Kjendisbarna som er kliss like foreldrene sine

- Du er tvillingen til moren din.

FORELDRE OG BARN: Reese Witherspoon, Cindy Crawford og Vanessa Paradis har alle døtre som er slående like dem. Foto: NTB Scanpix
FORELDRE OG BARN: Reese Witherspoon, Cindy Crawford og Vanessa Paradis har alle døtre som er slående like dem. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I takt med at flere av Hollywoods største kjendiser blir eldre, vokser også barna deres opp. Flere stjerner er nå foreldre til både tenåringer, unge voksne og til og med voksne, og tidligere har den slående likheten mellom kjendisforeldre og barna deres fått enorm oppmerksomhet.

Og fascinasjonen for likhetene kjenner få grenser i kjendispressen.

Antall kjendisbarn som er som snytt ut av nesen på sine foreldre ser ut til å vokse i rekordfart, og blant dem som har skapt overskrifter er Reese Witherspoon (43) og hennes 20 år gamle datter Ava Elizabeth Phillippe.

Bestevenn med datteren

Mor og datter deler stadig bilder av hverandre i sosiale medier, og har ved flere anledninger dukket opp på rød løper sammen. De har av flere blitt beskrevet som «to dråper vann».

SLÅENDE LIKHET: Reese Witherspoon og datteren Ava Elizabeth Phillippe kunne nesten vært søstre. Foto: NTB Scanpix
SLÅENDE LIKHET: Reese Witherspoon og datteren Ava Elizabeth Phillippe kunne nesten vært søstre. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Witherspoon og datteren har også et svært tett bånd, og «Big Little Lies»-skuespilleren har tidligere omtalt Ava Elizabeth som sin «beste venn». Til tross for dette er hun svært bevisst på å ikke ende opp i «venninne-fellen».

I 2010 fortalte hun nemlig i et intervju med talkshow-verten Ellen DeGeneres (61) at hun synes mammarollen kan være veldig tøff.

- Jeg er ikke vennen deres, jeg er moren deres. Noen ganger er det veldig tøft å være mamma, du må være streng. Det er en vanskelig grense. Du kan ikke krysse den, for da vil de vinne, innrømmet hun.

- Ser akkurat ut som ham

Tom Hanks' (63) eldste sønn, Colin Hanks, har allerede rukket å bli 41 år gammel, og fyller 42 i slutten av november. Han er sønn av «Forrest Gump»-stjernen og hans første kone, avdøde Samantha Lewes. De giftet seg to måneder etter at sønnen ble født i 1977, og ble skilt ti år senere.

Colin Hanks har hele sitt voksne liv fulgt i sin berømte fars fotspor, og har blant annet medvirket i filmer og serier som «The House Bunny», «Life in Pieces», «Dexter» og «King Kong».

BLIR PÅPEKT: Colin Hanks erkjenner at mange påpeker hvor mye han ligner på faren. Her er de avbildet sammen i 2009. Foto: NTB Scanpix
BLIR PÅPEKT: Colin Hanks erkjenner at mange påpeker hvor mye han ligner på faren. Her er de avbildet sammen i 2009. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tidligere i år avslørte kjendissønnen at det nesten ikke går en eneste dag uten at noen kommenterer likheten mellom han og faren. Ifølge People skrev Colin Hanks nemlig følgende i en kommentar på Instagram etter at flere følgere hadde påpekt likheten:

- Jeg vet, jeg ser akkurat ut som ham. (...) Jeg har mistet tellingen på hvor ofte det blir nevnt, men jeg tror dere skjønner greia: Det skjer ofte.

Tidligere har imidlertid den 41 år gamle skuespilleren fortalt åpenhjertig at det ikke har vært bare bare å ha en såpass berømt far.

- Da jeg begynte (som skuespiller journ.anm.) tenkte jeg naivt at det å være sønnen til Tom Hanks ikke var en stor greie, og at jeg ville få fordeler av det og samtidig få være en egen person. Men det skjedde ikke, fortalte kjendissønnen da han gjestet skuespiller Dax Shepards (44) podkast «The Armchair Expert».

Privat er Colin Hanks gift med reklameagenten Samantha Bryant (41), og sammen er de foreldre til døtrene Olivia (8) og Charlotte (6).

På Instagram har kjendissønnen over 350 000 følgere, og selv om han deler mye fra hverdagen med følgerne sine, skjermer han derimot barna sine. Han har delt flere bilder av døtrene, blant annet i anledning morsdagen, men da med de to unge jentenes rygg vendt mot kameraet.

- Folk ble satt ut

At den fremadstormende modellen Kaia Gerber (18) er datter av supermodell Cindy Crawford (53), er det heller ingen tvil om. Likheten mellom de to er blitt påpekt av flere, og nylig innrømmet også Gerber selv at hun har slitt med å se forskjell på seg selv og moren når hun har sett bilder.

LIKE: At Kaia Gerber ligner på sin berømte mor, er det ingen tvil om. Foto: NTB Scanpix
LIKE: At Kaia Gerber ligner på sin berømte mor, er det ingen tvil om. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I et essay skrevet for oktoberutgaven av Vogue, delte Gerber tankene sine.

- Fra dag én, ble folk i industrien satt ut av likheten min til mamma. Jo eldre jeg blir, jo oftere skjer det, og det er ikke bare en visuell greie. Det er alt fra faktene våre til stemmene våre, fortalte modellen.

Videre avslørte hun at hun tidligere ikke så likheten alle snakket om, men at hun med årene har begynt å se det.

- Nå ser jeg på et bilde og må ta et sekund for å finne ut hvem av oss det er. Men det er det største komplimentet når noen sier at jeg er som mamma. Utover skjønnheten og det åpenbare, har hun alltid vært helten og rollemodellen min på grunn av måten hun behandler folk på og måten hun ser verden på. Det er jeg veldig takknemlig for, sa hun.

SOM MAMMA: Kaia Gerber har fulgt i mamma Cindy Crawfords fotspor, og satser på en karriere som supermodell. Foto: NTB Scanpix
SOM MAMMA: Kaia Gerber har fulgt i mamma Cindy Crawfords fotspor, og satser på en karriere som supermodell. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Gjenskapte morens bilde

Da skuespiller Zoë Kravitz (30) gjenskapte mamma Lisa Bonet (51) sin Rolling Stone-forside i 2018, var det nærmest umulig å skille de to.

- Jeg har alltid elsket den forsiden. Når jeg tenker på Rolling Stone, er det alltid det bildet som dukker opp i tankene mine. Det er virkelig et godt bilde av henne, det er vakkert, fortalte Kravitz til Rolling Stone.

Hun delte også begge bildene på sin Instagram-profil, der flere i kommentarfeltet påpekte hvor like de to er på de to magasinforsidene.

«Du er tvillingen til moren din», skrev en, mens en annen kommenterte at det ikke er tvil om at de er i familie.

Zoë Kravitz har - i likhet med mange andre kjendisbarn - fulgt i morens fotspor. Lisa Bonet slo gjennom som skuespiller i «The Cosby Show» på samme tid som da datteren ble født.

I MAMMAS FOTSPOR: Zoë Kravitz er, i likhet med sin mor, skuespiller. Foto: NTB Scanpix
I MAMMAS FOTSPOR: Zoë Kravitz er, i likhet med sin mor, skuespiller. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kravitz' far er rockestjernen Lenny Kravitz (55), som var gift med Bonet fra 1987 til 1993. I 2017 giftet 51-åringen seg med skuespiller Jason Momoa (40) fra «Game of Thrones».

Zoë Kravitz er på sin side gift med skuespiller Karl Glusman (31).

Spilte rollen som faren

Rapperen Ice Cube (50), hvis egentlige navn er O'Shea Jackson, har sammen med kona Kimberly Woodruff (49) fem barn - Shareef (23), tvillingene Karima og Deja (25), Darrel (27), og O'Shea Jr. (28).

At ekteparets eldste sønn slekter på faren, er lett å se. O'Shea Jr. har også gjort som faren, og er rapper.

FAR OG SØNN: O'Shea Jr. er som snytt ut av nesen på sin berømte far. Foto: NTB Scanpix
FAR OG SØNN: O'Shea Jr. er som snytt ut av nesen på sin berømte far. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Han har også gjort seg bemerket på filmlerretet, og spilte rollen som nettopp sin egen far da historien om rapgruppen N. W. A ble filmatisert. Ice Cube var nemlig et av medlemmene i gruppen som filmen «Straight Outta Compton» fra 2017 handler om, og han var i tillegg involvert i prosjektet.

POTENSIALE: Leo Borg følger i fotsporene til faren, og Kine lar seg begeistre. Vis mer

Samme beinstruktur

Mamie Gummer (36) har de senere årene blitt et godt etablert navn i Hollywood. Med tanke på at hun ikke bærer sin berømte mors etternavn, er det ikke sikkert alle vet at hun er datter av ikoniske Meryl Streep (70).

Ser man derimot på bilder av en ung Meryl Streep, er det imidlertid ikke vanskelig å se at de to er mor og datter. Likheten er slående, og det er ikke til å stikke under stol at Gummer har arvet morens beinstruktur i fjeset.

Mamie Grammer er en av tre døtre Meryl Streep har med ektemannen Don Gummer (72). Alle døtrene er i underholdningsbransjen, og 36-åringen var aldri i tvil om at hun ville gå samme vei som sin kjente mor.

LIKE TREKK: Mamie Grammer har flere likheter til en ung Meryl Streep. Foto: NTB Scanpix
LIKE TREKK: Mamie Grammer har flere likheter til en ung Meryl Streep. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 2015 delte de også lerret, da de begge spilte i filmen «Ricki and the Flash». Der spilte Gummer datteren til Streeps rollekarakter, noe hun i et intervju med Grazia har beskrevet som en «helt spesiell opplevelse».

SKUESPILLERE: Mamie Gummer har gjort som moren, og er i dag en etablert skuespiller. Foto: NTB Scanpix
SKUESPILLERE: Mamie Gummer har gjort som moren, og er i dag en etablert skuespiller. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hun fortalte videre at dette er det beste rådet hun har fått av moren sin:

- Uansett hvilken rolle hun spiller, så kjemper hun for karakteren sin. Det er noe jeg alltid har tatt med meg.

PRIKK LIKE: Det er ikke alltid bare-bare å være prikk lik en kjendis. Her er noen av de villeste dobbeltgjengerne! Video: Kine Falch / Reporter: Thea Hope Vis mer

- Som skapt for jobben

I løpet av sitt 14 år lange forhold, som varte fra 1998 til 2012, fikk skuespillerparet Vanessa Paradis (46) og Johnny Depp (56) to barn, Lily-Rose (20) og Jack Depp (17).

Lily-Rose jobber som både skuespiller og modell, og er nærmest en tro kopi av sin berømte mamma.

MOR OG DATTER: Det er ikke vanskelig å se at Lily-Rose Depp er datteren til Vanessa Paradis. Foto: NTB Scanpix
MOR OG DATTER: Det er ikke vanskelig å se at Lily-Rose Depp er datteren til Vanessa Paradis. Foto: NTB Scanpix Vis mer

20-åringen har blant annet gått på catwalken for Chanel, og ifølge Harpers Bazaar var moren hennes en av avdøde Karl Lagerfelds inspirasjonskilder i flere tiår. I 2018 uttalte Paradis at hun er glad for at datteren har valgt et liv i rampelyset.

- Jeg er veldig glad. Lily-Rose er der hun skal være. Hun er veldig talentfull, og tar gode valg om hvilke filmer hun gjør. Hun er som skapt for jobben, sa 46-åringen til Daily Mail.

LES OGSÅ: Kritikken hagler etter kjendisdatterens oppdrag

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer