Kirken kontrollerer Cruises kjærlighetsliv

Tom Cruises viktigste forhold er ikke til noen kvinne, men til Scientologikirken.

SKILLES FOR TREDJE GANG: Tom Cruise og Katie Holmes har gått hvert til sitt. Scientologikirken skal være en av årsakene til at forholdet ikke fungerte.  Foto: All Over Press
SKILLES FOR TREDJE GANG: Tom Cruise og Katie Holmes har gått hvert til sitt. Scientologikirken skal være en av årsakene til at forholdet ikke fungerte. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO:  I slutten av juni ble det kjent at Tom Cruise (50) skilles fra sin tredje kone Katie Holmes (33). Paret giftet seg i Roma i 2006 og sammen fikk de datteren Suri (6).

Skuespillerne prøver å holde privatlivet hemmelig og har ikke sagt noe om årsaken til bruddet, men ifølge kilder nær eksene skal Toms forhold til kjendisreligionen Scientologi ha vært et stort problem for Katie.


Forfulgt
Hun skal også ha følt seg forfulgt av scientologimedlemmer i etterkant av bruddet.

Holmes er ikke scientolog, men skal ha prøvd å interessere seg for religionen da forholdet til Tom ble seriøst.

Forfatter Janet Reitman har studert skuespillerens forhold til religionen i boken «Inside Scientology». Hun har snakket med flere tidligere medlemmer som tror kirken har mye å si for Toms valg av dame.


Ville sende vekk Suri
Ekspertene tror blant annet Cruise valgte Katie for å appellere til yngre mennesker og dermed informere flere om religionen.

- I Toms tilfelle ville de sagt; «Hvis du finner noen som kan hjelpe oss å nå yngre mennesker, ville det vært fantastisk!» De mener at alle valg du tar burde gjøres for å oppnå aksept for Scientologikirken i hele verden, sier den tidligere scientologen Sandra Mercer i boken.


Men ekteskapet falt fra hverandre, blant annet skal Katie ha blitt skremt da «Top Gun»-stjernen ønsket å sende datteren Suri til den ekstreme scientologiorganisasjonen «Sea Org». 

Fikk hjelp av Kidman
33-åringen skal ha fått råd av Toms andre kone Nicole Kidman om hvordan hun skulle takle slutten på forholdet.

Holmes har sett hvordan Tom Cruises forrige kone mistet kontakten med adoptivbarna Isabella (19) og Connor (17). Ifølge amerikanske medier prøvde kirkens medlemmer å snu barna mot moren og hevdet at hun var sosiopat. 

Kunne kuttet ut Suri
Ifølge Scientologi-eksperter vil ikke kirken at medlemmene skal ha for mye kontakt med ikke-medlemmer og de hevder Tom ville kuttet ut kontakten med datteren dersom han ikke levde livet sitt i rampelyset. 

«Hvis Tom var en vanlig scientolog ville han fått beskjed om å kutte ut kontakten med Katie, og fordi Suri bor med Katie, ville han ikke sett henne heller. Men fordi Tom er så berømt ville det skapt opprør dersom folk visste han kuttet ut Suri. Det er et eksempel på kirkens mest hyklerske side», sier tidligere pressetalsmann for kirken Mike Rinder til nettstedet Radaronline.  

Interesserte seg for religionen
Reitman hevder i «Inside Scientology» at Scientologikirken legger alt til rette hvis de godkjenner kjendisenes valg. De skal ha ordnet alt for skuespilleren da han begynte å kurtisere Kidman.

«De renoverte Cruises luksusleilighet og fylte den med ballonger for å glede Kidman. Da paret begynte å spille tennis bygde de tennisbaner til dem på eiendommen, på Scientologikirkens regning.»

«Moulin Rouge»-stjernen skal i likhet med Katie prøvd å interessere seg for religionen.

«På denne tiden hadde Scientologi tatt over alle aspekter i Cruises liv, og hans kones. Selv om Kidman hadde vært katolikk hele livet begynte hun å studere scientologi.» står det i boken.

- Nicole var villig til å prøve Scientologi, men i min mening gjorde hun det bare fordi Tom var involvert i det, sier tidligere scientolog Bruce Hines.

Ville ødelegge forholdet
Ingen vet årsaken til bruddet mellom Tom og Nicole, men kirken oppfattet henne som en trussel og skal ha prøvd å ødelegge forholdet.

«De planla slutten på ekteskapet til Kidman, og ville at han skulle bli verdens mest kjente scientolog».

Toms første kone Mimi Rogers som han giftet seg med i 1987 var den som introduserte ham for religionen.

Har funnet ny kjæreste til Cruise
Ifølge flere amerikanske medier vil kirken nå at Toms neste kone blir en kvinne innen trossamfunnet, og skal allerede ha funnet en passende kandidat.

- Toms neste ekteskap blir med et annet medlem av religionen, sier Margery Wakefield til Radaronline.


Hun og andre eksperter tror skuespilleren Yolanda Pecoraro (27) blir Toms nye kone. Den unge skjønnheten er selv scientolog og har tidligere datet Cruise, noe som gjør henne til den perfekte matchen for filmkjekkasen.


Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Skiller seg hver gang kona blir 33

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer