KJÆRESTEN: En gråtkvalt Marit Stenshorne delte rørende ord i begravelsen til hennes avdøde kjæreste Vibeke Skofterud. Vis mer

Vibeke Skofterud begravelse:

Kjærestens siste hilsen: - Takk for at jeg fikk elske deg

Marit Stenshorne rørte alle med sin siste hilsen til kjæresten Vibeke Skofterud.

Publisert
Sist oppdatert

Torsdag ble Vibeke Skofterud begravet i Eidsberg Kirke i Østfold, og det er tydelig at den folkekjære langrennsstjernen har betydd mye for mange.

Et folkehav av mennesker var på plass både i og utenfor kirken for å ta et siste farvel med Vibeke, som mistet livet så altfor tidlig, bare 38 år gammel.

Vibeke var godt likt og elsket av så mange, noe som var tydelig da hennes venner og familie tok et siste farvel i begravelsen i dag. Og ikke et øye var tørt, da kjæresten Marit Stenshorne (44) delte sine varme ord om Vibeke.

  • Se video av kjærestens rørende avskjed øverst i saken!
<strong>GRÅTKVALT:</strong> Vibeke Skofteruds kjæreste Marit Stenshorne talte under begravelsen til Skofterud fra Eidsberg kirke. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
GRÅTKVALT: Vibeke Skofteruds kjæreste Marit Stenshorne talte under begravelsen til Skofterud fra Eidsberg kirke. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer
<strong>I SORG:</strong> Da Marit Stenshorne fortalte om kjæresten, slet hun med å holde tårene tilbake. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
I SORG: Da Marit Stenshorne fortalte om kjæresten, slet hun med å holde tårene tilbake. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

- Vibeke er det mest levende mennesket jeg har møtt. Hun kom inn i livet mitt som en virvelvind og tok meg med storm. Et herlig kaos med masse latter, leting etter bilnøkler, bankkort som var borte. Kunnskap, omsorg, kjærlighet og takknemlighet, startet en tydelig beveget Stenshorne.

Videre mintes en gråtkvalt Stenshorne det første møte mellom kjæresten og katten Felix, som Skofterud adopterte allerede etter første møte. Stenshorne fortalte også om de fine stundene de to hadde sammen.

- Vibeke var så mye av alt. Vi hadde så mange opplevelser og reiser sammen, og du elsket Tromøya og sjøen. Og vi gledet oss vilt til ferien vi såvidt rakk å starte. Men det vi likte aller best var hverdagen. En omelett om morgenen, en joggetur på skogen, eller bare å ligge på sofaen og se på serier. Vi to skulle bli gårdskjerringer og leve livet for alltid.

- Vibeke, du er min kjære og du gjorde meg lykkelig. Takk for at jeg fikk lov til å elske deg, avsluttet hun, før hun kysset kisten.

Også moren til Vibeke Skofterud, Kristin sa noen fine ord gjennom en rørende tale til sin datter. Hun fulgtes av broren Tormod.

- Hun sto for alt hun sa, og var sterk i den hun var. Takk for alt du ga meg, Vibeke, var brorens ord.

- Skulle bli gamle sammen

Den tidligere langrennsløperen var på hyttetur på Tromøya utenfor Arendal sammen med kjæresten. Vibeke var på vei hjem til hytta på Tromøya fra Arendal da hun ble utsatt for en vannscooterulykke og mistet livet 29. juli.

I etterkant av den tragiske hendelsen delte Marit et hjerteskjærende innlegg på sin Instagram-profil.

«Vibeke, du er min store kjærlighet, min kjæreste, min elskede, min helt, min mentor og bestevenn. Vi sa: Vi to for alltid. Vi skulle jo bli gamle og krokete sammen. Det kommer til å bli så trist og vanskelig uten deg. Du gav meg så mye positivitet, takknemlighet, latter, glede, kunnskap og kjærlighet. Elsker deg», skrev Stenshorne i meldingen.

Talsmann for familien, Pål Tømmerhoel, fortalte til Dagbladet at det var en sorgfull og knust familie som måtte fortsette uten Vibeke.

- Familien har mottatt beskjeden med sjokk og sorg. Det er noe man er helt uforberedt på. De er knust over tapet. Det som skulle bli en fin sommerdag, endte med den verst tenkelige beskjeden, sa han til Dagbladet, og la til:

- Nå tar de vare på hverandre, det trenger de tid til. Den personen som sto dem nærmest, har forsvunnet. De prøver å sette et bein foran det andre, og håper at sola går opp i morgen, enda det ser mørkt ut.

Marit Stenshorne meldte Skofterud savnet, etter at 38-åringen ikke kom tilbake til hytta på Tromøya.

Saken fortsetter nedenfor.

I SORG: Carsten Skjelbreid og tidligere lagvenninner Marthe Ek Hagen og Marthe Kristoffersen minnes Vibeke Skofterud etter kjendiskampen på Norway Cup 2018. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Julie Solberg. Klipp: Malene Storrusten Vis mer

Som resten av familien har Vibekes kjæreste det svært tungt etter langrennsstjernens bortgang.

- Hun også er i bunnløs sorg og opplever et helt ufattelig tap, sa Tømmerhoel til Dagbladet.

Tømmerhoel fortalte videre at familien setter stor pris på alle de gode ordene som ble sagt om Skofterud i etterkant av hennes bortgang, men ba om at de fikk tid til å akseptere hva som har skjedd.

- Det er klart det er rørende å se at hun har påvirket så mange mennesker - det er åpenbart i en situasjon hvor alt er så mørkt og tungt. Samtidig er det viktig å forstå at for familien har de mistet en datter og søster. For dem er hun ikke en offentlig person, men en person i nærheten. De er svært takknemlige, men samtidig ber de om forståelse for at de ønsker fred i en så vanskelig situasjon.

LES OGSÅ: Delte sommerlykke bare timer før tragedien

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer