Aris kjærestes minneord:

Kjærestens rørende tale til Ari Behn

Ebba Rysst Heilmanns delte sterke ord om avdøde Ari Behn på Theatercaféen.

KJÆRESTER I TRE ÅR: Ebba Rysst Heilmann og Ari Behn var i et forhold fra 2016. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
KJÆRESTER I TRE ÅR: Ebba Rysst Heilmann og Ari Behn var i et forhold fra 2016. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kunstner og forfatter Ari Behn ble bisatt fra Oslo domkirke fredag 3. januar etter at han gikk bort første juledag i fjor - 47 år gammel. Venner og familie samlet seg på Theatercaféen etterpå for å minnes ham.

Blant dem som var til stede på den historiske kafeen var Fabian Stang, Jan Thomas, Fredrik Skavlan, Lene Marlin, Trude Drevland og Kåre Conradi.

- Uendelig takknemlig

Én av dem som tok ordet for å hedre Behn var hans kjæreste gjennom de siste tre årene - jurist Ebba Rysst Heilmann (34). Se og Hør var til stede under den rørende minnetalen, der Ebba blant annet sa følgende:

ÅPENHJERTIG: I tirsdagens Se og Hør står minnetalen til Ebba Rysst Heilmann på trykk. Foto: Faksimile fra Se og Hør
ÅPENHJERTIG: I tirsdagens Se og Hør står minnetalen til Ebba Rysst Heilmann på trykk. Foto: Faksimile fra Se og Hør Vis mer

- Lidenskapen tok heller aldri slutt. Vi fylte hverandres tomrom gang på gang. Jeg trengte deg på min måte, du trengte meg på din. Akkurat på riktig tidspunkt for oss begge - akkurat sånn, fortalte hun foran de oppmøtte.

De var begge fra Moss, og var i samme bekjentskapskrets i en årrekke. Etter at Behn og prinsesse Märtha Louise skilte seg i 2016 skal hun ha vært en viktig støttespiller for ham, og i juni 2017 kunne Se og Hør avsløre at de var et par.

- Jeg er uendelig stolt over at du hadde evnen til å se hvert eneste menneske i en verden der vi nesten glemmer hverandre. Jeg er uendelig stolt over at jeg fikk være jenta di, og at du aldri skjøv deg fra meg - selv i de tyngste stundene, sa hun i talen, og fortsatte:

- Jeg er uendelig glad for de vakre dagene jeg fikk sammen med deg, og jeg er uendelig takknemlig for alt du har lært meg. Du blir stående som det mest avgjørende og viktige mennesket i mitt liv til nå.

Rysst Heilmann er kjent med at minneordet siteres i tirsdagens utgave av Se og Hør.

RØRENDE TALE: Ebba Rysst Heilmann (34), Ari Behns kjæreste fra 2016, hedret Behn da venner og familie samlet seg på Theatercaféen etter bisettelsen 3. januar. Vis mer

Fant hverandre etter skilsmissen

Også noen dager etter dødsfallet uttrykte Rysst Heilmann sin sorg på Instagram.

- Du skjøreste, vakreste, sterkeste, komplekse menneske. Jeg er alltid hos deg, min elskede Ari min. Og jeg vet du er sammen med meg resten av livet og passer og heier på meg til vi ses igjen. Jeg vet du tok vare på meg til siste slutt, skrev hun under et bilde av de to.

Til tross for at paret var sammen i flere år, var de svært private om forholdet. De viste seg imidlertid sammen på flere kunstutstillinger, og i 2018 viste de sin kjærlighet foran hele presse-Norge da de kysset under et boktreff i Oslo.

Rysst Heilmann var også til stede under bisettelsen, og satt sammen med Behns mor, Marianne Behn, og hans tante, Ada.

En rekke profilerte mennesker uttalte seg da om den tunge sorgen og tapet av sin venn. Én av dem som rørte hele landet med sin tale var Märtha Louise og Behns eldstedatter, Maud Angelica (16).

TALTE: Ari Behns eldste datter, Maud Angelica, brøt ut i gråt da hun framførte sine minneord om Ari Behn. Bilder fra NRK. Vis mer

- Jeg vil si til alle som har gått gjennom dette - det finnes alltid en utvei. Selv om det ikke føles sånn. Det er folk der ute som kan hjelpe. Du kan få hjelp. Jeg ber deg med hele mitt hjerte, sjel og kropp - spør om hjelp. Det er aldri en skam. Det er en styrke, ikke en svakhet. Du kan også gå til en profesjonell, de er der for å hjelpe, fortalte hun i talen - som siden har blitt hyllet landet rundt.

RØRT: Jonas Gahr Støre var imponert over talen til Maud Angelica Behn. Vis mer

LES OGSÅ: Her skal Ari Behn gravlegges

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer