Jakob Oftebro:

Kjempestolt av skuespillersønnen

Nils Ole Oftebro misunner sin eldste sønn. Nå står de sammen på scenen for første gang!

RADARPAR: Jacob Oftebro
og hans berømte far Nils Ole har
premiere sammen - i samme
rolle - når Ibsen-klassikeren «Peer
Gynt» settes opp på Gålå fredag
denne uken. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
RADARPAR: Jacob Oftebro og hans berømte far Nils Ole har premiere sammen - i samme rolle - når Ibsen-klassikeren «Peer Gynt» settes opp på Gålå fredag denne uken. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Fredag skapes det historie på Gålå. Da står Jakob Oftebro (31) på scenen sammen med pappa Nils Ole (72). De skal spille en ung og en gammel utgave av Peer Gynt, og det er første gang de står på scenen sammen.

Nils Ole har med stolthet sett hvordan hans eldste sønn Jakob har vokst seg til å bli en kjekk ung mann, som er en høyt respektert skuespiller i både Norge og Danmark. Han er full av lovord om sin unge sønn, og misunner ham opptil flere egenskaper.

I SALG NÅ: I Se og Hør kan du lese mer om Oftebro-familiens sterke bånd. Du kan i tillegg lese om Toralv Maurstads hemmelige kjærlighetsbarn, Nadia Hasnaouis sterke mobbehistorie og Samantha Fox' kjærlighetsliv.
I SALG NÅ: I Se og Hør kan du lese mer om Oftebro-familiens sterke bånd. Du kan i tillegg lese om Toralv Maurstads hemmelige kjærlighetsbarn, Nadia Hasnaouis sterke mobbehistorie og Samantha Fox' kjærlighetsliv. Vis mer

- Jakob har en letthet og en humor som jeg ikke hadde tilsvarende av, og som jeg tror han skal bruke når han bygger sin Peer Gynt, fastslår skuespillerveteranen.

Tidlig krøkes

Helt siden Jakob som tiåring var med pappa på teaterjobber landet rundt, har han drømt om å bli skuespiller.

- Hvis de virkelig vil, kan man ikke hindre dem fra det, sier Nils Ole til Se og Hør.

- Jakob bestemte seg veldig tidlig, og jeg sa at han kunne like gjerne begynne å prøve da han var 17, for det kunne ta noen år å komme inn i det. Men han klarte det med en gang, sier Nils Ole til Se og Hør.

Yngstesønnen Jonas (21) har også prøvd seg i yrket, med filmer som «Bølgen» og «Olsenbanden jr.» – og stor suksess – på rullebladet.

- Jeg har vært mer kritisk til minstemann og prøvd å pense ham inn på andre tanker, forteller pappa Oftebro.

Les mer om den drevne skuespillerfamilien i ukens Se og Hør!

BLID GJENG: Far og sønn er unektelig like. Her smiler de til publikum fra scenen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
BLID GJENG: Far og sønn er unektelig like. Her smiler de til publikum fra scenen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Allsidig

Både Nils Ole, Jakob og Jonas Oftebro har gjort det stort som skuespillere i Norge. Spesielt storebror har klart seg godt, og har ved flere anledninger vist allsidighet ved sine mange roller.

Jakob har ikke bare gjort suksess her hjemme i Norge. Sverige og Danmark har for lengst trykket han tett til sitt bryst. Han har blant annet vært med i tv-suksessen «Broen», Hamsun-filmatiseringen av «Victoria» og i den norske suksessen «Unge lovende».

Nå er han også aktuell i Finland med filmen «Tom of Finland». Filmen handler blant annet om homofil kjærlighet, noe Oftebro synes det bør gjøres mer av på det store lerretet.

Å kysse en av samme kjønn har han ingen problemer med.

- Jeg kysser like inderlig selv om det er med en mann. Den eneste forskjellen er at jeg kanskje kjenner at skjegget stikker litt. Det verste er todagers sandpapir, så jeg kan skjønne at akkurat det blir et tema, sa han i et intervju med nettstedet Gaysir.

Den norske filmstjernen er i vinden som aldri før og filmprosjektene står i kø. Skuespillerlivet er imidlertid ikke bare glamorøst for Oftebro, som bruker kroppen som verktøy i filmprosessen.

I rollen som slavedriver i den danske filmen «Gullkysten» gikk skuespilleren ned hele 18 kilo, og han har tidligere fortalt at det var en stor utfordring, som gjorde ham ekstremt sliten.

– Først noen måneder med lite mat og jogging her hjemme, men det var først da vi kom til Ghana at det ble alvor. Der spiste jeg 600 kalorier om dagen og jobbet 14-timers dag. Når de andre spiste lunsj og fikk energi, ble jeg bare mer og mer utmattet, for­talte Oftebro til A-magasinet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer