Vibeke Skofterud:

Kjærestens rørende bursdagshilsen

Vibeke Skofterud ville blitt 40 år i dag, 20. april.

40 ÅR: 20. april 2020 ville Vibeke Skofterud fylt 40 år. Foto: NTB Scanpix
40 ÅR: 20. april 2020 ville Vibeke Skofterud fylt 40 år. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag, 20. april, ville den tidligere langrennsløperen Vibeke Skofterud ha fylt 40 år. Skofterud gikk som kjent bort i en tragisk ulykke i 2018.

I anledning 40-årsdagen har Skofteruds kjæreste, Marit Stenshorne (46), delt et innlegg på Instagram.

View this post on Instagram

40 år🎉🎊 Happy B-day angel❤️

A post shared by Marit Stenshorne (@maritstenshorne) on

- Gratulerer med dagen, engel, skriver hun til en bildeserie av dem.

Vannscooterulykke

Det var 29. juli 2018 at politiet i Agder bekreftet at det var Skofterud som omkom i en vannscooterulykke utenfor Arendal natt til samme dag.

Venner, familie, tidligere kolleger og et helt Norge var i sorg.

Skofterud, som bare var 38 år gammel da hun gikk bort, var på hyttetur på Tromøya utenfor Arendal sammen med kjæresten da ulykken inntraff. I 11.30-tida søndag 29. juli ble hun funnet - etter å ha blitt meldt savnet klokka 01.00 samme natt.

Skofterud ble funnet på en holme på øya St. Helena i Hovekilen, og erklært død på stedet av en lege fra luftambulansen.

- Jeg elsker deg

Samme kveld som dødsfallet ble kjent, delte Marit Stenshorne et innlegg til Skofterud på Instagram.

«Vibeke, du er min store kjærlighet, min kjæreste, min elskede, min helt, min mentor og bestevenn. Vi sa: Vi to for alltid. Vi skulle jo bli gamle og krokete sammen», var blant det Stenshorne skrev, før hun fortsatte:

«Det kommer til å bli så trist og vanskelig uten deg. Du gav meg så mye positivitet, takknemlighet, latter, glede, kunnskap og kjærlighet».

Stenshorne avsluttet innlegget ved å skrive: «Jeg elsker deg».

- Savnet er der hele tida

I mai i fjor fortalte Stenshorne overfor Se og Hør hvordan livet har vært etter den tragiske natta i 2018.

Da hadde det gått et snaut år siden hun mistet kjæresten.

- Jeg har vært omgitt av veldig gode mennesker, og for min egen del har jeg vært i mye aktivitet med gården, der Vibeke også bodde, noe som har vært bra for meg. Jeg tenker på henne hver dag. Og savnet er der hele tida. Hun satte spor, så jeg vil alltid ha henne med meg,var blant det Stenshorne sa.

Videre la hun til at det har vært god terapi for henne å snakke med både venner og familie om den tunge tida.

TÅREVÅTT: Kristin Størmer Steira var på skilandslaget med Vibeke Skofterud i en årrekke. I «Mer enn gull» på TV 2 snakker hun ut om sorgen etter venninnens bortgang. Vis mer

Fullsatt kirke

Også da Skofterud ble bisatt 9. august 2018, var Stenshorne tydelig på hva kjæresten hadde betydd for henne. Foran en fullsatt kirke fortalte hun at Vibeke Skofterud var det mest levende mennesket hun hadde møtt.

- Hun kom inn i livet mitt som en virvelvind og tok meg med storm. Et herlig kaos med masse latter, leting etter bilnøkler, bankkort som var borte. Kunnskap, omsorg, kjærlighet og takknemlighet, sa hun den gang.

- Vibeke var så mye av alt. Vi hadde så mange opplevelser og reiser sammen, og du elsket Tromøya og sjøen. Og vi gledet oss vilt til ferien vi så vidt rakk å starte. Men det vi likte aller best var hverdagen. En omelett om morgenen, en joggetur på skogen, eller bare å ligge på sofaen og se på serier, fortsatte Stenshorne.

Til slutt avsluttet hun:

- Vi to skulle bli gårdskjerringer og leve livet for alltid. Vibeke, du er min kjære og du gjorde meg lykkelig. Takk for at jeg fikk lov til å elske deg.

AVSKJED: I dag begraves den populære langrennsløperen Vibeke Skofterud i Eidsberg kirke. Skijentene leste fra kransene rundt Vibekes kiste. Vis mer

LES OGSÅ: Mistet sønn og ektemann på fem dager

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer