Emily Hartridge:

Kjæresten bryter tausheten etter dødsfallet

35-åringen døde etter kollisjon mellom elsparkesykkel og lastebil.

TRAGISK DØDSFALL: Lørdag ble det kjent at det var Youtube-stjerna Emily Hartridge som døde etter å ha krasjet med en lastebil mens hun kjørte elsparkesykkel i London. Drømmen om å stifte familie med kjæresten fikk hun dermed aldri oppfylt. Foto: NTB Scanpix
TRAGISK DØDSFALL: Lørdag ble det kjent at det var Youtube-stjerna Emily Hartridge som døde etter å ha krasjet med en lastebil mens hun kjørte elsparkesykkel i London. Drømmen om å stifte familie med kjæresten fikk hun dermed aldri oppfylt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Fredag forrige uke kolliderte en kvinne på elsparkesykkel med en lastebil i London. Kvinnen døde på ulykkesstedet, og dagen etter ble det kjent at det var den britiske tv-profilen og Youtube-stjernen Emily Hartridge som hadde mistet livet i ulykka. Hun ble 35 år gammel.

Hartridge hadde over 340 000 følgere på sin Youtube-kanal, samt 47 000 følgere på Instagram og 18 000 følgere på Twitter. Det var på Instagram at familien kom med en uttalelse etter hennes død.

«Emily omkom i en ulykke i går. Vi var alle veldig glad i henne, og hun vil ikke bli glemt. Hun har berørt så mange at det er vanskelig å forestille seg en verden uten henne. Hun var en veldig spesiell person», skrev de i innlegget.

Youtube-suksess

Emily Hartridge startet sin Youtube-karriere for syv år siden, da hun begynte å legge ut videoer der hun diskuterte sex, kjærlighet og livet generelt. Videoene ble raskt populære, og repostet hos både Daily Mail og Huffington Post.

Derfra fikk 35-åringen flere muligheter, mye takket være populariteten hennes på YouTube. Da hun fylte 30 år fikk hun sitt eget tv-program på Channel 4, «S***, I'm 30», der hun tok for seg en slags midtlivskrise, og delte både oppturer og nedturer ved å gå fra 20-åra til 30-åra.

Hartridge medvirket også i tv-serien «Sketch My Life», der hun sammen med to komikere delte sketsjer fra sitt eget liv.

Gjennom Youtube-kanalen nådde Hartridge ut til en enorm følgerskare, og hun tok stadig opp personlige temaer. Blant annet har hun vært åpen om mentale vanskeligheter, og for fire måneder siden delte hun historien om sitt valg om å fryse ned eggene sine.

KREFT: Duane «Dog» Chapman forteller om tapet av kona Beth. Video: Splash Vis mer

Åpenhjertig og ærlig

Valget om å fryse ned eggene kom som følge av at Hartridge, som i tillegg til å drive med Youtube og tv også jobbet som personlig trener, hadde hatt flere uheldige opplevelser med datingapper.

Det fortalte hun i et intervju med The Sun i juni, der hun også avslørte hvordan kjæresten Jacob Hazell (27), som hun møtte midt i prosessen, hadde reagert.

- Mens jeg prøvde å overbevise meg selv om at jeg i en alder av 32 fortsatt hadde tida på min side, kunne jeg ikke ignorere tanken om at det muligens ikke kunne skje, sa hun om dagen hun tok valget om å fryse ned eggene sine.

Dette var i 2016, to år før hun møtte sin åtte år yngre kjæreste. Det skulle derimot ta noen år før hun begynte prosessen med å fryse ned eggene, og først i 2018 var alt tilrettelagt. Da møtte hun Hazell.

DØDSULYKKE: Hartridges dødsfall ble bekreftet på hennes egen Instragram-profil lørdag. Her er hun avbildet i 2013. Foto: NTB Scanpix
DØDSULYKKE: Hartridges dødsfall ble bekreftet på hennes egen Instragram-profil lørdag. Her er hun avbildet i 2013. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- To uker før jeg skulle fryse ned eggene, i november 2018, møtte jeg Jake. Jeg fortalte ham om det jeg skulle gjennom, og han støttet meg. Jeg hadde imidlertid allerede begynt å injisere hormoner, noe som ikke ga oss den enkleste starten på forholdet. Humøret mitt var opp og ned, men Jake var så støttende og han ble også med meg til den første legetimen.

Kjæresteparet ble samboere for en snau måned siden, og bare to dager før hun gikk bort, uttrykte Hartridge et ønske om å stifte familie med Hazell i fremtiden. I et innlegg på Instagram skrev 35-åringen blant annet følgende:

«I går var jeg med nevøen og niesen min. (...) Det var en etterlengtet distraksjon fra tilstanden jeg er i. Hvem vet, kanskje jeg forhåpentligvis en dag vil få min egen?»

Takker for støtten

At Hartridge og Hazell var forelsket er det liten tvil om. De har ved flere anledninger delt bilder av hverandre i sosiale medier, og en av de siste videoene Hartridge delte på Youtube før hun brått ble revet bort forrige uke, handlet om kjæresten.

Under videotittelen «10 grunner til å skaffe seg en yngre kjæreste», delte hun sine erfaringer med å date en yngre mann, som hun selv gjorde med Hazell.

Der trakk hun blant annet frem det faktum at en yngre kjæreste holder deg ung, og at energien deres kan være en fordel både i hverdagslige settinger og på soverommet. Hun påpekte også at det kan være en fordel når man ønsker seg barn - noe hun som nevnt var åpen om at hun selv ønsket seg i fremtiden.

Hazell har i etterkant av kjærestens tragiske dødsfall tatt til Instagram for å takke for all støtten han har fått.

- Jeg vil bare si takk for alle de hyggelige meldingene. Emily var en person som alltid oppfordret meg til å snakke om hvordan jeg har det, så jeg ville bare dele en video her, for det virker som den enkleste måten å si takk på og fortelle dere at det går bra. (...) Jeg elsker dere alle og jeg elsker Emily, og jeg setter pris på all støtten, sier han blant annet i en video der han tydelig kjemper mot tårene.

I et annet innlegg har han også skrevet en lang hyllest til Hartridge. Hazell forklarer innledningsvis at han tidligere fikk et spørsmål fra sin kjæreste om hva kjærlighet betyr for ham, noe Hazell ikke klarte å gi et konkret svar på - før nå:

LES OGSÅ: - Han ble holdt utenfor av familien

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer