Therese Johaug og Petter Northug:

Kjemper mot svenskene i ny TV 2-satsning

- Skal bli spennende å se formen til pensjonisten på laget.

LANDSKAMPEN: Therese Johaug og Petter Northug er blant deltakerne som skal delta i TV 2s nysatsning. Foto: TV 2
LANDSKAMPEN: Therese Johaug og Petter Northug er blant deltakerne som skal delta i TV 2s nysatsning. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

I disse dager spiller TV 2 inn en ny realityserie, der en rekke norske og svenske toppidrettutøvere skal kjempe mot hverandre i beste sendetid.

Programmet har fått navnet «Landskampen», og her skal idrettsutøverne utfordre hverandre til kamp. Innspillingen foregår i disse dager på den greske øya Rhodos, og på deltakerlista står en rekke kjente toppidrettsutøvere.

KAMP: Norge og Sverige skal kjempe mot hverandre i TV 2s nysatsning. Foto: TV 2
KAMP: Norge og Sverige skal kjempe mot hverandre i TV 2s nysatsning. Foto: TV 2 Vis mer

På det norske laget finner vi ingen ringere enn vinterstjernene Petter Northug (33), Therese Johaug (30), Emil Iversen (27) og Tiril Eckhoff (28) - som skal kjempe mot svenskene Charlotte Kalla (31), Calle Halfvarsson (30), Sebastian Samuelsson (22) og Hanna Öberg (23).

SKISTJERNER: Her er Petter Northug og Therese Johaug i 2016. Nå skal de kjempe sammen på TV 2. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
SKISTJERNER: Her er Petter Northug og Therese Johaug i 2016. Nå skal de kjempe sammen på TV 2. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

I programmet møter vinterheltene hverandre i krevende, fysiske øvelser.

- Jeg takket ja til å være med på «Landskampen» fordi jeg synes det er et spennende konsept, sier Petter Northug, som er på plass på øya Rhodos.

- Han «pensjonisten» der

Vinterstjernene vil i «Landskampen» få testet sine grenser til det ytterste - og de vil også få sjansen til å bli bedre kjent med hverandre.

Johaug, som ikke for altfor lenge siden gikk sitt første skirenn etter å ha vært nesten to år i karantene etter den mye omtale doping-skandalen, sier at hun gleder seg til å se hvordan formen til Northug er.

- Laget vårt er meget bra, men det skal jo selvsagt bli interessant å se hvordan formen til han «pensjonisten» på laget er, sier hun, og sikter til at Petter Northug har lagt opp som langrennsløper.

Northug, på sin side, gleder seg til å bli bedre kjent med sine nye mostandere under innspillingen av programmet.

OVERRASKET: Petter Northug skulle bare signere noen bøker i Oslo sentrum, men Rød løpers reporter Thea hadde andre planer. Video: Emilie Rydning Vis mer

- Det er artig å bli utfordret på en annen arena enn i skiløypa, og så synes jeg det er veldig morsomt å bli bedre kjent med gjengen på det svenske laget, sier han og fortsetter:

- Mine norske lagkamerater kjenner jeg jo godt fra før, det er en artig gjeng. Jeg føler at Therese, Emil, Tiril og jeg utgjør et sterkt lag, som skal sørge for å gi svenskene skikkelig kamp.

Gode samtaler

Programserien skal by på lagkonkurranser og individuelle dueller, og deltakerne skal også samles til gode samtaler om aktuelle temaer fra utøvernes karrierer.

Skiesset Johaug forteller at hun synes det er moro å møte deltakerne på andre måter enn det de er vant med til vanlig.

- Det er moro å møtes på en helt annen måte enn vi vanligvis gjør, og å konkurrere i helt andre former. Vi blir også godt kjent på tvers av lagene, og jeg synes det er interessant å høre og lære om veien til suksess for de andre deltakerne.

LES OGSÅ: Gifter seg for tredje gang

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer