Kirk Douglas er død

Skuespillerlegenden ble 103 år gammel.

GÅTT BORT: Kirk Douglas er død, 103 år gammel. Video: CNN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller Kirk Douglas er død. Det melder hans familie i en pressemelding natt til torsdag, norsk tid.

- Det er med stor sorg at mine brødre og jeg må annonsere at Kirk Douglas forlot oss i dag, i en alder av 103, deler sønnen og Hollywood-stjernen Michael Douglas (75), ifølge People.

Kirk etterlater seg kona gjennom 65 år, Anne (100), sønnene Michael, Joel (73) og Peter (64), og syv barnebarn.

FAMILIE: Da Michael Douglas ble hedret med stjerne på Hollywood Walk of Fame i 2018, var pappa Kirk Douglas også på plass sammen med sin svigerdatter Catherine Zeta-Jones og sitt eldste barnebarn Cameron Douglas. Foto: NTB Scanpix
FAMILIE: Da Michael Douglas ble hedret med stjerne på Hollywood Walk of Fame i 2018, var pappa Kirk Douglas også på plass sammen med sin svigerdatter Catherine Zeta-Jones og sitt eldste barnebarn Cameron Douglas. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hollywoods gullalder

Kirk Douglas var en av de mest framtredende skuespillerne under Hollywoods gullalder. Blant hans mest kjente filmer er «Helter i Telemark» (1965) og «Spartacus» (1960).

Douglas ble født 9. desember i 1916 i New York i USA. Han fikk navnet Izzy Demsky, men byttet til Kirk Douglas før han sluttet seg til marinen under andre verdenskrig.

- For verden, er han en legende, en skuespiller fra filmenes gylne alder, som han tok med seg inn i sin gullalder. Han satte en standard vi alle jobbet for å prøve å nå, sier Douglas videre.

I NORGE: Kirk Douglas i Norge i 1965 i forbindelse med innspillingen av filmen «Heltene fra Telemark». Foto: NTB Scanpix
I NORGE: Kirk Douglas i Norge i 1965 i forbindelse med innspillingen av filmen «Heltene fra Telemark». Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Elsker deg så mye

Kirk Douglas var altså en framtredende filmstjerne på 50- og 60-tallet, og spilte i mer enn 90 filmer. Han har blant annet vunnet en Oscar for alt han har gjort på filmlerrettet.

Michael fortsetter:

- Men for oss, var han helt enkelt pappa. For min kone, svigerfar, for barnebarn og oldebarn en elskverdig bestefar og oldefar. For kona Anne, en fantastisk ektemann.

- Han levde et godt liv, og han etterlater seg en filmarv som vil bestå for generasjonene som kommer. La meg avslutte med de samme ordene jeg brukte på hans siste bursdag, som alltid vil være sanne: Pappa, jeg elsker deg så mye, og jeg er så stolt av å være sønnen din.

FYLTE 90: På bildet feirer Kirk Douglas 90-årsdagen sammen med sin sønnen Michael Douglas og hans kone Catherine Zeta-Jones. Foto: NTB Scanpix
FYLTE 90: På bildet feirer Kirk Douglas 90-årsdagen sammen med sin sønnen Michael Douglas og hans kone Catherine Zeta-Jones. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kort tid etter at dødsfallet ble kjent tok Michael Douglas også til sosiale medier for å hylle faren med de samme ordene som i pressemeldingen, samt flere bilder.

Michaels kone og Kirks svigerdatter, Hollywood-stjernen Catherine Zeta-Jones (50), hadde også et nært forhold til filmstjernen. Hun delte følgende ord om ham på sin profil:

- Til min kjæreste Kirk, jeg kommer til å elske deg resten av livet mitt. Jeg savner deg allerede. Sov godt...

LES OGSÅ: DNA-test avslørte sannheten etter dødsfallet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer