Chet Hanks:

Kjendis-sønnen vekker oppsikt

- Hvis noe ikke er ødelagt, ikke fiks det, mener sønnen til Tom Hanks og Rita Wilson.

MOTSTANDER: Kjendissønnen Chet Hanks, her flankert av pappa Tom Hanks og mamma Rita Wilson, får hard kritikk for sin vaksinemotstand. Foto: Dave Allocca / Shutterstock / NTB
MOTSTANDER: Kjendissønnen Chet Hanks, her flankert av pappa Tom Hanks og mamma Rita Wilson, får hard kritikk for sin vaksinemotstand. Foto: Dave Allocca / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Chester «Chet» Hanks (31) er sønn av skuespillerne Tom Hanks (65) og Rita Wilson (64). Chets far ble kjent verden over da han inntok hovedrollen i filmsuksessen «Forrest Gump», og i etterkant mottok utallige priser for sine prestasjoner.

Moren har, i tillegg til skuespill, utmerket seg som filmprodusent og har blant annet produsert begge «Mamma Mia»-filmene.

Til tross for sine foreldres prestasjoner og suksess, er det imidlertid Chet som nå står i sentrum for oppmerksomheten. Og det er ikke på grunn av hans nye singel «White Boy Summer» - men heller noen oppsiktsvekkende uttalelser i sosiale medier.

Det melder flere utenlandske medier, blant annet E! News, Los Angeles Times og CNN.

SMITTET: Andreas Østerøy, kjent fra Ex on the Beach, fikk coronavirus da han var på helgetur til Polen. Video: Rød Løper / Privat Vis mer

Raser

Chet startet denne uka med å legge ut en video på sin Instagram-profil. I videoen forteller han at han har vært litt usikker på dette med coronavaksinen en stund, men at han kjenner en del som har blitt smittet av viruset i det siste. Dét, samt at smittetallene generelt stiger, har ført til at han har tatt vaksinen, og oppfordrer også alle andre til å gjøre det samme.

- Vi må passe på hverandre og få denne dritten her under kontroll, folkens, sier han.

Så tar det hele en helomvending.

31-åringen går fra å prate rolig og fattet til kamera, til å skrike, fekte med hendene og bli helt vill i blikket.

- Hvis noe ikke er ødelagt, ikke fiks det, roper han, og fortsetter:

- Jeg har aldri hatt covid. De stikker meg ikke med den jævla nåla. Det er fuckings influensa. Kom over det!

VAKSINE: Pop-kometen Olivia Rodrigo ble invitert til Det hvite hus for å oppfordre unge amerikanere til å ta coronavaksinen. Video: Dagbladet TV. Reporter: Julie Tran Vis mer

Chet raste videre om at de som er i risikogruppa burde holde seg inne, og avsluttet hele tiraden med at han var lei av å bruke munnbind.

«Vis litt respekt»

Ikke overraskende har uttalelsene til kjendissønnen vekket oppsikt, og reaksjonene er mange. Spesielt er det mange som reagerer på at hans egne foreldre selv har slitt med sykdommen, helt i starten av pandemien.

I kommentarfeltet møter 31-åringen mye motstand:

«Bro, faren din var en av de første som ble smittet av covid...rister på hodet».

«Virkelig? Glad du tror dette er en spøk og at det verste for deg er å bruke munnbind».

«Godkjenner pappa meldingen her?».

TREND: Denne TikTok-trenden skaper reaksjoner. Leger og eksperter er nå redde for at den skal øke skepsisen til coronavaksinene. Video og reporter: Klaus Holm Fjellro / Dagbladet TV. Musikk: Epidemicsound. Vis mer

«Du... foreldrene dine har hatt covid. Vis litt respekt overfor familiene til de 600 000 som har omkommet av dette viruset», skriver en og refererer til dødstallene i USA.

Rita og Tom var blant de første kjendisene som delte med offentligheten at de hadde blitt smittet av coronaviruset. Det var i mars i fjor.

LES OGSÅ: Vurderte å få datteren innlagt - igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer