Kims ranere skal være fanget opp på film

Tyvene løp angivelig avsted med millionsmykkene i sekken.

BLE RANET: Kim Kardashian West ble ranet i Paris i starten av oktober. Nå har det dukket opp en overvåkningsvideo fra åstedet. Foto: Ap
BLE RANET: Kim Kardashian West ble ranet i Paris i starten av oktober. Nå har det dukket opp en overvåkningsvideo fra åstedet. Foto: Ap Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I starten av oktober kom sjokknyheten om at Kim Kardashian West (36) var blitt ranet i Paris. Flere maskerte menn tok seg inn leiligheten hun bodde i på et luksushotell i den franske hovedstaden.

Hun ble bundet fast av mennene, som siden stakk av med smykker til en anslått verdi på nærmere 90 millioner norske kroner.

Kardashian, som har to barn med rapperen Kanye West, har siden holdt en lav profil. Hun har ikke lagt ut noe på sosiale medier siden hendelsen, og familien har røpet at hun ikke har det spesielt godt.

Politiet i Paris har også holdt en lav profil, hva det gjelder å offentliggjøre informasjon fra etterforskningen. Nå har det derimot kommet ut en video som angivelig viser at ranerne kommer til - og forlater - hotellet.

Saken fortsetter under bildet.

HER GIKK DET GALT: Maskerte menn skal ha tatt seg inn gjennom denne døra utenfor Kardashians luksusleilighet i Paris. Dette bildet er tatt på formiddagen etter det brutale ranet.  Foto: Solo Syndication
HER GIKK DET GALT: Maskerte menn skal ha tatt seg inn gjennom denne døra utenfor Kardashians luksusleilighet i Paris. Dette bildet er tatt på formiddagen etter det brutale ranet. Foto: Solo Syndication Vis mer

Videobevis

Det var den franske nyhetskanalen M6 som først viste fram videoen. Den ble deretter snappet opp av kjendisnettstedet TMZ, og har siden gått sin seiersgang på nettet. Den skal angivelig vise ranerne.

Videoen viser fem personer, hvor tre sykler og to går, på vei mot luksuriøse Hôtel de Pourtalès i byens åttende arrondissement. Filmen er tatt rundt klokka kvart over tre natt til mandag 3. oktober.

49 minutter seinere blir personene fanget opp igjen av samme kamera, denne gangen på vei fra hotellet. En av personene bærer en sekk, som angivelig kan ha inneholdt de stjålne smykkene fra realitystjernas rom.

The Huffington Post skriver kameraene skal ha vært omtrent 15 meter unna, og at videobeviset derfor er kornete.

Fransk politi skal ikke ha utgitt navn på mistenkte enda.

Se videoen her:

Avviser PR-stunt

Var vaktholdet rundt den ettertraktede tobarnsmora godt nok? Hvor var livvakten? Har hun gjort seg mer utsatt for et ran ved å vise fram svindyre smykker på sosiale medier, bare timer før ranet fant sted?

Disse spørsmålene har igjen fått noen til å spekulere i om det hele kan være et PR-stunt.

Spaltist i New York Daily News Gersh Kuntzman og bidragsyter Sharika Soal i Huffington Post, var blant dem som stilte spørsmål ved hvorvidt ranet kunne ha vært et PR-stunt.

Fredag kunne imidlertid TMZ avsløre at Kardashians advokater benekter at dette var et knep for å få publisitet. I et brev til Huffington Posts bidragsyter Soal ber de henne unnskylde for å ha antydet at ranet var et stunt for presse.

- Ranet var ekte, og klienten vår var offer for en forferdelig forbrytelse, heter det blant annet i brevet.

Representanter for avisa svarer med å fortelle at Soal publiserte sitt innlegg uten at redaktørene visste det, og at det nå er fjernet. Bidragsyteren forteller at hun ikke kan publisere en beklagelse til Kardashian, ettersom hun nå er fjernet fra systemet.

Saken fortsetter under bildet.

ØKER SIKKERHETEN: Kim har valgt å øke sikkerheten rundt seg selv etter ranet i Paris. Her sammen med sikkerhetsvakten sin Pascal Duvier.  Foto: Abaca
ØKER SIKKERHETEN: Kim har valgt å øke sikkerheten rundt seg selv etter ranet i Paris. Her sammen med sikkerhetsvakten sin Pascal Duvier. Foto: Abaca Vis mer

Dramatisk ran

Paris-politiet opplyste tidlig at ranerne fikk med seg smykker verdt omkring 10 millioner euro, eller nærmere 90 millioner kroner. Det dreier seg blant annet om en ring verdt 4 millioner euro og et smykkeskrin med inneholdt verdt totalt 6 millioner euro.

Ingen er så langt pågrepet.

Politiets talskvinne Johanna Primevert mente Kardashians kjendisstatus og synlighet i sosiale medier gjorde henne til et mål.

- Når man snakker om en stjerne som Kim Kardashian som har, tror jeg , mer enn 48 millioner følgere på Twitter, så kunne dette likevel skjedd i utlandet som i Paris, sa talskvinnen.

Ordføreren i Paris, Anne Hidalgo, opplyste i en pressemelding at de tar saken på alvor.

- Jeg har full tillit til politiet, som skal klare å identifisere og pågripe disse gjerningsmennene, sier Hidalgo ifølge New York Times, som understreker at hun fordømmer ranet.

Saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: - Kim spurte om vi kom til å dø

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer