<strong>SAVNET:</strong> En storstilt leteaksjon pågår etter at en fritidsbåt gikk på et skjær ved Flåteskjær ved Tjøme natt til onsdag. To kvinner  i 40-årene er funnet  omkommet. Én mann kom seg opp på land, mens dykkere leter etter den fjerde passasjeren, so Foto: Scanpix
SAVNET: En storstilt leteaksjon pågår etter at en fritidsbåt gikk på et skjær ved Flåteskjær ved Tjøme natt til onsdag. To kvinner i 40-årene er funnet omkommet. Én mann kom seg opp på land, mens dykkere leter etter den fjerde passasjeren, so Foto: Scanpix Vis mer

Kiwi-sjefen savnet etter båtulykke

- Det er med sorg at vi har mottatt nyheten, sier Kiwi-ledelsen, etter at kjedens daglige leder Per-Erik Burud er savnet etter båtulykken ved Tjøme.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: En av Norges mest profilerte foretningsmenn, Kiwi-sjefen Per-Erik Burud  er savnet etter en båtulykke ved Tjøme natt til onsdag.

To kvinner på 41 og 43 år er bekreftet omkommet i ulykken, blant annet Buruds kone ifølge VG.

- Det er med sorg at vi har mottatt nyheten om ulykken i Vestfold. Det er forferdelig, men fortsatt er Per Erik savnet - og vi forholder oss til det fram til ny informasjon blir gitt, sier sikkerhetssjef i Kiwi, Andreas Wormdahl til Seher.no.


- Vi er i sjokk, og håper i det lengste at Per Erik blir funnet i live. I øyeblikket ønsker jeg ikke å gi ytterlige kommentarer utover det, sier Kiwi-gründer Tor Kirkeng til Seher.no.

Burud er blant annet mannen bak slagordet «kjapt, trygt og billig» og var selv med i en rekke profilerte reklamefilmer for selskapet. 


Hovedredningssentralen fikk melding om ulykken klokken 4.07 i natt. Politiet i Vestfold ble varslet om ulykken av den ene av de fire personene involvert i ulykken. Mannen hadde svømt fra båten og ble plukket opp av en forbipasserende båt.

- Det er ikke noe nytt foreløpig. Vi har ikke funnet savnede ennå, men vil fortsette overflatelsessøk der blant andre politi, brannvesen og frivillige deltar. Vi prøver å finne vedkommende, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold til Seher.no.

Burud er daglig leder i Kiwi Norge AS, hvor han har jobbet siden 1991. I 2009 hadde han en inntekt 4,5 millioner kroner og 98 millioner i formue. Selskapet han er leder for omsetter for rundt 19 milliarder kroner.


Kiwi er en dagligvarekjede med rundt 500 butikker i Norge. Kiwi ble startet i 1979 av Tor Kirkeng, Henning Kirkeng og Svein Wike i Hokksund og har rundt 8000 ansatte og eies av 100% av Norgesgruppen. Navnet Kiwi Kommer fra de to første bokstavene i etternavnene Kirkeng og Wike.


Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer