Mia Gundersen:

Kjempet for å beholde hjemmet

Etter skilsmissen klarte Mia å beholde huset for seg og sønnen. Nå er hun i en ny fase av livet, og gleder seg til et nytt kapittel med leilighet i byen.

NY START: Mia Gundersen og tenåringssønnen har boltret seg i en stor villa. Nå ser hun frem til å bo i leilighet i stedet. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
NY START: Mia Gundersen og tenåringssønnen har boltret seg i en stor villa. Nå ser hun frem til å bo i leilighet i stedet. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer

Mia Gundersen (56) nyter livet som singel alenemamma for tenåringssønnen Daniel (14).

Nå selger hun huset på Nordstrand og har planer om å flytte til en leilighet i sentrum.

- Jeg merker at tiden er inne. Å bo i en leilighet midt i byen virker veldig fristende, nært venner og familie, og med kafeer og restauranter rett utenfor døren. I tillegg skal Daniel etter hvert begynne på videregående skole i sentrum. Så plutselig følte vi begge at det føltes naturlig å flytte på oss, sier Mia til Se og Hør.

Ettertraktet

Den flotte 56-åringen stortrives i sin nye tilværelse. Hun er for lengst over skilsmissen, og lever gode dager som ettertraktet artist og skuespiller.

Den populære «Norske Talenter»-dommeren blir å se i den kommende sesongen av «71° Nord - Norges tøffeste kjendis» på TVNorge, og sensommeren har hun tilbrakt på teaterscenen i Bergen – med stor suksess.

Livet smiler, og Mia er så heldig at hun ikke trenger å selge huset av økonomiske årsaker i dag.

- Heldigvis ikke, så jeg har ikke stresset med salget. Jeg har brukt god tid på denne prosessen, og det føles godt å være i en situasjon der du ikke trenger å takke ja til det første og beste budet som kommer, sier hun.

Saken fortsetter nedenfor.

Bygde selv

Den populære artisten og TV-kjendisen har bodd på Nordstrand siden 2002. Den gang kjøpte hun og hennes tidligere ektemann Marcel Leliënhof (52) et eldre hus på en stor tomt for 4,3 millioner kroner, men bestemte seg snart for å sette opp et nytt hus ved siden av det gamle.

I 2006 sto det splitter nye og topp moderne funkishuset på 240 kvadratmeter og utsikt over Oslofjorden innflyttingsklart.

- Alle som har bygd hus vet at det er en tøff prosess, og slik var det for oss også. Det er stunder alt virker håpløst og man bare har lyst til å gi opp, men så kommer det små oppturer der man skimter det ferdige resultatet fremme i horisonten. Og da huset til slutt var ferdig var det helt fantastisk å flytte inn, det er et nydelig hus, sier den folkekjære artisten, som har pusset opp ytterligere det siste året.

HJEMMEKOSELIG: I denne kroken i stua har Mia Gundersen hatt mange hyggelige stunder. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
HJEMMEKOSELIG: I denne kroken i stua har Mia Gundersen hatt mange hyggelige stunder. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer
HJEMMEKOSELIG: I denne kroken i stua har Mia Gundersen hatt mange hyggelige stunder. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
HJEMMEKOSELIG: I denne kroken i stua har Mia Gundersen hatt mange hyggelige stunder. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer

Kjøpte ut eksmannen

Villaen var et godt hjem for Mia, Marcel og de to sønnene Daniel og Amente i 10 år. Da paret skilte seg i 2016, ble det naturlig for Mia å forsøke å beholde hjemmet.

Hun bestemte seg derfor for å kjøpe ut eksmannen.

- Jeg var veldig glad i det, og etter skilsmissen føltes det viktig for meg å klare å beholde huset. Daniel gikk på skole i nabolaget, og det var både praktisk og ga en følelse av stabilitet å bli boende her den gangen, forteller Mia.

LEKKERT: Huset på Norstrand er tegnet av arkitekt Arvid Bjerkestrand, og har utsikt over Oslofjorden. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
LEKKERT: Huset på Norstrand er tegnet av arkitekt Arvid Bjerkestrand, og har utsikt over Oslofjorden. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer

Tøft brudd

Perioden etter bruddet var knalltøff for Mia. Fra å være en etablert familie på fire, tok livet plutselig en helt annen retning.

Alt hun hadde drømt om raste sammen, og midt oppe i sorgen skulle hun også ta vare på de to sønnene. Det ble en tid med mange tårer og mye sinne.

- Det var veldig tungt, men jeg har kommet styrket ut av det. I dag er jeg helt ferdig med skilsmissen, og er glad for å være i en annen fase av livet. Selvsagt er det alltid litt vemodig å selge det som har vært et hjem gjennom mange år, man har jo alltid følelser knyttet til det uavhengig av samlivet. Men jeg føler meg veldig klar for å gå videre nå. Jeg har egentlig gått videre for en god stund siden allerede, forteller Mia.

Selger hytta

Tidligere i år ble også eks-parets hytte i Sverige lagt ut for salg. Mia syntes egentlig det var vanskeligere å selge det idylliske småbruket i Värmland enn huset på Nordstrand.

- Det er et nydelig sted, og jeg har så mange gode minner derfra. Jeg vurderte en stund å beholde det, men fant ut at det er altfor stort for meg. Det blir for mye å holde i orden. Og nå har vi fått inn et bud på 1,2 millioner kroner, så vi takker nok ja til det.

14 millioner

Huset på Nordstrand går over to plan, og i underetasjen er det bygget en utleiedel.

Med attraktiv beliggenhet og sjøutsikt, er det ingen overraskelse at den elegante og moderne boligen blir priset til mellom 14 og 15 millioner kroner.

Dette vil gi Mia en god slump å handle for når hun skal kjøpe seg leilighet.

- Jeg har jo kikket litt, og sett flere som passer perfekt. Jeg ønsker meg aller mest en penthouseleilighet. Jeg gleder meg virkelig til å leve bylivet, sier den flotte 56-åringen.

MODERNE KJØKKEN: Mia har alltid hatt øye for detaljer, noe design-kjøkkenet er et tydelig bevis på. Over kjøkkenøya henger et spennende bilde av Marilyn Monroe. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
MODERNE KJØKKEN: Mia har alltid hatt øye for detaljer, noe design-kjøkkenet er et tydelig bevis på. Over kjøkkenøya henger et spennende bilde av Marilyn Monroe. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer

Ikke på utkikk etter ny mann

TV-profilen var som tidligere nevnt gift med fotograf Marcel Leliënhof, men skilte seg etter 13 års ekteskap.

- Vi flytter fra hverandre, det er det. Ryktene som verserer handler ikke om meg, så de ønsker jeg ikke å si noe om. Vi har vært gift i 13 år, og jeg vil gjerne gå ut av det med verdigheten i behold, sa Mia den gang.

Etter å ha vært singel over lengre tid, uttalte Mia tidligere i år at hun foreløpig ikke har noen store planer om å finne drømmemannen.

- Det tar jeg som det kommer. Det er ikke en mann som nødvendigvis skaper min tilværelse, men plutselig så står han der og blomstrer foran meg, sa Mia til Se og Hør tidligere i år, før hun presiserte:

- Men jeg er foreløpig ikke på direkte utkikk, altså ...

MØTTE HUNDEN:Trude Mostue var hjemme hos Mia Gundersen for å hilse på hunden hennes i serien "Trude møter". Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

LES OGSÅ: - Gleder seg over at livet smiler igjen