IKKE FORNØYD: Programleder Marthe Sveberg forteller åpent om problemene med å takle eget utseende i den nye TV 2-serien sin «Hvordan overleve...». Til Dagbladet Magasinet sier hun at hun slet med både spiseforstyrrelser og depresjon i ungdomsårene. Foto: FameFlynet Norway
IKKE FORNØYD: Programleder Marthe Sveberg forteller åpent om problemene med å takle eget utseende i den nye TV 2-serien sin «Hvordan overleve...». Til Dagbladet Magasinet sier hun at hun slet med både spiseforstyrrelser og depresjon i ungdomsårene. Foto: FameFlynet NorwayVis mer

Kjemper med sitt eget utseende

Programleder Marthe Sveberg avslører at hun er i duell med speilbildet sitt hver morgen.

SEOGHØR.NO: Marthe Sveberg (35), kjent som sjarmerende programleder for blant annet «Jakten på kjærligheten» og «Skal vi danse», er snart aktuell med TV 2-serien «Hvordan overleve...».

Der byr hun på seg selv og livet sitt, i en jakt på å finne ut hvordan man skal få alt i livet til å funke best mulig. I et intervju med Dagbladet Magasinet øser hun også av personlige opplevelser, deriblant sin evige kamp mot utseendet sitt.

FLOTT: Marthe innrømmer at hun skammer seg over forfengeligheten sin. Her er hun på TV 2s 20-årsjubileum i Bergen høsten 2012. Foto: Stela Pictures
FLOTT: Marthe innrømmer at hun skammer seg over forfengeligheten sin. Her er hun på TV 2s 20-årsjubileum i Bergen høsten 2012. Foto: Stela Pictures Vis mer

- Det er ikke godt å huske at alt jeg tenkte på var «er sååå jæv-ve-lig schtøgg og feit!», enda jeg ikke hadde noen grunn. Jeg ble ikke mobbet. Jeg hadde spiseforstyrrelser, avslører hun.

I sitt nye program finner hun blant annet frem notisbøker fra ungdomstiden, der hun blant annet har skrevet «Jeg er tjukk» og «Jeg har kasta opp for tredje dag på rad».

Dessuten erkjenner hun at «hver morgen er en kamp mot mitt eget speilbilde», ifølge Dagbladet Magasinet.

Gikk ikke ut

- Ei tid ble jeg så deprimert at jeg fikk akneutbrudd over hele fjeset. Selv etter at jeg var blitt lærer husker jeg at jeg gikk rett hjem fra jobb hver dag og holdt meg innendørs i ett helt år. Jeg skammet meg. Jeg husker en elev sa: «Tenk at læreren har mer kviser enn oss!». jeg tenkte at folk kunne bli kvalme bare de så meg på gata, innrømmer den tidligere ungdomsskolelæreren.

Men selv i dag kjenner Marthe, som for tiden er høygravid, hint av den gamle skammen daglig.

SNART FORELDRE: Marthe Sveberg og ektemannen Håvard venter barn sammen snarlig.  Foto: Espen Solli/Se og Hør
SNART FORELDRE: Marthe Sveberg og ektemannen Håvard venter barn sammen snarlig. Foto: Espen Solli/Se og Hør Vis mer

- Jeg går ikke ut av huset uten å «sparkle», fortsetter hun i intervjuet - og vedgår at hun bruker rundt 50.000 kroner i året på ulike skjønnhetsbehandlinger.

LES OGSÅ: - Det var kjærlighet ved første blikk