TATT AV VINEN: Anne-Kat. Hærland er bitt av "vinbasillen" og lanserer nå en egen vinserie med samme navn som hennes eget stand-up show. Vinflaskene til Hærland er prydet med ulike "fylleadvarsler" til hennes mange medsøstre. Foto: Per Ervland
TATT AV VINEN: Anne-Kat. Hærland er bitt av "vinbasillen" og lanserer nå en egen vinserie med samme navn som hennes eget stand-up show. Vinflaskene til Hærland er prydet med ulike "fylleadvarsler" til hennes mange medsøstre. Foto: Per ErvlandVis mer

Kjendis med fylleadvarsel

Komiker Anne-Kat. Hærland lanserer vin og advarer yngre medsøstre mot å våkne med en elg på puta.

SEHER.NO: Komiker og forfatter Anne-Kat. Hærland (35) er ikke lenger bare "Tatt av vinen", nå er hun "den nye vinen". Bokstavelig talt.


Hærland, som kanskje er mest kjent for sin rappe kjeft, "Nytt på nytt" og fyllekjøring, har startet en hel del egne prosjekter etter at hun sluttet i NRK-programmet.


Nylig ga hun og Bagatelle-sjef Eyvind Hellstrøm ut kokeboken "Inn med sølvskje", hun er fortsatt høyaktuell med sitt stand-up-show og nå har hun altså kommet med en "egen" vin.


Eller i hvert fall gitt ut en vin med sitt eget navn som logo.


Og det var med brask og bram på en eksklusiv Frogner-restaurant at humordronningen tirsdag feiret lanseringen av den første vinen i hennes nye vinserie, som kledelig nok har samme navn som hennes stand-up show  "Tatt av vinen".


Se bilder fra vinlanseringen lenger ned


Rødvinen, som har betegnelsen Montepulciano d`Abruzzo DOC og er fra 2005, er den første av totalt 6 vintyper som skal slippes i "Tatt av vinen"-serien.


I 2008 kommer også en bag-in-box rødvin, en rosèvin, hvitvin, champagne og Anne-Kats juleoverraskelse.


Og en meget fyldig og alkoholrik rødvin var det også. Med ironisk påskrevet "fylle-advarsel".


- Til det norske folk - her er en veldig god italiensk vin det er lett å huske navnet på. Det er den første vinflasken i Norge som innehar en advarsel, noe jeg vet at mange til tider kan trenge, meg selv inkludert,  humret komikeren i sin velkomsttale.


Og advarslene, som kommer i ulike utgaver på de ulike flaskene, ja de er nok nødvendige for å si det sånn.


Ifølge humordronningen er ikke tanken bak den nye vinen at hun ønsker at folk skal drikke mer, men at de skal drikke bedre. Og hun håper mange blide og vinglade mennesker vil drikke vinen "hennes".


- Grunnen til at jeg valgte akkurat denne vinen er jo først og fremst at den er utrolig god. Vi har smakt på over 150 utenlandske viner, men da vi smakte på denne her, ja det skjønte vi at det måtte være den.


- Jeg ser også for meg at mange blide mennesker vil drikke vinen min. Jeg håper ikke at de som alltid hylgriner i fylla er blant de som kjøper den, sier humordronningen lattermildt til Seher.no.


Og når det gjelder tanken bak de påskrevne "advarslene" på flaskene, og særlig den der det står "overdrevent alkoholinntak kan få Trond Giske til å se ut som Brad Pitt", er ikke Anne-Kat. vond å be.


Tror du virkelig Tond Giske blir seende ut som Brad bare man får i seg et par flasker vin?


 - Hehe, nei altså, det er jo en metafor det der med Brad. For de fleste av oss har vel opplevd å våkne med en elg på puta en eller annen gang? Og det er jo ganske hardt da. Jeg synes det var viktig å legge vekt på slike små personlige tragedier i hverdagen og advare mine unge medsøstre, sier Hærland lattermildt.


På en av de andre advarslene står det " dersom du har lyst til å holde på hemmeligheter- ikke drikk!" og Hærland innrømmer at hun nok har røpet noen i sin tid.


- Det er vel kjent for alle at når vinen går inn, så går gjerdet ned. Men jeg har ikke våknet opp med Trond på puta altså, hvertfall ikke enda, sier komikeren.


Men selv om den tidligere fyllekjøreren nå har lansert sin egen vin, har hun ingen planer om satsninger innen bilbransjen.


- Nei, jeg er veldig interessert i humor, mat og vin, men jeg har for eksempel aldri hatt lyst til å lansere en parfyme, som jeg så at Britney Spears nylig har gjort. For herregud, hvem har vel lyst til å lukte som henne, hun er jo gal! ler Hærland.


Og har du lyst til å teste Anne-Kats sterke og kanskje litt politisk ukorrekte rødvin er den tilgjengelig under det kledlige navnet "Anne-Kat." på vinmonopolet fra tirsdag.


LES OGSÅ: - Jeg vil aldri bli mamma


Se bilder fra vinlanseringen nedenfor: