Ari Behn er død:

Kjæresten med rørende hyllest etter dødsfallet

Avdøde Ari Behns kjæreste Ebba Rysst Heilmann (34) deler rørende ord om forfatteren og kunstneren etter hans bortgang.

KJÆRESTER: Ebba Rysst Heilmann og Ari Behn fant kjærligheten i 2017. 1. juledag gikk Behn bort etter å ha tatt sitt eget liv. Nå deler 34-åringen et rørende innlegg i sosiale medier. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
KJÆRESTER: Ebba Rysst Heilmann og Ari Behn fant kjærligheten i 2017. 1. juledag gikk Behn bort etter å ha tatt sitt eget liv. Nå deler 34-åringen et rørende innlegg i sosiale medier. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag kveld ble nylig avdøde Ari Behn (47) hedret av kjæresten Ebba Rysst Heilmann (34), som han i 2017 fant kjærligheten med etter bruddet med prinsesse Märtha Louise (48).

Det er på Instagram at Rysst Heilmann deler de rørende ordene om Behn:

«Du skjøreste, vakreste, sterkeste, komplekse menneske. Jeg er alltid hos deg, min elskede Ari min. Og jeg vet du er sammen med meg resten av livet og passer og heier på meg til vi ses igjen. Jeg vet du tok vare på meg til siste slutt.

Jeg er evig takknemlig for at jeg fikk være så nær deg. Evig takknemlig for at du lot meg passe på deg og kjenne hjerte ditt slå hver eneste natt i alle våre dager.

Nå har hjertet ditt fått ro, men det vil banke sterkt i kroppen min for alltid. Heldigvis visste du alt dette og hvor høyt jeg elsket deg fordi jeg fortalte det til deg hver eneste dag.

Jeg skal gjøre alt jeg lovet deg å gjøre som du fikk meg til å tro at jeg kan. Jeg skal skrive så blekk og tårer spruter. Tusen takk til alle som passer på meg. Jeg er evig takknemlig for all støtte.»

Se og Hør har vært i kontakt med Rysst Heilmann, som ikke ønsker å utdype saken, men hun har gitt Se og Hør tillatelse til å gjenbruke bildet.

- Aldri kjedelig

Det var i 2017 at Se og Hør kunne avsløre at Behn hadde funnet kjærligheten med juristen Ebba Rysst Heilmann, og viste bilder fra deres romantiske ferietur til Amalfikysten i Italia.

Da fortalte hun hvordan det var å være i et parforhold med Behn, da paret viste seg offentlig for første gang i forbindelse med åpningen av en av Behns utstillinger.

- Ari er veldig annerledes. Han er utrolig omsorgsfull og det blir aldri kjedelig.

- Hvordan er han som kjæreste?

DØD: Caroline Vagle, kongehusekspert i Se og Hør, hyller Ari Behn, som tok sitt eget liv første juledag. Vis mer

- Han er en veldig oppmerksom, kjærlig og morsom type.

Den gang skrev Se og Hør at Rysst Heilmann i likhet med Behn er fra Moss, og at hun har vært i bekjentskapskretsen hans i mange år. Hun skal også ha vært en viktig støtte etter skilsmissen fra prinsesse Märtha Louise i 2016.

Rysst Heilmann delte også Behns sterke interesse for kunst, og de har deltatt på en rekke kunstutstillinger sammen, blant annet i deres felles hjemby Moss.

RØRENDE INNLEGG: Ari Behns kjæreste har delt et rørende innlegg på Instagram etter bortgangen hans. Her er de sammen på kunstutstilling i 2017. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
RØRENDE INNLEGG: Ari Behns kjæreste har delt et rørende innlegg på Instagram etter bortgangen hans. Her er de sammen på kunstutstilling i 2017. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

– Vi har mange spennende samtaler og lærer mye av hverandre og utveksler ideer, har hun tidligere uttalt til Se og Hør.

Paret var kjent for å holde en svært lav profil, og i et intervju med VG i oktober 2019 uttalte Behn at han var svært lykkelig med Rysst Heilmann.

Skrev kronikk

Til tross for at paret holdt lav profil, og sjelden var å se i offentligheten, valgte Rysst Heilmann i 2018 å skrive en kronikk i VG om den omstridte TV3-dokumentarserien «Ari og halve kongeriket».

På tidspunktet var Behn i konflikt med TV3 og produksjonsselskapet bak serien om hva som skulle sendes og ikke.

I VG-kronikken uttalte Rysst Heilmann seg kritisk til at Behn ble filmet i en slik sårbar periode av livet.

SØRGER: Unni Askeland har knapt vært ute av døra siden hun mottok dødsbudskapet for to dager siden. - Jeg har mistet en av mine beste venner. Det er bare grusomt. Hennes varmeste tanker går til døtrene og Märtha Louise. Foto: Frank Karlsen. Video: Kristoffer Løkås. Klipp: Emilie Rydning / Dagbladet TV Vis mer

Dødsfallet

Det var 1. juledag at nyheten om Ari Behns dødsfall kom. I en offentlig uttalelse opplyste familien at Behn hadde tatt sitt eget liv.

- Det er med stor sorg i hjertet at vi, de aller nærmeste pårørende til Ari Behn, i dag må meddele at han har tatt sitt eget liv. Vi ber om respekt for vårt privatliv i tida framover, opplyste familien via manager Geir Håkonsund overfor Dagbladet.

Behns bisettelse vil finne sted i Oslo domkirke 3. januar, og vil forrettes av biskopen i Oslo, Kari Veiteberg.

Ari Behns manager Geir Håkonsund kunne fredag fortelle at det ikke er fastsatt på nåværende tidspunkt, og på spørsmål om hvem fra kongehuset som vil være til stede, svarte han følgende:

- Vi regner med et stort oppmøte, men hva gjelder de kongelige må dette rettes til kongehusene.

LES OGSÅ: - Har ikke prioritert forhold

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer