Coronaviruset:

Kjempet for livet på sykehuset

Skuespiller Linda Lusardi lå for døden i flere dager etter å ha fått påvist coronaviruset.

NÆR DØDEN: Den tidligere modellen Linda Lusardi (61) har fått påvist coronaviruset, og i forrige uke skal hun ha vært døden nær. Her er hun avbildet med datteren Lucy Anne i mars 2018. Foto: Piers Allardyce/ REX/ NTB Scanpix
NÆR DØDEN: Den tidligere modellen Linda Lusardi (61) har fått påvist coronaviruset, og i forrige uke skal hun ha vært døden nær. Her er hun avbildet med datteren Lucy Anne i mars 2018. Foto: Piers Allardyce/ REX/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne måneden ble det kjent at skuespiller og tidligere modell Linda Lusardi (61) hadde blitt smittet av det potensielt dødelige, og svært smittsomme, coronaviruset.

I starten følte hun seg imidlertid ganske frisk, og oppdaterte lenge venner og følgere på sosiale medier om helsestatusen sin - helt til det tok en brå vending, ifølge The Sun.

Nå røper nemlig ektemannen Sam Kane (51) at kona brått ble dårligere, og at hun i noen dager lå for døden på et sykehus i Storbritannia.

SMITTET: Både Linda Lusardi og ektemannen Sam Kane er smittet av coronaviruset. Foto: NTB Scanpix
SMITTET: Både Linda Lusardi og ektemannen Sam Kane er smittet av coronaviruset. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Han og kona ble innlagt på sykehus fredag i forrige uke etter at tilstanden deres hadde forverret seg.

- Til alle som kjenner oss. Linda og jeg har blitt tatt med til sykehuset og vil bli testet for covid-19 på et tidspunkt. Vi er begge stabile, men veldig syke.

CORONA CHALLENGE: Influenser Ava Louise har lagt ut en video på TikTok der hun prøver å skape en ny trend hvor folk skal slikke på toalettsete. Vis mer

- En motbydelig sykdom

Mandag denne uken ga han imidlertid nok en helseoppdatering om paret, der det så ut til at Lusardi derimot ikke var så stabil som først antatt.

- Jeg kan ikke påpeke nok ganger at dette ikke bare er en «forkjølelse». Jeg har sett dette ta jenta mi til dødens port. Jeg har følt det har tatt meg dit. Det er en slem, motbydelig, ubarmhjertig, nådeløs og mørk sykdom. Det var som tre hender. En som kveler deg. En som dytter fjeset ditt ned. Den siste som river hjertet ditt ut av brystet og bare ikke vil stoppe... i flere dager, skriver han i et Facebook-innlegg, og fortsetter:

- Vær så snill, ikke gå ut. Å smitte andre betyr bare at det tar lengre tid før vi er tilbake til det normale. Hold dere trygge, vær så snill, skrev han blant annet.

Kort tid etter ektemannens oppdatering delte Lusardi selv en melding på Twitter, der hun forteller at hun er på bedringens vei - men at hun fremdeles har en lang vei å gå.

«Jeg ville bare takke for alle de fine ordene deres. Min Sam Kane dro hjem fra sykehuset i dag for å bli frisk. Vi testet positivt på viruset begge to. Jeg har fortsatt en lang vei å gå. NHS (Storbritannias statlige helsevesen, journ.anm.) har vært fantastiske, deres vennlighet får meg til å gråte. Elsker dere alle», skrev hun på Twitter tidligere denne uken.

Linda Lusardi er best kjent som glamourmodell for avisen The Sun, som lenge publiserte toppløsbilder på side tre - i likhet med en rekke andre britiske tabloidaviser. I tillegg er hun skuespiller og tidligere programleder for det britiske talkshowet «Loose Women».

Flere smittede kjendiser

51-åringen er imidlertid ikke den eneste kjendisen som har fått påvist smitte av coronaviruset. For to uker siden sto stjerneparet Tom Hanks (63) og Rita Wilson (63) frem og avslørte at de var blitt smittet.

Også den britiske skuespilleren Idris Elba (47) fortalte mandag i forrige uke at han hadde testet positivt, men at han følte seg ok. Senere fikk også kona hans, Sabrina Dhowre Elba, påvist viruset.

Det samme gjelder radiovert og programleder Andy Cohen (51), kanskje best kjent fra «The Real Housewives of Beverly Hills», som i helgen delte nyheten om at han hadde fått påvist viruset på Instagram.

Den tidligere Hollywood-mogulen Harvey Weinstein (68) testet positivt for coronaviruset søndag. 68-åringen befinner seg i isolasjon i høysikkerhetsfengselet Wende Correctional Facility nær Buffalo i delstaten New York.

PROVOSERER: Folk lar seg provosere av Madonnas siste bidrag til kampen mot koronaviruset. Video: instagram/madonna/Rød Løper Vis mer

Av kjendisene vi har her i Norge er det også flere som nå har testet positivt.

Forrige mandag ble det kjent at den norske «Game of Thrones»-stjernen Kristofer Hivju (41) er smittet, og onsdag i forrige uke meldte VG at familien til «Farmen kjendis»-deltaker og skøyteløper Hege Bøkko (28) er rammet av viruset - da både moren og faren til skøyteløperen har fått påvist coronasmitte.

Sannsynligvis er både hun selv og samboeren også smittet, skrev avisen.

CORONA: Delte dette med Twitter-følgerne sine mandag. Video: @idriselba. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

LES OGSÅ: Ny dame etter konas død

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer