Shania Twain:

Kjærestene var utro - med hverandre

Popstjerna åpner opp om det merkelige forholdet.

TRØBLETE: Veien til ekteskapet Shania Twain lever i i dag har ikke vært enkel. Grunnen til at hun møtte sin nåværende ektemann, bunner i oppløsningen av hennes forrige ekteskap. Det var ikke et pent brudd. Foto: NTB scanpix
TRØBLETE: Veien til ekteskapet Shania Twain lever i i dag har ikke vært enkel. Grunnen til at hun møtte sin nåværende ektemann, bunner i oppløsningen av hennes forrige ekteskap. Det var ikke et pent brudd. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag kan hun nærmest omtales som karaokedronning. Shania Twain (54) har trollbundet en hel verden med låter som «That Don't Impress Me Much» og «Man! I Feel Like a Woman!», som toppet listene for omtrent 20 år siden.

Disse låtene synges fortsatt på diverse barer rundt om i verden, og er avspilt millioner av ganger på strømmetjenester - som beviser at de ikke har gått av moten ennå. Det har derimot vært stille fra stjernen i noen år nå.

Hun har hatt diverse comeback her og der, men nådde aldri høyden fra storhetstiden. Natt til mandag var hun å se på Grammy-løperen, der fotografene nærmest gikk amok når poplegenden dukket opp i en sort tyllkjole.

Utrosjokk

Når hun ikke lager musikk eller spankulerer ned røde løpere, forsøker hun å tilbringe så mye tid som mulig med ektemannen- sveitsiske Frédéric Thiébaud (49). De to giftet seg i 2011, et år etter at hennes første skilsmisse hadde gått gjennom.

STRÅLER: I 2011 giftet Twain seg med sveitsiske Frédéric Thiébaud. De to fant hverandre da begges liv var på bånn. Mer om det kan du lese nedover i artikkelen. Foto: NTB scanpix
STRÅLER: I 2011 giftet Twain seg med sveitsiske Frédéric Thiébaud. De to fant hverandre da begges liv var på bånn. Mer om det kan du lese nedover i artikkelen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Bruddet mellom Twain og eksmannen Robert John Lange (71) var nemlig alt annet enn vakkert. Paret har en 18 år gammel sønn, som de delte foreldreansvaret for etter bruddet.

I 1993 giftet hun seg med musikkprodusenten og låtskriveren Lange, som har jobbet med store stjerner som AC/DC, Lady Gaga og Britney Spears. Paret jobbet sammen i tillegg til å leve sammen, og ektemannen produserte albumet «Come On Over» (1997), som ble en braksuksess og satte Shania Twain på popstjernekartet.

NYSKILT: Dette bildet ble tatt i november 2008, bare et halvt år etter at Robert John Lange hadde søkt om å skille seg fra stjernen. Foto: NTB scanpix
NYSKILT: Dette bildet ble tatt i november 2008, bare et halvt år etter at Robert John Lange hadde søkt om å skille seg fra stjernen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ekteskapet skulle derimot ikke vare. Det var Lange, som på tidspunktet hadde vært gift med Twain i 14 år, som sørget for at ekteskapet gikk i oppløsning i 2008.

Uten forvarsel fortalte han henne at han ville skilles, og det tok ikke lang tid før Twain oppdaget grunnen. Han hadde nemlig en affære med Marie-Ann Thiébaud, som altså var kona til mannen Twain i dag er gift med. Hun var i tillegg en god venn av artisten.

- Det er forvirrende. Men på en vakker måte, sier hun nå i et intervju med AAPR Magazine, ifølge People.

- I kvikksand

Deres respektive partnere var, med andre ord, utro med hverandre. I den tøffe perioden ble den sveitsiske forretningsmannen en god trøst for den kanadiske sangeren, og det skulle på sikt oppstå søt musikk mellom dem.

Twain sier at perioden var hektisk, og at hun ble svært deprimert.

- Det var perioder der hvor jeg ikke brydde meg om det kom noen morgendag. Overlevelse var det viktigste. Jeg var i kvikksand. Jeg fikk panikk som alle gjør, men jeg ga meg ikke. Jeg fant min vei ut av det, forklarer hun til magasinet.

Selv om bruddet med ektemannen og samarbeidspartneren var utrolig tøft for Twain, var det ikke den eneste grunnen til at hun trakk seg tilbake som artist.

PENGER: Flere spekulerer i om timingen av Jordyn Woods nyeste kleskolleksjon er tilfeldig. Video: TV2 Sumo. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Stemmetrøbbel

54-åringen ble nemlig smittet med borreliose fra et flåttbitt - i likhet med flere andre kjendiser - og Twain hevder at sykdommen gikk utover nervene på stemmebåndene hennes.

Stjerneartisten, som levde av stemmen sin, ble ute av stand til å synge.

Ved hjelp av intens stemmetrening fikk hun etter hvert tilbake evnen til å synge. Men fortsatt må hun følge et strengt regime for å styrke og varme opp stemmen sin. Problemene sørget for at hun måtte holde seg unna musikk i flere år.

Etter å ha trent opp stemmen sin igjen, fant hun et nytt toneleie å synge i. Det er dypere enn tidligere.

- Jeg er en annen sanger nå. Det krevde mye å forsone seg med det. Dette har vært et av hindrene i livet mitt som jeg har vært nødt til å lære å leve med, sa hun til Rolling Stone i 2017.

Heldigvis går det bra med stjernen nå. I mars blir hun å se i filmen «I Still Believe», som handler om kristenmusikeren Jemery Camp. Hun skal også tilbake til Las Vegas, der hun skal holde faste konserter for fansen.

LES OGSÅ: Forsvant brått fra rampelyset. Nå bryter hun tausheten om skandalene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer