Tooji:

Kjæresten levde i sølibat

Fant kjærligheten etter å ha lagt opp.

FORELSKET: Det begynner å bli en stund siden vi hørte noe fra Tooji. Nå kan han avsløre at han har funnet kjærligheten. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
FORELSKET: Det begynner å bli en stund siden vi hørte noe fra Tooji. Nå kan han avsløre at han har funnet kjærligheten. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Mange har et forhold til artisten Touraj Keshtkar, som i sine år som offentlig person har gått under aliaset Tooji. Han har vært å se som modell, programleder og ikke minst sanger, og huskes kanskje aller best for Eurovision-bidraget «Stay» fra 2012 og den kontroversielle låten og musikkvideoen «Father».

Sistnevnte video inneholdt en rykende het sexscene med en som spilte prest - i en kirke. Det reagerte flere på, og debatten om hvorvidt «Guds hus» skulle brukes til noe sånt verserte i månedsvis. Det var for øvrig i samme video at artisten valgte å komme ut av skapet som homofil, noe som skapte overskrifter i samtlige riksmedier.

Siden den gang har Keshtkar, som har rukket å bli 32 år, valgt å gjøre store endringer. Overfor «God kveld Norge» kan han melde at han har lagt artistkarrieren på hylla, og at han ikke har noen planer om å gjenoppta den med det første.

Samme interesser

I samme intervju kan han røpe at han har funnet kjærligheten.

33 år gamle Chris Hovde er artistens nye kjæreste. Historien om hvordan de møttes er litt morsom, innrømmer artisten overfor tv-programmet.

Det hadde seg slik at Tooji ble opptatt av mindfulness, noe Chris holder foredrag om. Etter å ha sett 33-åringen på scenen, tok han kontakt for å sette opp et møte. Han ville gjerne lære mer, og Chris var villig til å være læremester.

Se dette innlegget på Instagram

💋

Et innlegg delt av Tooji (@jesuistooji)

- Men så gikk det sånn 15 minutter, så begynte vi å kline, ler han i intervjuet.

Sist gang Tooji snakket om kjærligheten var i 2015, da han avslørte at han hadde fått seg kjæreste. Det virker imidlertid som at det ikke fungerte, men nå er han altså lykkelig i et parforhold på ny.

Før de møttes hadde de vært på respektive selvutviklingsreiser, der de forsøkte å utvikle kropp og sinn. Mens Tooji reiste til New Zealand, hadde Chris tatt turen til India. Der levde han som munk, og var blant annet i sølibat.

Det hadde han planer om å være i resten av livet - før han møtte Tooji.

- Det gikk jo ganske dårlig. Men jeg klarte syv måneder i sølibat da, sier artisten til kanalen.

I dag driver de to et selskap sammen, der de jobber med meditasjon og mindfulness generelt. De er, med andre ord, ikke bare kjærester, men også kolleger. Noe musikalsk samarbeid må vi derimot trolig se lenge etter. Det blir ikke noe mer profesjonell sang fra artisten, men han skriver låter for andre.

Skapte rabalder

Sist Tooji skapte overskrifter med artistkarrieren, var altså da låten «Father» kom ut. Den handlet om religion og om kjærlighet mellom to menn. I videoen møter vi Tooji og hans imaginære kjæreste, en prest, som simulerer sex foran alteret.

Videoen skapte rabalder og fordømmelse fra noen leire. Andre hyllet artisten for å stå fram som homofil.

- Jeg ville få folk til å tenke: Er religion viktigere enn menneskelige verdier? Jeg visste at jeg ville få både negative og positive reaksjoner, men det viktigste var at det ble en debatt. Folk engasjerte seg, har han uttalt til Dagbladet.

PRIDE: Kjendisene på Universal Music sin sommerfest snakker om Pride. En av dem brenner for det nå, men var mot Pride i starten av 20-årene sine. Reporter: Ruben Pedersen. Video: Mariann Habbestad Vis mer

Han fikk sin dose ufine kommentarer fra nettrollene også, og mente det er noe han måtte regne med.

- Jeg er heldig. Jeg har aldri opplevd vold, men jeg kjenner homofile som har vært utsatt for dette. Og en ting til, det er lett å glemme at det er stor forskjell på å være homofil i en stor og en liten by. I Oslo kan jeg gå hånd i hånd med kjæresten min, det er mange som ikke kan på hjemstedet sitt, sa Tooji til avisen.

LES OGSÅ: - Holdt på å knekke sammen

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer