Nick Cave:

- Kjedet meg ekstremt mye

Kroningsseremonien ble ikke helt som forventet for én av gjestene.

KJEDET SEG: En av gjestene hadde blandede følelser under kong Charles' kroningsseremoni. Foto: Aaron Chown / Pa Photos / NTB
KJEDET SEG: En av gjestene hadde blandede følelser under kong Charles' kroningsseremoni. Foto: Aaron Chown / Pa Photos / NTB Vis mer
Publisert

Lørdag 6. mai ble kong Charles (74) offisielt kronet til konge, sammen med kona dronning Camilla (75). Seremonien fant sted i Westminster Abbey i London.

Over 2000 gjester ble vitne til den historiske begivenheten, deriblant venner og familie av kongefamilien.

Den australske rockeren Nick Cave (65) var også blant de oppmøtte. I et nytt intervju i podkasten «Ways to Change The World» avslører han at det bare var på grunn av ren nysgjerrighet, og ikke av politisk motivasjon.

Videre i podkasten forteller artisten at kroningsseremonien ikke ble helt som han hadde sett for seg.

- Jeg møtte opp til kroningen av ren nysgjerrighet og syntes det hele var ekstremt interessant, for å si det mildt, fordi jeg trodde at jeg ville føle ting da jeg dro dit.

Han fortsetter:

- Men jeg visste ikke at jeg ville føle dem på en så ekstrem måte, og det var motstridende følelser. Noen ganger kjedet jeg meg ekstremt mye, og andre ganger var jeg helt overveldet av seremonien - og ekstremt rørt av musikken.

Spesielt ble Cave rørt av kroningshymnen «Zadok The Priest» av George Frideric Händels, noe han beskrev som «noe fra verdensrommet».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer