GLØD: – Jeg er en overlever. Nå føler jeg at jeg er udødelig, sier Eli Gunnvor Grønsdal hjemme i leiligheten i Bergen. Foto: Se og Hør
GLØD: – Jeg er en overlever. Nå føler jeg at jeg er udødelig, sier Eli Gunnvor Grønsdal hjemme i leiligheten i Bergen. Foto: Se og HørVis mer

- Kjempet meg tilbake til livet

- Når jeg har vært så nær døden, kommer jeg også nærmere livet, sier TV 2-aktuelle Eli Gunnvor Grønsdal til Se og Hør.

SEOGHØR.NO: Odda-kvinnen Eli Gunnvor Grønsdal (53) har kjørt motorsykkel gjennom Øst-Afrika for å prøve å finne igjen Masai-krigeren Kaika (rundt 40) som fridde til henne på Zanzibar for fire år siden.

Det TV 2-sendte eventyret «Dit Pepper'n gror» er bare ett av mange påfunn fra den livsglade vestlendingen. 53-åringen ble tidlig gift, fikk tidlig barn og ble tidlig skilt.

Hun har tre barn fra 20 til 30 år, to sønner og ei datter, og har bodd i alt fra stort rekkehus, til bobil og ei stråhytte på Zanzibar. I dag bor hun i kollektiv i Bergen

- Jeg har alltid hatt utferdstrang. Dramatisk er det blitt til tider. Jeg er blitt kastet ut av Malawi etter at jeg protesterte på at kjæresten min ikke fikk slippe inn i landet. På den siste Afrika-reisen min ble jeg på et tidspunkt så oppspsist av lopper at jeg ikke fikk opp øynene. Vi var også involvert i en grusom bilulykke der en liten gutt mistet livet, forteller Eli Gunnvor.

Kreftmareritt
Den tøffeste kampen måtte hun selv ta i 1997. Da fikk hun en hissig form for lymfekreft. Hun var på stadium fire da den ble oppdaget.

- Jeg var nær ved å dø, men ville kjempe. Jeg bestemte selv når jeg skulle ta cellegiften, til legenes fortvilelse. Men jeg var streng, både med dem og meg selv. Jeg har aldri hatt angst for autoriteter, påpeker Eli Gunnvor.

Ironisk nok skulle journalisten i gang med en film for Kreftforeningen da hun selv ble kreftrammet. Hun hadde nettopp etabler sitt eget medieselskap.

- Så da satt jeg der uten hår og laget film sammen med andre kreftrammende. Cellegiftkuren varte et halvt år. Jeg var aldri redd for å dø, men det er klart at sykdommen har gjort noe med meg, medgir den standhaftige kvinnen.

LES OGSÅ:  - Jeg trodde jeg skulle dø