- Kjell Kristian hadde det tøft

Ole Einar Bjørndalen og Jon Herwig Carlsen sørger over kameratens bortgang.

GOD STØTTE: - Da det gikk dårlig for meg og ingen andre brydde seg, var han alltid på tråden om kvelden, sier Ole Einar Bjørndalen (midten) om avdøde Kjell Kristian Rike (t.h). Her er de under Idrettsgallaen i 2002 sammen med Jon Herwig Carlsen. Foto: SCANPIX
GOD STØTTE: - Da det gikk dårlig for meg og ingen andre brydde seg, var han alltid på tråden om kvelden, sier Ole Einar Bjørndalen (midten) om avdøde Kjell Kristian Rike (t.h). Her er de under Idrettsgallaen i 2002 sammen med Jon Herwig Carlsen. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Mandag ble det kjent at sportskommentator Kjell Kristian Rike har gått bort etter kort tids sykeleie.

– Kjell Kristian hadde det tøft, men han var innstilt på å kjempe mot sykdommen og komme tilbake, sier skiskytter Ole Einar Bjørndalen (34) til NTB.
- Vi pratet sammen sist i slutten av april. Da virket han positiv og veldig innstilt på å kjempe mot sykdommen. Jeg var ikke forberedt på at det likevel skulle gå så fort, sier Bjørndalen.

Kjell Kristian begynte å kommenter skiskyting for NRK i 1976, og han var den aller første som intervjuet Bjørndalen for kanalen.

Skiskytteren sier at han husker godt det første intervjuet.

- Det var veldig spesielt. Jeg var nervøs som bare det, men Kjell Kristian ga meg tips og ledet meg flott gjennom seansen. Siden har vi holdt jevn kontakt både i forbindelse med konkurranser og utenom, sier han.

Han mener Rike var en reflektert person med sterke meninger.

- ...og Kjell Kristian tok mer enn gjerne en diskusjon. Også da det gikk dårlig for meg og ingen andre brydde seg, var han alltid på tråden om kvelden.

Bjørndalen sier at Kjell Kristian kunne skyting, og visste hva som skjedde mentalt på standplass.

- Han var en menneskekjenner. Derfor var jeg også mottakelig for tipsene han kom med.

Han kaller Rike, som ble 63 år gammel, for en av de største kommentatorene på norsk TV noensinne.

- Han vil etterlate seg et stort savn i hele idretts-Norge. Kjell Kristian vil alltid forbli en del av skiskyttermiljøet.

Kjell Kristian Rikes kommentatorkollega gjennom 32 år Jon Herwig Carlsen, er i sjokk etter kameratens bortgang.

- Jeg fikk vite om sykdommen i begynnelsen av april. Jeg visste om den alvorlige sykdommen, men hadde ikke i min villeste fantasi trodd at det skulle gå så fort. Det var et sjokk, sier Carlsen til Budstikka.

- Jeg visste hvor alvorlig det var. Men jeg håpet at det skulle gå bra hele tiden. Nå er det bare en merkelig tomhet. Jeg har registrert det, men det er tungt å la det synke inn, sier han.
Les flere reaksjoner fra venner og kollegaer av Rike her.

Se bilder fra Kjell Kristian Rikes liv under:

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer