Conchata Ferrell:

Kjemper for livet

«Two and a Half Men»-stjernen ligger for øyeblikket i respirator.

SYK: Conchata Ferrell, best kjent som hushjelpen Berta i serien «Two and a Half Men», kjemper nå for livet. Her er hun avbildet med kollegaene Jon Cryer og Ashton Kutcher. Foto: NTB Scanpix
SYK: Conchata Ferrell, best kjent som hushjelpen Berta i serien «Two and a Half Men», kjemper nå for livet. Her er hun avbildet med kollegaene Jon Cryer og Ashton Kutcher. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Conchata Ferrell (77) er aller best kjent som den rappkjefta hushjelpen Berta i suksesserien «Two and a Half Men», der hun spilte mot stjerner som Charlie Sheen (54) og Ashton Kutcher (42). Der spilte hun i seriens alle tolv sesonger.

Nå ligger 77-åringen og kjemper for livet på sykehus, der hun er koblet til respirator og blir behandlet med dialyse.

LIVSTRUENDE: Skuespilleren har slitt med sykdom det siste halve året, og kjemper nå for livet. Foto: NTB Scanpix
LIVSTRUENDE: Skuespilleren har slitt med sykdom det siste halve året, og kjemper nå for livet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skuespilleren har under en lengre periode hatt store problemer med helsen, og har siden desember i fjor vært inn og ut av sykehus.

Da ble hun nemlig diagnostisert med en livstruende betennelse i nyrene, som senere skal ha spredd seg videre til blodet. I januar fikk stjernen komme hjem, og ble tett oppfulgt av et legeteam og fysioterapeuter.

Ektemannen Arnie Anderson forteller til TMZ at stjernen nå har ligget på intensivavdelingen i fire uker, etter at hun begynte å føle seg dårligere igjen i mai.

DRAMATISK: Pierre Louis havner på sykehuset i svenske «Celebrity Ex on the Beach». Video: Dplay.se / Rød Løper Vis mer

Hjertestans

I juni ble skuespilleren flyttet til et sykehjem. Der rakk hun imidlertid bare å tilbringe noen få dager, før hun brått ble rammet av hjertestans - som varte i ti minutter.

Ifølge SML er hjertestans en tilstand med opphørt sirkulasjon av blod i kroppen. En person med hjertestans vil være bevisstløs, og man skal alltid ringe 113 for videre veiledning.

På sykehuset ligger hun nå i respirator, der hun også behandles med dialyse for ovennevnte nyrebetennelse. Der skal hun i skrivende stund være nokså stabil, men kan verken snakke eller kommunisere, ifølge ektemannen.

DRAMATISK: Adrian Sellevoll havnet på sykehus etter en dramatisk kveld. Video: Private bilder / Rød Løper Vis mer

Ifølge NHI er dialyse en metode for å rense avfallsstoffer og overflødig væske fra blodet når nyrene har sviktet.

Mange fans sperret øynene opp da filmstjernen Ashton Kutcher ut av et blå delte telefonnummeret sitt til sine følgere på Twitter. Vi slo på tråden - og her kan du se hvordan det gikk. Vis mer

- Håper på det beste

På grunn av den pågående coronapandemien får ikke ektemannen besøke 77-åringen, men holder seg oppdatert via sykepleierne. Han forteller også at han er usikker på om hun kommer til å overleve.

- Det kommer til å ta en stund før hun kan hente seg inn igjen. Det er nevrologisk. Det finnes ingenting vi kan gjøre for å påskynde prosessen. Vi må håpe på det beste, sier han til nettstedet.

Conchata Ferrell og Arnie Anderson har vært gift siden 1986. Hun har datteren Samantha, samt to stedøtre.

LES OGSÅ: Mistet jobben i «Two and a Half Men»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer