilde av seg selv i anledning sin 48-årsdag. Foto: Skjermdump fra Instagram/gwynethpaltrow Vis mer

To døtre med samme navn

Ryan Gosling (41) og Eva Mendes (48) fikk datteren Esmeralda Amada (7) i 2014. Navnet Esmeralda er inspirert av karakteren fra «Ringeren i Notre-Dame» som har et snilt og sjenerøst hjerte.

I et intervju har Mendes fortalt at både hun og Gosling har et sentimentalt forhold til navnet, da begge vokste opp med Victor Hugo-fortellingen med Esmeralda som en sentral rolle de begge elsket.

Amada skal ha vært Mendes' bestemors navn, og betyr «elsket» på spansk. Det spesielle med dette navnet, er at også deres yngste datter fikk det tildelt – Amada Lee Gosling (6) – som er født i 2016.

SUPERKLUBB: Disse fire startet alle sine karrierer som barn i tv-serien «The Mickey Mouse Club». Se klipp fra Britney Spears, Christina Aguilera, Ryan Gosling og Justin Timberlakes første opptredener på tv. Vis mer

Venter sitt andre barn

Skuespiller Shay Mitchell (35), har sammen med sin langvarige kjæreste Matte Babel, en datter som ble født i november 2019. Hun har fått navnet Atlas Noa (2).

Mitchell er gravid med parets andre barn, og det blir spennende å se om babyen får et like jordisk navn som sin storesøster.

Staten California tillot ikke navnet – måtte endre

Da verdens rikeste mann Elon Musk (50) og av og på-kjæresten Grimes (34) fikk sin andre datter i slutten av 2021, reagerte mange.

Navnet lyder Exa Dark Sideræl ( 5 md.), som er noe spesielt da bokstaven «æ» ikke er en del av det engelske alfabetet. Det er en alveaktig måte å stave «sidereal» på, ifølge Grimes, som betyr «universets sanne tid» eller «stjernetid».

Med deres førstefødte sønn X Æ A-XII (2), måtte stavemåten endres fra X Æ A-12 ettersom staten California ikke tillater siffer i navn.

VERDENS RIKESTE: Elon Musk har totalt syv barn, og de to yngste har han med sin av og på-kjæreste Grimes. Foto: Charles Sykes / Invision / NTB
VERDENS RIKESTE: Elon Musk har totalt syv barn, og de to yngste har han med sin av og på-kjæreste Grimes. Foto: Charles Sykes / Invision / NTB Vis mer

«Det føltes riktig»

Stormi Webster (4) er navnet på datteren til Kylie Jenner (24) og Travis Scott (31). Det fikk mye oppmerksomhet da det ble offentliggjort i 2018.

Hvor Jenner fikk inspirasjonen til navnet fra, har hun uttalt at kom naturlig for henne da hun snakket til babyen inni magen – «Det føltes riktig».

UTKLEDD: Kylie Jenner kledde opp datteren Stormi i et ganske spesielt kostyme til Halloween. Video: Rød Løper Vis mer

Jenners og Scotts andre baby kom til verden i februar i år, og det har vært mye spekulasjoner rundt navnet.

Blant annet ble Jenner beskyldt for å stjele navnet fra en venninne – namesniping – som har utviklet seg til å bli et fenomen som gjør at flere og flere ikke ønsker å avsløre babynavnet før fødselen. Fenomenet kan du lese mer om her.

STORESØSTER: Stormi Webster fikk en lillebror i februar, men det er ikke offentlig kjent hva den lille gutten heter. Foto: Andy Kropa / Invision / AP / NTB
STORESØSTER: Stormi Webster fikk en lillebror i februar, men det er ikke offentlig kjent hva den lille gutten heter. Foto: Andy Kropa / Invision / AP / NTB Vis mer

Etter å ha kalt sønnen Wolf, endret de det en stund senere.

«Til informasjon er ikke vår sønns navn lenger «Wolf». Vi følte rett og slett ikke at det var han», skrev hun på Instagram.

MILLIARDÆR: I mars 2019 ble Kylie Jenner erklært som den yngste selvgjorte milliardæren noensinne. Slik reagerte de berømte Kardashian- og Jenner-søstrene på det. Video: Viaplay. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Navnet Jenner og Scott endte opp med er enda ikke kjent for offentligheten, men det spekuleres på om navnet er Jacques ettersom paret først kalte sønnen Wolf Jacques. Det er også mellomnavnet til faren.

Hvis ikke du har fått nok av kjendisenes unike babynavn, kan vi nevne at DJ-en Diplo (43) har oppkalt sin andre sønn etter electronic dance music-gruppen Major Lazer – nemlig Lazer Lee Louis Pentz (8).

TALENTFULL: North West stjal showet under pappa Kanye West sitt moteshow i Paris. Video: Rød Løper Vis mer

Og at Kevin Harts (42) sønn på 15 år heter Heaven, som i «himmel».

Denne saken ble først publisert på KK.no

LES OGSÅ: Kjendisdatteren følger i morens fotspor

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer