Kiropraktor-time ble «Snapchat Dronningen»s død

Modellen Katie May døde brått og uventet i februar, men først nå er dødsårsaken blitt avslørt.

VAKKER: Katie May var kjent for sine flotte bilder på Instagram og snapchat. Foto: Instagram
VAKKER: Katie May var kjent for sine flotte bilder på Instagram og snapchat. Foto: Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Det var i februar nyheten kom om at Playboy-modellen Katie May (34) hadde gått bort.

TMZ opplyste den gang at den populære Snapchat-brukeren hadde hatt en stygg ulykke under en fotoshoot, der hun falt og skadet nakken sin.

Nye opplysninger forteller at modellen derfor tok seg en tur til en kiropraktor i Los Angeles.

Det gjorde hun fordi hun trodde hun hadde klemt en nerve i nakken. Nå kan det imidlertid virke som om hun burde ha unngått kiropraktikken.

I dødsattesten TMZ har fått tilgang på står det nemlig at behandlingen førte til modellens død fordi en av halsarteriene hennes ble skadet.

- Skaden ble påført av en nakkemanipulasjon gjort av en kiropraktor, skriver nettstedet.

Manipulasjonen skal ha ført til at hennes venstre arteria vertebralis (arterie på siden av halsen, journ.anm.) ble revet av, noe som kuttet blodstrømmen til hjernen hennes. Katie fikk da et slag, og ble liggende flere dager i respirator på sykehuset, før hun til slutt døde med venner og familie rundt seg.

Dødsfallet anses som en ulykke, ifølge TMZ. Nettstedet skriver at Katies familie er informert om rettsmedisinerens funn, men at de ikke ønsker å uttale seg om hvorvidt de vil gå til rettslige skritt mot kiropraktoren.

Saken fortsetter under bildet.

- Går mye på uklar årsakssammenheng

Kiropraktor og informasjonsansvarlig i Norsk kiropraktorforening, Joachim Tansemb Andersen, sier at dette er en problemstillig som er viktig å ta opp.

Dette for å få belyst saken fra flere sider.

- Når det gjelder personer som har fått skade på halskar kan dette ha ulike årsaker. Generelt sett er det svært få pasienter dette gjelder. Det finnes en risiko for skade på halskarene etter kiropraktorbehandling, men forsking viser at risikoen er like stor etter et besøk hos legen. Det tyder på at det i mange tilfelle er andre ting enn selve manipulasjonen som forårsaker skaden. 

- Det har også skjedd i Norge, men det skjer ikke hyppigere hos kiropraktorer, sier Tansemb Andersen til Seoghør.no.

Han forteller at som kiropraktor er det viktig å gå gjennom hva som har skjedd med pasienten før man begynner å behandle skaden.

- Det beste vi kan gjøre er å gjøre en grundig forundersøkelse med pasienten før vi behandler. Der ser vi hva som har skjedd og hvor mye smerter pasienten har. Ved hjelp av dette kan vi vurdere om det er noe langt mer alvorlig enn en såkalt «kink i nakken».

For skaden kan ofte komme av andre ting enn selve nakkemanipulasjonen. Det kan være fall, men en vanlig nakkevridning kan også skape problemer for utsatte mennesker.

- Det har blitt gjort studier der man har sett på hva som skjer under vridning og manipulasjon. Det som er interessant er at det viser seg at bare det å snu på hodet innebærer en større belastning for halsarteriene enn manipulasjon, uttaler Tansemb Andersen.

Saken fortsetter under bildet.

Etterlot seg en datter

Amerikanske Katie May etterlot seg sin syv år gamle datter Mia, og etter sin død ble det stiftet et fond som skal hjelpe syvåringen økonomisk.

Katie har tidligere jobbet som modell for Playboy og har blitt avbildet flere ganger i Sports Illustrated. 

Hun hadde også omkring to millioner følgere på Instagram, og ble omtalt som «Dronningen av Snapchat» på grunn av hennes hyppige deling av flotte bilder. 

Det siste bildet Katie la ut på Instagram, delte hun samme dagen hun ble innlagt på sykehus.  

- Håper alle har en flott mandag! Det er mye vind her i dag, skrev hun til bildet. 

Instagram-kontoen hennes er nå fjernet.

Etter at hun pådro seg nakkeskaden, valgte Katie May også å dele en Twitter-melding om uhellet.

- Klemt en nerve i nakken på en fotoshoot og fikk det behandlet i dag tidlig. Det gjør virkelig vondt, skrev hun på sin egen Twitter-konto 29. januar.

LES OGSÅ: Her velter den sinna OL-mesteren tannhjulet over kona

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer