Morten Andreassen:

Kjendisadvokat dømt for planting av bevis

Det melder VG.

NEKTER STRAFFSKYLD: Morten Andreassen, som er ansatt i advokatfirmaet Elden. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
NEKTER STRAFFSKYLD: Morten Andreassen, som er ansatt i advokatfirmaet Elden. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatering: Den 3. oktober kunne Andreassens advokat, Anders Brosveet, opplyse til TV 2 at Andreassen var blitt frifunnet i lagmannsretten. Kjendisadvokaten har hele tiden hevdet sin uskyld i saken, og anket dommen i Nedre Telemark tingrett umiddelbart.

Kjendisadvokat Morten Andreassen er ifølge VG dømt til 30 dagers betinget fengsel for å ha bidratt til å plante bevis i en straffesak, med hensikt å motarbeide politiets etterforskning.

Andreassen, som er ansatt i advokatfirmaet Elden og som for øvrig er nær venn av kronprinsparet, må også betale 30 000 kroner i bot, melder avisen.

Bakgrunnen for saken er at Andreassen var forsvarer for en mann som satt i varetekt i Telemark siktet for ran, skriver Dagbladet.

I 2004: Morten Andreassen har i mange år vært en av kronprinsparets nærmeste venner. Foto: NTB Scanpix
I 2004: Morten Andreassen har i mange år vært en av kronprinsparets nærmeste venner. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge VG mener retten at Andreassen ringte broren til den ranssiktede klienten og ba ham plante 37 000 kroner hjemme hos brødrenes mor. Samme kveld tilsto klienten ran av ovennevnte beløp.

I 2015: Morten Andreassen avbildet sammen med bokser Cecilia Brækhus på en pressekonferansen i Oslo for noen få år siden. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
I 2015: Morten Andreassen avbildet sammen med bokser Cecilia Brækhus på en pressekonferansen i Oslo for noen få år siden. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Anket umiddelbart

Påtalemyndigheten mener advokaten instruerte broren om å sørge for at det lå 37 000 kroner i en skuff når politiet kom dit.

Videre mener retten at Andreassen fortalte at politiet skulle ransake boligen til moren deres for å lete etter stjålne penger, og at han trolig ville bli løslatt dersom pengene ble funnet hos henne, skriver Dagbladet.

Overfor Dagbladet forteller forsvarer Erling Lyngtveit at Andreassen fikk dommen forkynt i går, og at den ble «påanket umiddelbart».

- Hva er bakgrunnen for anken?

- Han mener at han ikke er skyldig i det han er dømt for. Han er dømt for å ha bedt en mann om å plante et bevis. Han har forklart at hans hensikt og mål var det motsatte: Å forhindre at det ble klusset med et bevis. Han er skuffet over dommen, sier Lyngtveit til Dagbladet.

LES OGSÅ: Derfor var han to dager i fengsel

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer