Narkotika, vold og tyveri i Hollywood:

Kjendisbarna hadde alt - havnet i rusmareritt

Flere av barna til Hollywoods mest kjente personer har fått kjenne på berømmelsens bakside.

TØFF OPPVEKST: Whitney Houstons datter Bobbi Kristina Brown, Michael Dougla' sønn Cameron Douglas og Demi Moores datter Tallulah Willis er blant de mange kjendisbarna som har slitt kraftig med rusmisbruk i oppveksten. Foto: NTB Scanpix/montasje
TØFF OPPVEKST: Whitney Houstons datter Bobbi Kristina Brown, Michael Dougla' sønn Cameron Douglas og Demi Moores datter Tallulah Willis er blant de mange kjendisbarna som har slitt kraftig med rusmisbruk i oppveksten. Foto: NTB Scanpix/montasje Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Er man kjendis, spesielt om man er av internasjonalt kaliber, hender det ofte at ens barn følger med inn i rampelyset. Det finnes flere titalls historier der barn av skuespillere går i samme spor som foreldrene, eller at de velger andre glamorøse veier innenfor underholdningsbransjen.

Historiene viser imidlertid at et liv i rampelysets glans ikke bare er fryd og gammen. Selv om de fleste kjendisbarn klarer seg godt, har andre virkelig fått kjenne på medaljens bakside.

Narkotika, fyllekjøring, vold og dødsfall er bare noen stikkord som oppsummerer flere av tragediene kjendisbarna har måttet gjennomgå.

Sendt i fengsel

Sønnen til skuespiller og actionhelt Jackie Chan, Jaycee, har skapt mye lurveleven for familien og sin berømte far. Han ble født i desember i 1982, og ble oppdratt i Los Angeles. Han gikk i foreldrenes fotspor, og har blant annet gitt ut musikk på mandarin og spilt i flere filmer.

I januar i 2015 snudde imidlertid idyllen. Skuespilleren, som den gang var 32 år gammel, ble ifølge BBC dømt til seks måneder i fengsel etter å ha blitt tatt med narkotika. Han sa seg skyldig i retten i Beijing. Det var i august året før at politiet fant nærmere 100 gram med marihuana i hjemmet hans.

Dop, fyllekjøring og fengsel preger livet til flere av de berømte barna.
Dop, fyllekjøring og fengsel preger livet til flere av de berømte barna. Vis mer

Han risikerte en maksstraff på hele tre år i fengsel. Arrestasjonen kom i kjølvannet av at den kinesiske presidenten Xi Jinping styrket politiets narkotikaenheter, og ønsket å vise at selv ikke de berømte kan slippe unna.

Arrestasjonen og dommen gikk ifølge BBC hardt inn på den berømte faren, som har uttalt at han var skuffet og lei seg over sønnens oppførsel.

Jackie Chan har fungert som antidoping-ambassadør for Kina, så det er ikke rart at skuffelsen gikk innover ham, ifølge The Straits Times. Han har også uttalt at sønnen ikke skal få noe i arv, og at pengene heller skal gå til veldedighet når han dør.

Jaycee Chan bor i Kina, og har holdt en lav profil siden han kom ut av fengsel. Ifølge flere fotografer som har tatt bilder av ham på gata, går han ofte med munnbind. Dette er angivelig for å ikke bli gjenkjent.

Tragisk skjebne

Whitney Houston var en av verdens aller største artister, før hun døde i 2012, og musikken hennes vil trolig leve videre i lang tid framover.

I 1993 fikk «I Will Always Love You»-sangeren datteren Bobbi Kristina Brown, sammen med ektemannen Bobby Brown. Paret giftet seg i 1992, men skilte lag i 2007, og Houston fikk foreldreretten for deres felles datter.

DØDE: Bobbi Kristina Brown var den eneste datteren til den verdens berømte artisten, Whitney Huston. Huston døde i 2012, og kun tre år etter døde Bobbi Kristina. Foto: AP
DØDE: Bobbi Kristina Brown var den eneste datteren til den verdens berømte artisten, Whitney Huston. Huston døde i 2012, og kun tre år etter døde Bobbi Kristina. Foto: AP Vis mer

Bobbi Kristina Brown, døde i 2015, tre år etter sin berømte mor. Men før sin bortgang skal imidlertid Brown ha levd et liv hvor rus skal ha preget hverdagen. Foreldrenes berømmelse førte Brown inn i rampelyset fra første dag – noe hun for alvor fikk kjenne på kroppen i 2012.

Da hun mistet moren, skal den unge jenta ha blitt introdusert for narkotika, noe hun angivelig brukte for å dempe sorgen over tapet av moren. I den samme tidsperioden er det også hevdet at hun gjennomgikk to spontanaborter, noe som skal ha ligget tungt på den berømte jentas skuldre, ifølge E Online.

Ryktene rundt Brown satte fart og hun var et hett tema i media. Likevel skal ryktene rundt henne ha blitt spredd som ild i tørt gress da en video hvor hun angivelig skal ha tatt kokain, så dagens lys.

I januar 2015 ble Bobbi Kristina Brown funnet bevisstløs i sitt eget badekar, men døde først i juli samme år, etter flere måneder i koma. Det har i ettertid kommet fram at rusmisbruk skal ha vært medvirkende faktor for den unge jentas død, ifølge The Guardian.

– Dårlig far

I juli i 2009 ble den eldste sønnen til skuespiller Michael Douglas, Cameron, arrestert på et luksushotell i New York med suiten full av metamfetamin og kokain.

Skuespillersønnen erklærte seg skyldig i narkotikahandel, og ble dømt til fem års fengsel året etter.

Douglas har forklart retten i New York at han begynte å selge dop i 2006 og at virksomheten har pågått jevnlig siden da. På spørsmål fra dommeren om han visste at det han gjorde var galt, svarte 31-åringen kort og godt: «Ja».

Også etter at han ble arrestert og satt i husarrest, ble Cameron tatt med heroin som hans kjæreste skal ha prøvd å smugle til ham via en elektrisk tannbørste. Det forlenget straffen hans.

FAR OG SØNN: Cameron har hatt en trøblete fortid, men har holdt seg unna bråk etter at han ble løslatt fra fengsel. Her poserer han med sin verdenskjente pappa, Michael. Foto: NTB scanpix
FAR OG SØNN: Cameron har hatt en trøblete fortid, men har holdt seg unna bråk etter at han ble løslatt fra fengsel. Her poserer han med sin verdenskjente pappa, Michael. Foto: NTB scanpix Vis mer

Cameron Douglas' berømte skuespillerpappa har tidligere kommet med en uttalelse om saken sammen med Camerons mor, Diandra Douglas. De fortalte at de var «knust over sønnens oppførsel», og at «alle familier som har opplevd stoffmisbruk vet hvor vanskelig det kan være».

Michael Douglas sa i et intervju med The Guardian i 2015 at han ikke hadde satt familien først da han var en ung far, og fokuserte på å bygge en karriere gjennom filmer som «Wall Street».

– Jeg har tatt på meg skylden, jeg var en dårlig far. En dårlig far som jobbet hardt for å prøve å skaffe seg en karriere, sa han.

Identitetstyveri

Rumer (28), Scout (26) og Tallulah Willis (23) er alle tre døtre av skuespillerne Bruce Willis (62) og Demi Moore (54). Paret giftet seg i 1987, men skilte lag i 2000. Til tross for at de begge har hver sin suksessrike skuespillerkarrierer, vekker deres tre døtre stadig oppsikt i media.

Scout Willis har tidligere blitt tatt av politiet etter at hun brukte falskt ID da hun var 20 år gammel. Kjendisdattera sto med en åpen ølboks da hun ble tatt, noe som er før den lovlige alderen i USA. Der må man nemlig være 21 år før man kan drikke alkohol, ifølge E Online.

SØSTRE: Både Scout, Tallulah og Rumer Willis har skapt overskrifter i media. De er alle tre døtre av de berømte skuespillerne Bruce Willis og Demi Moore. Foto: AP, NTB scanpix
SØSTRE: Både Scout, Tallulah og Rumer Willis har skapt overskrifter i media. De er alle tre døtre av de berømte skuespillerne Bruce Willis og Demi Moore. Foto: AP, NTB scanpix Vis mer

Hun ble derfor dømt både for å drikke alkohol før lovlig alder, samt for å vise falsk legitimasjon. I avhøret skal den nå 26 år gamle jenta ha innrømmet at ID-kortet ikke var hennes.

Det ble i ettertid kjent at Willis risikerte fengselsstraff, men slapp unna på grunn av sitt rene rulleblad og gode karakterer som hun har oppnådd på Brown-universitetet. Hun ble derimot dømt til to dagers samfunnstjeneste.

Lillesøsteren, Tallulah Willis har på sin side tatt inn på avrusingsklinikk som 20-åring, etter flere år med hard festing. Tallulah var en ivrig deltaker på fester for de unge og rike i Hollywood. Allerede som 17-åring ble hun arrestert for å ha drukket, mens hun var mindreårig.

De to søstrene er trolig ikke de enste i familien som skal ha hatt et anstrengt forhold til alkohol. Tidligere i sommer avslørte nemlig Rumer Willis, at hun etter et halvt år, fremdeles er edru. Dette avslørte hun selv i en post på Instagram.

«Jeg skal være den første til å si at jeg ikke er perfekt og at jeg noen ganger roter ting til. Men noen ganger gjør jeg ting riktig, og jeg vil gjerne dele dette med dere fordi jeg er veldig stolt av meg selv. I går feiret jeg seks måneder som edru. Det er ikke noe jeg planla, men etter den lange reisen med å komme hit jeg er i dag, så kan jeg helt ærlig si at jeg aldri i hele mitt liv har vært stoltere av meg selv. Tusen takk for all kjærlighet og støtte, og husk å være snill med deg selv», skrev hun.

SØSTRE: Både Scout, Tallulah og Rumer Willis har skapt overskrifter i media. De er alle tre døtre av de berømte skuespillerne Bruce Willis og Demi Moore. Foto: AP, NTB scanpix
SØSTRE: Både Scout, Tallulah og Rumer Willis har skapt overskrifter i media. De er alle tre døtre av de berømte skuespillerne Bruce Willis og Demi Moore. Foto: AP, NTB scanpix Vis mer

Banket kjæresten

Hugh Hefner (91) er for mange best kjent som grunnleggeren av bladet «Playboy», men gjorde seg også bemerket i tv-serien, «Playboyjentene» som ble sendt på TV3 fra 2005.

Father's Day Backgammon with Marston and Cooper. Repost @cooperbhefner #fathersday

Et innlegg delt av Hugh Hefner (@hughhefner)

Den berømte personligheten har hatt en rekke forskjellige kjærester, og ofte har han datet flere samtidig.

Hans oppmerksomhet skal trolig ha spilt en stor rolle når det kommer til hans fire barns oppvekst.

I 2012 ble det nemlig kjent at Hefners sønn, Marston Hefner (27), var blitt arrestert for å ha slått kjæresten, Claire Sinclair. Han ble dømt til et 52 ukers langt program for vold i hjemmet, og besøksforbud mot sin tidligere kjæreste, ifølge Huffington Post.

Marston Hefner og Claire Sinclair hadde et av-og-på-forhold fra 2010, til hendelsen skjedde i 2012. I 2011 ble Claire Sinclair kåret til «Playmate of the Year», og skal i ettertid av hendelsen ha holdt seg utenfor «Playboy».

PLAYBOY: Hugh Hefner grunnla «Playboy». Her sammen med en av «Playboy»-proflene, Holly Madison i 2005. Foto: AP / NTB Scanpix
PLAYBOY: Hugh Hefner grunnla «Playboy». Her sammen med en av «Playboy»-proflene, Holly Madison i 2005. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

Hugh Hefner selv har senere uttalt at han håpet at sønnen og Sinclair ville komme seg gjennom dette.

– Hvis de bryr seg om hverandre, vil de fikse dette, sa han, ifølge People.

Ifølge nettstedet skal ha Sinclaire ha blitt påført mindre skader, noe hun senere informerte om på sin Twitter-profil.

– Det finnes to typer av smerter i verden – smerte som gjør deg vondt, og smerte som gjør deg sterkere, skrev hun.

Forventningspress

Barnepsykolog, Willy Tore Mørch forteller til Dagbladet at flere av barna til berømte mennesker utsettes for en enorm eksponering. Til tross for at enkelte foreldre velger å skjerme barna sine fra rampelyset, vokser enkelte opp midt i blitsregnet fra paparazzier.

– Det er klart at det å ha berømte foreldre spiller en viktig rolle. I likhet med de fleste, har mange barn foreldrene sine som rollemodeller, og da vokser det forventninger til barna. Både fra seg selv og fra andre, forklarer han.

Videre sier Mørch at det ikke er alle som klarer å leve opp til forventningspresset, noe som kan føre til at både selvtilliten og selvfølelsen svekkes.

– Det finnes en annen faktor også, og det er at det å ha kjente foreldre kan føre til mobbing av barna. For det å ha kjente foreldre gir andre et innblikk i livet, ut ifra hva som skrives og deles om dem, sier han.

Likevel trekker Mørch fram at det finnes flere kjendiser som skåner barna fra rampelyset.

LES OGSÅ: Derfor slettet hun alle vennene sine fra Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer