Brad Pitt og Angelina Jolie:

- Kjemper en tapende kamp

Nye detaljer har kommet frem i rettsstriden mellom eksparet.

KRANGLINGEN FORTSETTER: Eksparet Brad Pitt og Angelina Jolies strid om ansvaret for barna fortsetter. Foto: Marion Curtis / Starpix / REX NTB
KRANGLINGEN FORTSETTER: Eksparet Brad Pitt og Angelina Jolies strid om ansvaret for barna fortsetter. Foto: Marion Curtis / Starpix / REX NTB Vis mer
Publisert

Rettsstriden mellom det tidligere Hollywood-paret Angelina Jolie (46) og Brad Pitt (57) fortsetter i stor grad. Eksparet tok ut skilsmisse i 2016, men har siden den gang kranglet om hvem som skal ha ansvaret for de seks barna Maddox (19), Pax (17), Zahara (16), Shiloh (14) og tvillingene Knox og Vivienne (12).

Da skilsmisseprosessen startet, ønsket Pitt delt omsorg, mens Jolie ønsket at barna skulle tilbringe mer enn halvparten av tiden hos henne.

OVERRASKELSE: Det blir tårer og klemming når superstjerna Brad Pitt overrasker sin venn og stylist gjennom 30 år, Jean. Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

I slutten av mai ble det kjent at Pitt skal ha fått ønsket sitt oppfylt og blitt tildelt delt omsorg. Det meldte TMZ. Jolie skal ha anket avgjørelsen, ifølge CNN.

Jolie hevder også at dommeren i saken, John Ouderkirk, nektet å la barna vitne. Skuespilleren mener at barna sitter på bevis som er relevante å høre før en avgjørelse tas, uten at det er kjent hva de aktuelle bevisene er. Hun har også et ønske om å fjerne Ouderkirk som dommer.

Ord mot ord

I etterkant har det blitt kjent at det skal ha vært tre av barna som ville vitne mot faren sin, men det er ikke kjent hvem av dem det er snakk om.

I går var det duket for nok et rettsmøte i saken, ifølge Entertainment Tonight. Jolie og Pitts advokater la frem argumentene sine, og førstnevntes advokat, Robert Olson, argumenterte for å fjerne dommer Ouderkirk fra saken. Jolies tidligere anmodning om å fjerne ham ble for øvrig avslått i november.

«ANGELINA-19»: Det tunisiske TV-programmet får flere til å rase. WHO mener de er med på å spre vaksineskepsis. Reporter: Agusta Magnusdottir. Video: NessmaTV Vis mer

Under fredagens høring hevdet Jolies advokat at dommeren ikke er upartisk i saken, og at han har jobbet med juridiske forhold som involverte Pitts advokat. Ouderkirik er fortsatt dommer i saken ettersom det ikke er tatt noen beslutning om å fjerne ham.

- Hun var sjokkert over at dette foregikk. Jolie ante ingenting om hva som skjedde mellom Pitts advokat og dommeren, uttalte han i retten.

Pitts advokat, Theodore Boutrous, slo tilbake og hevdet at Jolie hele tiden har visst om den potensielle konflikten.

- I en barneomsorgssak som har pågått så lenge, blir barna eldre, og å tillate en forsinkende taktikk som dette ville være ekstremt urettferdig. Det var ingen overraskelser, Jolie og rådgiverne hennes visste om forholdet og begrunnelsen, sa Pitts advokat.

UENIGE: Siden 2016 har Brad Pitt og Angelina Jolie ikke klart å bli enige om hvem som skal ha ansvaret for de seks barna. Her i 2009. Foto: REX / NTB
UENIGE: Siden 2016 har Brad Pitt og Angelina Jolie ikke klart å bli enige om hvem som skal ha ansvaret for de seks barna. Her i 2009. Foto: REX / NTB Vis mer

- Kjemper en tapende kamp

Familierett advokat, Kelly Chang Rickert, har fått med seg høringen og mener overfor Entertainment Tonight at Jolie kjemper en tapende kamp.

- Hvis Ouderkirk hadde tatt Jolies side og gitt henne full omsorgsrett, ville hun aldri anket. Hun ville ikke utfordret avgjørelsen hans som partisk. Den eneste grunnen til at hun gjør dette er fordi hun tapte, mener Rickert.

Rickert bemerker seg også at det ikke er uvanlig i bitre omsorgssaker som denne at partene fortsetter å kjempe fram til barna blir voksne.

- Når barna blir voksne er de utenfor domstolenes jurisdiksjon. Akkurat nå kjemper de fordi domstolene fortsatt kan bestemme over barna. Når de først er 18 år, bestemmer de selv. Da er de voksne, utdyper hun.

GJENFORENT: Jennifer Aniston og Brad Pitt gjenforenes for første gang på skjermen siden 2001. Vis mer

LES OGSÅ: Mystisk bilde: - Det er Brad!

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer