Kjendis-muslimer freder nisselua

- Her er det skolen som har sviktet sitt ansvar, mener Aslam Ashan, og får støtte fra flere trosfeller.

JULEMUSLIM: Aslam Ashan har i mange år engasjert seg for å hjelpe fattige nordmenn i julen. Nå går han ut mot skolen som forbød nisselue denne uka. Her samtaler han med Fremskrittspartiets tidligere formann, Carl I Hagen. Foto: SCANPIX
JULEMUSLIM: Aslam Ashan har i mange år engasjert seg for å hjelpe fattige nordmenn i julen. Nå går han ut mot skolen som forbød nisselue denne uka. Her samtaler han med Fremskrittspartiets tidligere formann, Carl I Hagen. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Det ble rabalder denne uka etter at det ble kjent at Øren skole i Drammen hadde lagt ned forbud mot nisselua. Grunnen var at de ville lage en førjulstid for skolebarna som alle kunne være med på.

Problemet er at muslimer flest ikke ser noe galt i den røde lua med den hvite dusken.

Nå står seks profilerte norske muslimer frem med nisselue på hodet i VG og demonstrerer sitt syn. De sek se skuespiller Assad Siddique, Høyre-politiker Afshan Rafiq, riksmuslim Aslam Ahsan, hjerteforsker ved Rikshospitalet Wasim Zahid, filmregissør Ulrik Imitiaz Rolfsen og tidligere generalsekretær i Muslimsk råd Shoaib Sultan.

- Her er det skolen som har sviktet sitt ansvar. De bør forklare foreldrene skillet mellom en julegudstjeneste og en nissefest, sier Aslam Ahsan.

Taxi-regissør Ulrik Imitiaz Rolfsen er enig:

- Høres ut som en misforstått toleranse. Julefeiringen er svært sekulær og en fest for barna. Flerkulturelle barn er jo veldig misunnelige på norsk jul og er glad for all jul de kan få, sier han.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Tvinger klær på Rihanna

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer