Else Kåss Furuseth:

Kirurgen satte ned foten

Komikerens forespørsel ble kontant avvist.

ÅPENHJERTIG: Komiker Else Kåss Furuseth er ærlig om livets opp- og nedturer i ny bok. Foto: Morten Eik / Se og Hør
ÅPENHJERTIG: Komiker Else Kåss Furuseth er ærlig om livets opp- og nedturer i ny bok. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne våren har Else Kåss Furuseth (43) åpnet seg om vekt, kropp og selvbilde i NRK-serien «Helsekost Furuseth».

Nå er komikeren også aktuell med sin egen bok - «Jeg burde kanskje sagt nei». Hun har selv uttalt at den handler om livets opp- og nedturer, sett gjennom humoristiske øyne.

Det var altså kanskje ikke helt uventet fra en komiker. Likevel byr den kjente TV-personligheten på flere historier som også er rørende og flaue. Hun skriver åpenhjertig og ufiltrert om alt fra kjærlighet, ensomhet, sorg og ikke minst plastisk kirurgi.

Ville operere

I boken, som lanseres i dag, tar hun for seg starten av karrien sin. Den gang hadde hun vanskeligheter med å si nei til tilbud som kom, og hun stilte derfor velvillig opp i TV-programmene til alle som måtte spørre.

Hun tar blant annet for seg en sketsj som ble spilt inn med Morten Ramm og Håvard Lilleheie for «Manshow», der de sprutet melis på henne. Sketsjen skulle forestille en seksuell trekant, og melisen skulle forestille, vel, sæd.

Seansen fikk mye ros, ifølge komikeren selv, og det ga blod på tann. Det er likevel ikke alltid ting har gått som hun har ønsket - og det har kanskje vært like greit.

Else Kåss Furuseth forteller om navnebyttet. Reporter: Nora Skavhaug. Video: Luna Lea. Vis mer

«Dørene åpnet seg. Jeg fikk mer jobb, og jeg strakk meg langt. Altfor langt, vil nok noen si. Én gang forsøkte jeg for eksempel å få operert inn silikon i puppene for et tre minutters humorinnslag», avslører 42-åringen i boka.

- Freakshow

Videre forteller hun at kirurgen startet med å spørre om hun hadde født, noe hun altså ikke hadde. Furuseth forteller at legen ikke ville legge inn silikon i brystene hennes, men at han skal ha tilbudt henne et brystløft i stedet.

«Det endte med at jeg ble nektet kirurgi. Det er lett å anta at kirurgen satte ned foten av ren omtanke for meg, men det er mye som tyder på at han gjorde det for sin egen skyld», skriver hun, og fortsetter:

«Jeg vil ikke være med på et 'freakshow', skal kirurgen ha sagt rett ut.

«Deg om det, tenkte jeg, og beveget meg videre til neste overskridende påfunn», skriver Furuseth - som jo siden den gang har beveget seg videre til det ene stuntet etter det andre.

BABY-FAR: Else Kåss Furuseth utforsker muligheten for å få barn med en venn i «Else om: barn». Video: Dplay/Rød Løper Vis mer

Flere av disse blir også omtalt i boka, som da hun sto naken foran Slottet eller sminket seg som Oprah Winfrey da hennes selvtitulerte program «Else» hadde premiere på TV 2.

Sistnevnte stunt fikk hun mye refs for, og det er først nå, i forbindelse med bokutgivelsen, at hun har kommentert kritikken.

Se og Hør har forsøkt å komme i kontakt med Else Kåss Furuseth i forbindelse med denne artikkelen. Hun har ikke besvart våre henvendelser.

LES OGSÅ: Else Kåss Furuseth: - Barn er ikke en selvfølge

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer