- Kjempetøft å spille en med bulimi

"Hotel Cæsar"-skuespiller Nathalie Tonga var livredd for å tråkke noen på tærne.

UTFORDRENDE: Nathalie Tonga synes det har vært både morsomt og svært utfordrende å spille "Hotel Cæsar"-figuren Liv Liland.  Foto: Seher.no/Adèle C. Blystad
UTFORDRENDE: Nathalie Tonga synes det har vært både morsomt og svært utfordrende å spille "Hotel Cæsar"-figuren Liv Liland. Foto: Seher.no/Adèle C. Blystad Vis mer
SEHER.NO: Denne høsten er det 10 år siden hele Norges favorittsåpe, "Hotel Cæsar", åpnet sine dører for første gang.

Og i den anledning har TV 2 i disse dager satt i gang en enorm feiring av det som har vist seg å bli et av deres mest suksessfulle tv-konsepter gjennom tidene.

Serien, som har et gjennomsnittlig seertall på hele 400.000, er også Skandinavias lengstlevende såpeserie gjennom tidene. Og en god porsjon av Norges skuespillerelite har hatt roller på hotellet opp gjennom årene - Anette Hoff, Sossen Krogh, Toralv Maurstad, Per Christian Ellefsen og Nils Ole Oftebro, for å nevne noen.  

Men en god porsjon av "Cæsar"-skuepillerne var også relativt ukjente før de begynte i serien, og selv om "Cæsar" har blitt kritisert av mange opp gjennom årene, har serien også gjort flere av skuespillerne til store stjerner.

Utfordrende med bulumi
En av disse er Nathalie Tonga (21), som spiller rollen som Liv Liland, søster til Storm Liland Anker-Hansen (Kim-Daniel Sannes).

Skuespillerinnen synes det har vært kjempegøy å få muligheten til å være med i et så omdiskutert og elsket programkonsept. I tillegg synes hun det har vært veldig spennende å få spille rollen som Liv.

- Det har vært veldig gøy, for jeg blir jo bare bedre og bedre kjent med henne, og det dukker stadig opp nye utfordringer med karakteren, sier skuespillerinnen til Seher.no 

Da Nathalies rollefigur først ankom "Hotel Cæsar" for snart 3 år siden, fikk seerne vitne hennes kamp mot spiseforstyrrelsen bulimi.  Og skuespillerinnen innrømmer at dette var en veldig utfordrende rolle å takle.

- I begynnelsen, da Liv slet med bulimi, det var veldig utfordrende. Jeg var veldig nøye med det, for det er et utrolig sensitivt tema og jeg ville virkelig ikke tråkke noen på tærne, sier hun, og legger til:

- men jeg fikk god respons. Blant annet kom en gråtkvalt jente opp til meg da jeg var ute og handlet. Hun fortalte at hun hadde slitt med bulimi i mange år, og at hun synes det var så fint og satte sånn pris på at noen tok opp temaet. Så jeg gikk hjem og gråt litt faktisk. Det er kjempefint å føle at det man har gjort har hatt en positiv innvirkning, forteller hun.

- Sexsymbol, jeg?
Skuespillerinnen, som vant rollen som Liv gjennom TV 2s realitykonkurransen "Jakten på en Cæsar-stjerne" i 2005, har rukket å bli en kjent profil i den norske underholdningsbransjen.
Og sexy forsider på ulike blader har ikke akkurat bidratt til å minske tv-skjønnhetens popularitet. Likevel ler Nathalie når hun får spørsmål om hvordan det er å bli sett på som et av Norges nye sexsymbol.

- Sexysymbol, jeg? Nei, nå ble jeg flau, humrer skuespillerinnen med hendene i ansiktet, før hun legger til:

- men herregud, det er kjempehyggelig at folk synes det. Det tar jeg som et stort kompliment.

Men det å være såpestjerne er ikke alltid bare hyggelig, selv om Nathalie innrømmer at de fleste henvendelser bare er godt ment.

- Det er mange som kjenner meg igjen ja, og det er som regel hyggelig. Det er ikke alltid like kult når det er fulle folk på byen, men det er sjelden at folk slenger dritt, forteller hun.

Men tross de noen ganger litt uhyggelig kommentarer, synes skuespillerinnen at det er mest positive ting med jobben.

Mer kjærlighetsdrama
- Det morsomste med Cæsar er at vi er en sånn veldig fin gjeng. Vi er alle gode venner og dette bidrar til at det alltid blir en fin og morsom arbeidsdag. Så det er helt klart det beste. Men så kommer det også mange morsomme scener fremover, som vi har fått lage, forteller hun.

I torsdagens episode av "Hotel Cæsar" fikk seerne vitne Liv bli forlatt ved alteret av kjæresten Marius (Gaute Ormåsen) og ifølge Nathalie vil Liv oppleve mye dramatikk også fremover i serien.
- Det blir mye kjærlighetsdrama på Liv fremover. Hun ble jo akkurat dumpa foran alteret, og det blir ikke akkurat mindre dramatisk for henne i den kommende tiden, sier Nathalie.

"Hotel Cæsar"-skuespillerne har bare kontrakt i ett år av gangen, dermed er Nathalie kun sikret plass på skjermen i et år fremover.

Likevel håper 21-åringen at hun får bli i suksess-serien en god stund til.

- Det er jo dette jeg har lyst til å drive med. Men kanskje ikke resten av livet, smiler hun lurt.

Nye episoder av "Hotel Cæsar" sendes mandag til fredag kl. 19. 30 på TV 2.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: - Tonga går for full pupp!