Kjemper for livet i Rio etter sjelden malaria-smitte

Den britiske TV-reporteren Charlie Webster er i koma.

ALVORLIG SYK: Den britiske tv-profilen Charlie Webster er smittet av en sjelden form for malaria og ligger på sykehus i Rio Foto: Xposure
ALVORLIG SYK: Den britiske tv-profilen Charlie Webster er smittet av en sjelden form for malaria og ligger på sykehus i Rio Foto: Xposure Vis mer

Agenten til den engelske tv-profilen Charlie Webster bekrefter overfor Sky News at 33-åringen kjemper for livet på sykehus etter å ha blitt smittet av en sjelden form for malaria.

Webster, som har jobbet som sportsreporter for blant andre Sky Sports og ITV, er i Brasil i forbindelse med veldedighetsaksjonen Ride to Rio, der hun og flere andre har syklet til byen til støtte for brystkreftsaken.

Webster ble syk for en drøy uke siden, og legene uttalte nylig at det de trodde var dehydrering etter sykkelturen, viste seg å være komplikasjoner etter en bakterieinfeksjon.

Nå melder altså Sky at det dreier seg om malaria, og at 33-åringen er i koma.

Det britiske utenriksdepartementet bekrefter at de bidrar med hjelp til den syke kvinnen.

9. august, etter at hun ble innlagt på sykehus, fortalte Webster om frustrasjonen over å ha blitt dårlig på sosiale medier.

- Seks uker på veien endte med dette. Veldig tøff dag, alvorlig dehydrering og infeksjon. To drypp og antibiotika i Rio, skrev hun, og fulgte senere opp:

- Ser fram til å være en del av TeamGB her i Rio2016.

Saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Derfor er ikke samboeren med til Rio