Håndballjentene:

Kjærligheten blomstrer for håndballjentene

- Vi får møtt hverandre et par ganger i uken.

Kjærligheten blomstrer for håndballjentene
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): For mange nordmenn er håndballmesterskap i desember et must for å komme i julestemning, og vi nordmenn er svært patriotiske når håndballjentene år etter år imponerer.

Dette året er heller intet unntak, og når de norske håndballjentene i kveld møter Nederland til semifinale, er forhåpningene skyhøye.

Til tross for at alle føler de har et spesielt forhold til, eller føler at de kjenner jentene godt, er det kanskje likevel kjærestene deres som kjenner dem aller best.

- Utrolig stolt

Sommeren 2013 ga den energiske Camilla Herrem (31) og hennes ektemann, «71 grader nord»-vinner Steffen Stegavik (34) hverandre sitt «Ja» i Sola kirke.

Ekteparet er et av landets mest profilerte håndballpar, og Steffen har nylig forklart til Se og Hør at han er svært stolt av kona.

EKTEPAR: Steffen reiste til Tyskland for å heie på Camilla under VM. Her får hun seierskysset etter kampen mot Tsjekkia. Foto: NTB Scanpix
EKTEPAR: Steffen reiste til Tyskland for å heie på Camilla under VM. Her får hun seierskysset etter kampen mot Tsjekkia. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg er utrolig stolt av henne. Hun har faktisk vært med i tolv mesterskap på rad nå, så det er en stor prestasjon! Landslaget er i utgangspunktet ett av verdens beste, så jeg både håper og tror at det skal gå deres vei i Tyskland, sa Steffen til Se og Hør tidligere i mesterskapet.

Det var imidlertid først i sommer at Camilla og Steffen endelig kunne kalle seg faste samboere i Norge. I fjor avslørte Camilla nemlig at paret i sju av ti år har levd i et avstandsforhold.

Landslagskanten har nemlig spilt i Danmark, Romania og Makedonia. I april ble det kjent at 31-åringen skulle flytte hjem til Norge og Sola HK. Steffen spiller på sin side for Nærbø i Rogaland.

Avstandsforhold

I motsetning til Herrem, er Emilie Christensen en av de nyeste tilskuddene på det norske landslaget. Hennes kjæreste, Lasse Larsen forteller at til tross for at hun er på vei til å bli en profilert håndballspiller, er hun egentlig ikke så glad i oppmerksomhet. Lasse legger ikke skjul på at han har en fantastisk kjæreste.

- Emilie er en person som egentlig er ganske rolig og som egentlig ikke liker så mye oppmerksomhet! Som kjæreste er hun fantastisk, hun stiller alltid opp og betyr mye for meg i hverdagen.

AVSTANDSFORHOLD: Emilie og kjæresten Lasse gjør det beste ut av at de bor i hver sin by og prøver og treffes et par ganger i uken. Foto: Privat
AVSTANDSFORHOLD: Emilie og kjæresten Lasse gjør det beste ut av at de bor i hver sin by og prøver og treffes et par ganger i uken. Foto: Privat Vis mer

Til vanlig bor paret hver for seg, ettersom Emilie spiller og bor i Larvik. Lasse på sin side bor i Drammen.

- Vi klarer oss fint likevel, og vi får møtt hverandre et par dager i uken, sier han og legger til at de må gjøre det beste ut av situasjonen.

- Det er ikke så mange andre muligheter i og med at begge spiller håndball, og det tar mye av tiden.

- Hva vi gjør for å pleie kjærligheten?

- Begge to liker egentlig best bare å se en god film på sofaen og spise god mat. En tur ut for å spise i ny og ned er heller ikke feil, sier Lasse og ler.

Med en hektisk hverdag, har tidsklemma gjort at Lasse ikke har vært i Tyskland under hele mesterskapet, men i kampene mot Tsjekkia og Sverige satt han på tribunen for å heie på kjæresten.

- Jeg er utrolig stolt over det hun har oppnådd, sier han.

- Første gang det er så ordentlig

Landslagskaptein Stine Bredal Oftedal (26) har kanskje spilt sitt beste mesterskap i dette verdensmesterskapet og leverer i kamp etter kamp.

Tidligere i høst ble det kjent at håndballstjernen hadde funnet lykken med den tyske håndballstjernen Rune Dahmke (24).

A post shared by Rune Dahmke (@runedahmke) on

Selv om paret ikke redd for å vise sin kjærlighet til hverandre i sosiale medier, har duoen vært ordknappe til pressen.

Men under håndball-VM har 26-åringen åpnet opp om sine følelser.

Til Dagbladet har Stine tidligere snakket om forholdet.

- Det er veldig moro med kjæreste. Vi har det gøy, selv om han bor i Tyskland og jeg bor i Ungarn, sa hun til avisen.

På spørsmål om hvordan de møttes, fortalte Stine at i likhet med mange andre, møttes paret gjennom bekjente.

- Det var litt «gjennom og via» forskjellige folk. Sånn det ofte er, forklarte hun.

Stines utkårede spiller for den tyske håndballklubben Kiel, og for det tyske håndballandslaget.

Falt for hockeyspiller

Det hersker ingen tvil om at Amanda Kurtovic (26) er en god håndballspiller. Hun har flere store mesterskap i sekken, blant annet to VM-gull og et fra OL i 2012.

I september ble det kjent at hun hadde funnet kjærligheten med ishockeystjernen Brede Csiszar (30), som er kaptein for Vålerenga.

De to turtelduene har 2700 kilometer som skiller dem i hverdagen.

Saken fortsetter nedenfor.

A post shared by Brede Csiszar 🌍 (@bcsis) on

- Alle som har et langdistanseforhold vet at det er tøft. Vi får det til å funke så bra vi kan, har Amanda tidligere uttalt til Dagbladet.

- Karrieren vi har er relativt kort, så da må vi dyrke den så lenge kroppen tillater det. Ekte kjærlighet holder jo livet ut, la hun til.

Videre fortalte håndballstjernen at hun møtte Csiszar for første gang under en veldedighetskamp som Larvik arrangerte tidligere i år.

- Han har besøkt meg to ganger, men med hockey, jobb og barn (Csiszars egne) blir det ikke så ofte som vi kanskje ønsker. Vi gjør det beste ut av det, sa Amanda med et smil til avisen.

- Hadde et godt øye til han

24 år gamle Stine Skogrand har markert seg dette mesterskapet, og har vært sentral i flere kamper. Privat er Bergenserjenta sammen med håndballspiller Eivind Tangen (24).

Den jevngamle kjæresten har Stine kjent siden de spilte på aldersbestemte lag og traff hverandre jevnlig på turneringer.

A post shared by Eivind Tangen (@eivindtangen) on

- Jeg har lenge hatt et godt øye til Eivind, har hun tidligere uttalt til BA.

- Vi gikk jo også i samme klasse på toppidrettslinjen ved Tertnes videregående skole, fortsatte hun.

Ble foreldre

​Bare seks måneder før mesterskapet ble strekspiller Heidi Løke (35) mamma for andre gang, da lille Oscar kom til verden.

Likevel var 35-åringen klar for mesterskapet bare et halv år senere, og har i likhet med tidligere mesterskap gjort det svært godt.

I 2013 ble det kjent at håndballstjernen hadde funnet lykken med håndballandslagets massør, Bjørn V. Olsson.

- Vi ble kjent via håndballen og vi har vært sammen noen måneder nå, fortalte Heidi til «God kveld Norge» den gang.

FORELDRE: I julie ble det kjent at Heidi og Bjørn hadde blitt foreldre. Her er paret sammen tidligere i mesterskapet. Foto: NTB Scanpix
FORELDRE: I julie ble det kjent at Heidi og Bjørn hadde blitt foreldre. Her er paret sammen tidligere i mesterskapet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Under mesterskapet har den energiske 35-åringen tidligere uttalt at Bjørn og deres felles sønn Oscar trolig ville få et rom på samme hotell som spillerne.

- ( ... ) Oscar og Bjørn (samboer) får nok et eget rom på spillerhotellet. Jeg gleder meg veldig og er kjempemotivert før VM, sa Heidi før mesterskapet.

Småbarnsforeldre

Målvakt Kari Aalvik Grimsbø (32) har sammen med Katrine Lunde (37) stengt buret under mesterskapet. Privat er 32-åringen gift med Håvard Grimsbø.

Paret møttes for 17 år siden på en indremisjonsleir og har vært gift i 12 år. For litt over fire år siden fikk ekteparet sønnen Sindre.

Da hun i fjor ble spurt om hvordan det går å kombinere topphåndball og småbarn, forklarte Kari at det helt fint er mulig.

- Heldigvis har jeg en mann som er veldig flink. Håvards hovedfokus er å ta seg av hus, hjem og lillegutt - og litt andre ting.

- Jeg er helt avhengig av at han tar så stor rolle nå, for at ting skal gå rundt, sa hun.

Flere av håndballjentene har også delt bilder sammen med sine bedre halvdeler på sosiale medier: ​

LES OGSÅ: ​Aksel tok med kjæresten i bakken

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer