Kiwi-sjefen savnet etter båtulykke

- Det er med sorg at vi har mottatt nyheten, sier Kiwi-ledelsen, etter at kjedens daglige leder Per-Erik Burud er savnet etter båtulykken ved Tjøme.

SAVNET: En storstilt leteaksjon pågår etter at en fritidsbåt gikk på et skjær ved Flåteskjær ved Tjøme natt til onsdag. To kvinner  i 40-årene er funnet  omkommet. Én mann kom seg opp på land, mens dykkere leter etter den fjerde passasjeren, so Foto: Scanpix
SAVNET: En storstilt leteaksjon pågår etter at en fritidsbåt gikk på et skjær ved Flåteskjær ved Tjøme natt til onsdag. To kvinner i 40-årene er funnet omkommet. Én mann kom seg opp på land, mens dykkere leter etter den fjerde passasjeren, so Foto: Scanpix Vis mer
SEHER.NO: En av Norges mest profilerte foretningsmenn, Kiwi-sjefen Per-Erik Burud  er savnet etter en båtulykke ved Tjøme natt til onsdag.

To kvinner på 41 og 43 år er bekreftet omkommet i ulykken, blant annet Buruds kone ifølge VG.

- Det er med sorg at vi har mottatt nyheten om ulykken i Vestfold. Det er forferdelig, men fortsatt er Per Erik savnet - og vi forholder oss til det fram til ny informasjon blir gitt, sier sikkerhetssjef i Kiwi, Andreas Wormdahl til Seher.no.


- Vi er i sjokk, og håper i det lengste at Per Erik blir funnet i live. I øyeblikket ønsker jeg ikke å gi ytterlige kommentarer utover det, sier Kiwi-gründer Tor Kirkeng til Seher.no.

Burud er blant annet mannen bak slagordet «kjapt, trygt og billig» og var selv med i en rekke profilerte reklamefilmer for selskapet. 


Hovedredningssentralen fikk melding om ulykken klokken 4.07 i natt. Politiet i Vestfold ble varslet om ulykken av den ene av de fire personene involvert i ulykken. Mannen hadde svømt fra båten og ble plukket opp av en forbipasserende båt.

- Det er ikke noe nytt foreløpig. Vi har ikke funnet savnede ennå, men vil fortsette overflatelsessøk der blant andre politi, brannvesen og frivillige deltar. Vi prøver å finne vedkommende, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold til Seher.no.

Burud er daglig leder i Kiwi Norge AS, hvor han har jobbet siden 1991. I 2009 hadde han en inntekt 4,5 millioner kroner og 98 millioner i formue. Selskapet han er leder for omsetter for rundt 19 milliarder kroner.


Kiwi er en dagligvarekjede med rundt 500 butikker i Norge. Kiwi ble startet i 1979 av Tor Kirkeng, Henning Kirkeng og Svein Wike i Hokksund og har rundt 8000 ansatte og eies av 100% av Norgesgruppen. Navnet Kiwi Kommer fra de to første bokstavene i etternavnene Kirkeng og Wike.


Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.