Kim Kardashian West:

Kims undertøy-slakt når nye høyder

Kyotos ordfører med bønn til Kim Kardashian.

OMDISKUTERT KOLLEKSJON: Siden Kim Kardashian lanserte sin nye kolleksjon med shaping-undertøy i forrige uke, har kritikken haglet inn. Nå ber ordføreren i den japanske byen Kyoto om at realitystjernen revurderer navnevalget på kolleksjonen. Foto: Reuters / NTB Scanpix
OMDISKUTERT KOLLEKSJON: Siden Kim Kardashian lanserte sin nye kolleksjon med shaping-undertøy i forrige uke, har kritikken haglet inn. Nå ber ordføreren i den japanske byen Kyoto om at realitystjernen revurderer navnevalget på kolleksjonen. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke lanserte Kim Kardashian West (38) sitt nye prosjekt, en undertøyskolleksjon bestående av shaping-undertøy som «faktisk funker».

Men lenge før kolleksjonen har nådd butikkene, har kritikken haglet mot stjernens nye merkevare.

Det er navnet på kolleksjonen som har vakt de sterke reaksjonene. Kardashian har nemlig valgt navnet «Kimono», noe som er navnet på den tradisjonelle japanske nasjonaldrakta. Flere hevder at det å kalle undertøyskolleksjonen for «Kimono» er kulturell appropriasjon og at det regelrett vanærer det tradisjonelle plagget.

Nå har også ordføreren i den japanske byen Kyoto kastet seg inn i debatten.

Søkte om enerett

Ifølge rapporter framlagt av kjendisnettstedet TMZ, skal Kardashian ha søkt om å få enerettigheter til navnet «Kimono Intimates». Flere har reagert på at Kardashian velger navnet på det tradisjonelle japanske klesplagget, når kolleksjonen består av undertøy.

Kommentarer som «Hvorfor kalles det kimono når det er et helt annet klesplagg», har vært gjengangere i stjernens kommentarfelt i sosiale medier.

«Karate Kid»-skuespilleren Tamlyn Tomita (53) er blant dem som har latt seg provosere av Kardashians navnevalg. På Twitter har hun lagt ut to bilder, et av seg selv og en annen kvinne ikledd tradisjonelle kimonoer, og et pressebilde fra Kim Kardashians undertøykolleksjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer