Therese Johaug:

Kjærligheten er hennes største seier

Skistjernen fremstår sterkere enn noensinne - og i ryggen har hun verdens beste kjæreste.

SER LYST PÅ TILVÆRELSEN: Therese Johaug har kommet seg styrket gjennom den tøffe tiden. Da hun møtte pressen på Sognefjell under treningssamlingen med landslaget nylig, sprudlet hun av glede over å endelig være tilbake. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
SER LYST PÅ TILVÆRELSEN: Therese Johaug har kommet seg styrket gjennom den tøffe tiden. Da hun møtte pressen på Sognefjell under treningssamlingen med landslaget nylig, sprudlet hun av glede over å endelig være tilbake. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Livsgleden og viljen lyste av Therese Johaug (30) da skilandslagene for sesongen 2018-2019 ble offentliggjort på Scandic Holmenkollen Park Hotel nylig.

LES MER: Ukens utgave av Se og Hør Extra er i salg nå!
LES MER: Ukens utgave av Se og Hør Extra er i salg nå! Vis mer

Dopingdommen på 18 måneder var historie og avsonet. Endelig var østerdølen klar til å konkurrere for Norge.

Overfor Se og Hør uttrykte en rørt Therese stor takknemlighet til alle som har vært der for henne i den tøffe tiden.

- Jeg har hatt en enorm støtte hele tiden. Det er vanvittig stort når man hører at de flagget i hjembygda den dagen dommen var ferdigsonet. Det varmer hjertet mitt når jeg hører alle - fans, nær familie og hele det norske folk - som har vist entusiasme for meg. Det var en stor dag for alle sammen. Du blir jo veldig glad, sa hun og strålte.

FAST TRENINGSPARTNER: Gjennom den tiden Therese var utestengt fra skilandslaget var lillebror Karstein (t.h.) den som virkelig dro henne i gang. Her trener de på rulleski i Seiser Alm i Italia i 2017. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FAST TRENINGSPARTNER: Gjennom den tiden Therese var utestengt fra skilandslaget var lillebror Karstein (t.h.) den som virkelig dro henne i gang. Her trener de på rulleski i Seiser Alm i Italia i 2017. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Bor godt

Ikke mange steinkastene unna hotellet i Holmenkollen hvor Se og Hør møtte Therese, har hun nå slått rot. I august i 2017 betalte hun 18,8 millioner kroner for prakthuset på 242 kvadratmeter, fordelt på tre etasjer.

Her bor hun nær skiløypene og Oslo-marka, med lillebror Karstein (26) som samboer. I tillegg eier hun en 51 kvadratmeter stor leilighet på St. Hanshaugen nede i bykjernen.

Før Therese skulle flytte inn i huset sitt, valgte hun selv å vaske ut av leiligheten hun bodde i. At hun har 48 millioner i personlig formue, gir henne ingen primadonnanykker.

BOR GODT: Nær skianlegg og marka kjøpte Therese seg dette huset i fjor høst for 18,8 millioner, hvor hun bor med lillebror Karstein. Da Therese flyttet inn i det nye huset, vasket hun ut fra leiligheten selv -til tross for en personlig formue på 48 millioner. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
BOR GODT: Nær skianlegg og marka kjøpte Therese seg dette huset i fjor høst for 18,8 millioner, hvor hun bor med lillebror Karstein. Da Therese flyttet inn i det nye huset, vasket hun ut fra leiligheten selv -til tross for en personlig formue på 48 millioner. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer

Millioninntekter

Mye av hennes inntekter kommer fra suksessen med klesmerket «Johaug». Det begynte med hansker og votter, men kleskolleksjonen til Therese har blitt utvidet de senere årene med både treningsklær, ullundertøy og fritidsklær for sommer og vinter.

Selv eier Therese halvparten av merkevaren, mens virksomheten Active Brands eier resten. Hvert år øker omsetningen, noe som betyr millioninntekter.

- Potensialet er så stort at vi tenker å satse internasjonalt i løpet av to år, sier direktør Øysten Bråta i Active Brands til NRK.

FYLTE 30 ÅR: Therese Johaug hadde bursdag mens hun og landslaget var på treningsleir på Meråker i slutten av juni. Da ble det selvfølgelig krone og kake.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
FYLTE 30 ÅR: Therese Johaug hadde bursdag mens hun og landslaget var på treningsleir på Meråker i slutten av juni. Da ble det selvfølgelig krone og kake. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Fra hjerte til hjerte

Tar man et tilbakeblikk på idrettskarrieren til Therese, viser den iallfall at hun har mye å slå i bordet med, for det mangler ikke edle medaljer fra tidligere OL, VM og NM.

Men det spørs likevel om ikke Thereses største gull er kjæresten Nils Jakob Hoff (33). Bergenseren som er verdensmester i roing, og med deltakelse i to OL, har en helt spesiell plass i Thereses hjerte.

Selv om paret ikke ser hverandre så ofte i hverdagen, fikser de utfordringene. Også nå som Therese blir mer opptatt som følge av sesongoppkjøring og VM, så har det ingenting å si for langdistanseforholdet deres, betror hun til Se og Hør.

- Nei da, akkurat det forholdet går helt fint, sier Therese med et realt smil.

Saken fortsetter nedenfor.

Er det en lege om bord?

Nils Jakob studerer til daglig ved Universitetet i Bergen for å bli lege, og første gang han gjorde inntrykk på Therese skjedde det helt tilfeldig, 10 000 meter oppe i luften.

Begge to var på et fly fra München til Oslo, og Hoff, som da var godt i gang med medisinstudier, ble tilkalt fordi en mann hadde besvimt bak i flyet.

På vei nedover midtgangen fikk han sagt et «halla!» til Therese. Det gjorde tilsynelatende susen - kort tid senere var de blitt kjærester.

Saken fortsetter nedenfor.

Gratulerer så mye med dagen @nilsjakobhoff ! Du er fantastisk❤️

Et innlegg delt av Therese (@johaugtherese)

Motivasjonstale

Som en følge av den lange utestengelsen fikk Therese mer tid til å være med Nils Jakob det siste halvåret enn hun kanskje hadde tenkt i utgangspunktet. Da han skulle delta i VM i roing i Florida, valgte hun å reise over for å heie på ham.

Men under oppholdet i USA kom tankene om motgangen tilbake. Skiløperen gikk rett og slett på en smell, og mistet all motivasjon for videre langrennssatsning.

Johaug ville legge opp og kjæresten støttet valget hennes, men med inspirasjon og kløkt.

- «Selvfølgelig skal du få lov til det», sa han, og fortsatte:

«Men ikke i dag, ikke i morgen, ikke i det humøret og den tilstanden du er i her og nå», har Therese gjenfortalt til Dagbladet Magasinet om hendelsen.

Og motivasjonstalen hjalp.

- Ja, jeg skjønte at det ikke var tida for å ta den avgjørelsen. Jeg godtok at vi fikk se det an. Men det hjalp ikke stort på humøret. Treningslysten kom ikke tilbake akkurat. Jeg gikk bare rundt og var sliten av meg selv, innrømmet Therese.

Therese Johaug intervjues i forbindelse med at hun var med på bilrace. Kjæresten var også med på arrangementet. Vis mer

I storform

Nå er tonen imidlertid en helt annen. Glemt er alle tårene og de tunge stundene. Tiden har hjulpet henne. Therese har virkelig lagt seg i hardtrening for å være best mulig rustet til sesongstart.

Nylig hadde hun nest raskeste tid av alle deltakere i et bakkeløp i Holmenkollen, hvor både menn og kvinner konkurrerte. Petter Northug ble grundig slått av 30-åringen!

- Føler du at du har mye press på skuldrene dine etter å ha vært borte så lenge?

- Jeg gjør egentlig ikke det. Nå skal jeg komme tilbake og kose meg, så får vi se hvordan det går, forteller Therese til Se og Hør.

SNAKKER UT: Therese Johaug gjester Senkveld, hvor hun forteller om tiden etter dopingdommen. Video: TV 2 Vis mer

Fokus på seg selv

Det å være en del av landslagsflokken nå, hvor man konkurrerer og bidrar sammen, betyr uendelig mye for Therese.

- Å få trene med de andre jentene er kjempeartig. Jeg så frem til den dagen veldig lenge, hvor jeg skulle få lov til det. Å dele treningshverdagen er veldig stort, sier hun ærlig.

- Marit Bjørgen (38) er borte fra landslaget, er du nå kapteinen som fører skuta videre?

- Jeg skal ikke komme inn og ta noen som helst rolle. Veien blir til mens man går og jeg har kanskje mer enn nok med meg selv og mine oppgaver. Men opplegget er egentlig en helt vanlig sesongoppkjøring som før. Det er bare å gi gass, sier hun til Se og Hør - full av energi!

LES OGSÅ: Derfor svirrer gravidryktene rundt Beyoncé

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer