GOD START: "Blanke Ark" hadde søndag premiere på TVNorge til gode seertall. Foto: TVNorge
GOD START: "Blanke Ark" hadde søndag premiere på TVNorge til gode seertall. Foto: TVNorgeVis mer

Kjempestart for "Blanke Ark"

Satte TV-rekord.

SEHER.NO: TVNorges nye dokumentarserie, "Blanke Ark", hadde en meget sterk premiere søndag kveld. I gjennomsnitt ble premieren sett av 456.000 seere.

Det er årsrekord for TVNorge.

- Jeg er veldig stolt av programmet, og glad for at seerne har oppdaget det, sier TVNorge-sjef Harald Strømme i en pressemelding. Nå er det spennende å se om jungeltelegrafen fungerer. I går var Blanke ark det tredje mest omtalte fenomenet på Twitter i Norge. Dette engasjerer tydeligvis, sier han.

Kanalen hadde en meget god uke. Satsningene "4-stjerners middag halv åtte" og "Hvem kan slå Ylvis?" har også blitt sett av mange, og anses som en suksess av TVNorge.

- I sum ble dette TVNorges sterkeste uke på over to år, med en seerandel på 14,2 prosent i målgruppen. Det tyder på at vi er på rett spor, sier Strømme.

"Blanke Ark" ble tidligere kritisert av eksperter, som trodde serien kunne føre til mobbing hos de skolesvake elevene.

- TVNorges serie kan gjøre hverdagen ubehagelig for elevene. Den kan føre til mobbing. Her fokuserer kanalen på åtte skolesvake elever og trekker fram deres mest sårbare sider, sa forsker ved Universitetet i Oslo, Jon-Håkon Schultz, tidligere til Dagbladet.

- Skal dette bli en TV-serie med høye seertall, må det være mye følelser og dramatikk involvert. Det er jeg skeptisk til. Jeg tror TVNorge er på tynn is her.
Hvor mye følelser og dramatikk som var involvert i premieren, får være opp til seerne å avgjøre. Men seertallene er i hvert fall kanalen svært fornøyd med.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: - Serien kan føre til mobbing