<strong>GRIPENDE ØYEBLIKK:</strong> Karsten Warholm fikk i kveld prisen for årets forbilde. Det ble emosjonelt for 22-åringen. Foto: NRK
GRIPENDE ØYEBLIKK: Karsten Warholm fikk i kveld prisen for årets forbilde. Det ble emosjonelt for 22-åringen. Foto: NRK Vis mer

Idrettsgallaen:

Kjempet mot tårene

- Jeg har hatt en kjæreste. Hun var veldig syk.

Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER / OSLO (Se og Hør): Karsten Warholm (22) fikk i kveld prisen for årets forbilde under Idrettsgallaen i Stavanger. Det ble en emosjonell affære for Sunnmøringen, som står for noen av de største norske idrettsprestasjonene de siste årene.

- Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. Jeg hadde forventet å gå tomhendt hjem, og jeg er overrasket over at jeg får en slik pris. Det var veldig fine ord. Jeg vet ikke om du har kommet på det selv, eller noen har skrevet det for deg, sa han ertende til prisutdeler Aksel Lund Svindal.

- Opp gjennom livet har det vært viktig for meg å se folk for den de er. Jeg mener at selv om jeg har prestert som jeg har gjort, så har jeg ikke noen større verdi enn andre. Det synes jeg er viktig, og noe vi skal leve etter, uttalte Warholm på scenen og fortsatte:

- Jeg hadde en morfar en gang, han er død. Jeg lærte mye der.

- Jeg har hatt en kjæreste. Hun var veldig syk, vi kom oss gjennom det. Vi har gjort dette sammen. Jeg mener dette er en lagprestasjon. Leif, du er der for meg hver dag. Familien din er som en andre familie for meg.

<strong>KOM SAMMEN:</strong> Karsten Warholm og Oda Djupvik på Idrettsgallaen lørdag kveld. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
KOM SAMMEN: Karsten Warholm og Oda Djupvik på Idrettsgallaen lørdag kveld. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Nå griner jeg litt, fordi det er ganske rørende. Men også fordi jeg er 22 år og føler jeg har oppnådd alt, så jeg vet da faen hva jeg skal gjøre videre, sa han i talen.

Når Se og Hør møter Warholm etter at han mottok prisen, legger ikke 22-åringen skjul på at dette har vært en stor kveld.

- Jeg forventet ingen pris i kveld, så da jeg først fikk den, skjønte jeg ikke en dritt. Jeg sliter med å finne ord, sier en rørt Warholm til Se og Hør.

<strong>STOLT:</strong> Karsten Warholm og kjæresten Oda Djupvik sammen på Idrettsgallaen lørdag kveld. Foto: Andreas Fadum
STOLT: Karsten Warholm og kjæresten Oda Djupvik sammen på Idrettsgallaen lørdag kveld. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Han ankom Idrettsgallaen med kjæresten gjennom flere år, Oda Djupvik. Hun ble også nevnt i takketalen, der det kom frem at Djupvik har vært syk.

- Vi hadde egentlig blitt enige om at hun ikke vil snakke så mye om det. Det angrer jeg egentlig litt på, men når jeg først sto der så følte jeg at det var så viktig å nevne alle tingene som foregår bak kulissene. Vi opplever alle ting som er ukult, ting med familien, ting med venner, ektefeller - samme faen. Du kan ikke slutte i jobben og slutte med det du skal, men du må fortsette å følge drømmene dine, sier Warholm, som ikke ønsker å kommentere kjærestens helsesituasjon ytterligere.

- Ble litt emosjonelt

På den andre siden hadde seerne stemt fram Marit Bjørgen til årets navn. Hun vant blant annet også prisen for årets kvinnelige utøver.

- Tusen hjertlig takk!

- Dette ble litt emosjonelt, dette hadde jeg ikke forventet. Hva skal jeg si? jeg mangler ord. Et fantastisk punktum på en fantastisk karriere. Jeg er glad for alt jeg har oppnådd og opplevd på veien, og alle jeg har møtt. En stor takk til dem. Tusen takk til det norske folk som har stemt meg fram og heiet på meg.

- Prestisjetungt

Ole Einar Bjørndalen og Marit Bjørgen ble også sammen tildelt «Idrettsgallaens hederspris».

«Idrettsgallaens hederspris tildeles en person som på en unik måte har viet sitt liv til idretten. Hedersprisvinneren skal stå for en innsats og innlevelse over tid som er spesielt beundringsverdig», står det i begrunnelsen for hvem som kan motta den prestisjetunge prisen.

<strong>VANT TRE PRISER:</strong> Marit Bjørgen tar imot pris under Idrettsgallaen 2019.
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
VANT TRE PRISER: Marit Bjørgen tar imot pris under Idrettsgallaen 2019. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Årets idrettsår ble spesielt da to av Norges mest folkekjære idrettsutøvere takket av nesten samtidig. Ole Einar Bjørndalen og Marit Bjørgen har underholdt norske TV-seerne i til sammen nesten 45 år, og hver helg har folk samlet seg for å følge skiskytterkongen og langrennsdronninga. Og sjelden har de blitt skuffet.

Søndag fikk de to en velfortjent hyllest.

- Jeg er helt overveldet, jeg hadde ikke forventet det. Den første prisen, årets kvinnelige utøver, kunne jo være en mulighet, men det å stå igjen med folkets pris og ikke minst hedersprisen ... som jeg sa, så trodde jeg man måtte være godt voksen for å få den. Jeg ble skikkelig overrasket, og jeg er litt rørt og stolt. Denne skal få stå på peishylla, absolutt, sier Marit Bjørgen til Se og Hør.

Stor karriere

Bjørndalen debuterte i verdenscupen i 1993 og ga seg ikke før april i fjor. Han kan se tilbake på en formidabel karriere.

<strong>VINNERE:</strong> Marit Bjørgen og Ole Einar Bjørndalen ble tildelt «Idrettsgallaens hederspris». Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
VINNERE: Marit Bjørgen og Ole Einar Bjørndalen ble tildelt «Idrettsgallaens hederspris». Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Det føles helt utrolig, det er veldig overraskende at jeg får en hederspris. Det er folk som har via livet sitt til idrett i mange år, og jeg trodde man måtte ha holdt på mye lenger enn jeg har gjort også. Men ja, veldig overraskende, sier Bjørndalen til Se og Hør.

Skiskytteren endte på rekordmange 94 verdenscupseire med geværet på ryggen, og tok i tillegg en verdenscupseier i langrenn. Simostranda IL-utøveren var den komplette skiskytter og var både rask i sporet og stabil på standplass.

Bjørndalen leverte når det gjaldt som mest, og tok gull i fire forskjellige OL. Det første kom i Nagano i 1998 og det siste i Sotsji 2014. Totalt tok han 13 Ol-medaljer, hvorav åtte gull. Også i VM var han ustoppelig, og tok hele 20 gull i et tidsrom på 18 år.

Bjørndalen var lenge tidenes mestvinnende olympier, men da han selv ikke fikk være med til OL i Pyeongchang grep Bjørgen sjansen og klatret til topps på listen.

Passerte Bjørndalen

Året Marit Bjørgen la opp blir først og fremst husket som et suksessfullt år, der langrennssportens mest meriterte og beundrede utøver viste at hun fortsatt er best, i en alder av 38 år.

Med to nye OL-gull, ett sølv og to bronsemedaljer i Pyeongchang skrev hun seg inn i historien som tidenes mestvinnende vinterolympier og passerte landsmennene Bjørn Dæhlie og Ole Einar Bjørndalen på lista. Bjørgen kan se tilbake på åtte gull, fire sølv og tre bronsemedaljer i OL-sammenheng.

OL-gullene i Sør-Korea kom på 4 x 5 km stafett og 30-kilometeren og bidro til Norges historisk gode OL-innsats, hvor det totalt ble hentet hjem 39 medaljer.

Bjørgen er også tidenes mestvinnende VM-medaljør og står med 26 medaljer, hvorav 18 gull i løpet av karrieren. Det første kom i 2003 og det siste i 2017, og viser Rognes-damas utrettelige jakt etter edelt metall.

Kveldens vinnere

  • Årets mannlige utøver - Aksel Lund Svindal
  • Årets gjennombrudd - Jakob Ingebrigtsen
  • Årets gullball - Ada Hegerberg og Rune Almenning Jarstein
  • Årets kvinnelige funksjonshemmede utøver - Birgit Røkkum Skarstein
  • Årets lag - Skihopperne
  • Årets kvinnelige utøver - Marit Bjørgen
  • Årets mannlige funksjonshemmede utøver - Jesper Saltvik Pedersen
  • Årets ildsjel - Doris Norbye
  • Utøvernes pris - Jakob Ingebrigtsen
  • Årets trener - Gjert Ingebrigtsen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer