Kim Kardashian West:

Kims nye undertøysmerke utløser raseri

Fansen anklager stjernen for kulturell appropriasjon.

KRITIKK: Realitystjernen Kim Kardashian West blir nok en gang beskyldt for kulturell appropriasjon etter at hun lanserte et eget undertøysmerke med navnet «Kimono». Foto: NTB scanpix
KRITIKK: Realitystjernen Kim Kardashian West blir nok en gang beskyldt for kulturell appropriasjon etter at hun lanserte et eget undertøysmerke med navnet «Kimono». Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Realitystjernen Kim Kardashian West (38) har nok å henge fingrene i, med både fire barn, kosmetikkmerket KKW Beauty, samt et eget videospill. Det ser imidlertid ikke ut til å holde for 38-åringen, som nå også lanserer et eget undertøysmerke.

Tirsdag delte hun bilder av ulike plagg fra kolleksjonen, både på Twitter og Instagram.

- Endelig kan jeg dele dette prosjektet som jeg har jobbet med det siste året med dere. Jeg har vært lidenskapelig opptatt av dette i 15 år. «Kimono» er min vri på shapewear og er løsninger for kvinner som faktisk fungerer, skriver 38-åringen.

SØSKENKJÆRLIGHET: Det blir ampert når Kourtney anklager Khloe for å klage mye. Vis mer

Raser mot stjernen

Kort tid etter at kolleksjonen med shaping-undertøy ble lansert, raste flere av fansen mot realitystjernen og beskyldte henne for kulturell appropriasjon.

Selv om det ofte er klesplaggene som vekker oppsikt når det ropes om kulturell appropriasjon, så er det denne gangen navnet på det nye undertøysmerket som får flere til å se rødt.

Kim har nemlig valgt å bruke navnet «Kimono» for å fronte det nye undertøysmerket sitt. Kimono er for øvrig den tradisjonelle japanske nasjonaldrakten og er et t-formet plagg som faller rettlinjet ned til ankelen.

Flere påpeker nå at navnevalget på undertøysmerket, «Kimono», er støtende og at 38-åringen har null respekt for den japanske kulturen.

KIMONO: Drakten Kimono er den tradisjonelle japanske nasjonaldrakten. Drakten svøpes rundt kroppen, alltid med den venstre siden over mot høyre og holdes på plass av et bredt klesbelte som bindes sammen bak på ryggen. Foto: NTB scanpix
KIMONO: Drakten Kimono er den tradisjonelle japanske nasjonaldrakten. Drakten svøpes rundt kroppen, alltid med den venstre siden over mot høyre og holdes på plass av et bredt klesbelte som bindes sammen bak på ryggen. Foto: NTB scanpix Vis mer

«Dette er mye verre enn Kombucha. Vær respektfull mot japansk kultur. Ordet kimono burde ikke være noe som et selskap tjener på», skriver en på Twitter.

«Hvorfor kalles det kimono når det er et helt annet klesplagg», skriver en annen.

«Fullstendig smakløst og forkastelig. Du har null respekt for den japanske kulturen. Hva er galt med deg? Jeg er fra Japan og for oss representerer kimono skjønnhet og eleganse. Ditt undertøy har ingenting med det å gjøre. Jeg er fornærmet», raser en tredje på Twitter.

BILDEFUSK: Samtidig som debatten går rundt barn og unges mentale helse og påvirkning fra sosiale medier, driver mangfoldige Instagram-stjerner med retusjering av egne bilder. Kine og Jonas avslører tre av de verst retusjerte bildene til en av de aller største på Instagram - Kim Kardashian. Vis mer

Ber henne bytte navn

Flere ber også Kim om å bytte navn på det nye undertøysmerket sitt.

- Jeg blir veldig lei meg når jeg ser at ordet kimono blir brukt til noe helt annet enn det den japanske kulturen kjenner det som. Kimono er et japansk tradisjonelt klesplagg og vi er veldig stolte av dens historie og kultur. Jeg er lei for det, men jeg føler at dette navnevalget er uvitende, skriver en annen.

- Hei Kim, dette er meg iført min mors kimono som jeg arvet av henne. Kimono er japansk tradisjonell kultur. Vær så snill å stopp med å bruke navnet til klesmerket ditt, skriver en annen.

Flere kommer også med forslag til et annet navn for realitystjernens nye undertøysmerke. Navn som «Kimotion», «Kimposition», «Kimpostor» og «Kimno» har dukket opp blant forslagene til et nytt navn for å erstatte det nåværende navnet, «Kimono».

Ifølge rapporter fremlagt av TMZ, skal Kim Kardashian i fjor ha søkt om å få enerettigheter til navnet «Kimono Intimates».

Kim Kardashian har foreløpig ikke kommentert kritikken fra fansen.

Blitt beskyldt tidligere

Kim Kardashian har flere ganger tidligere blitt beskyldt for kulturell appropriasjon. Blant annet med Halloween-kostymet sitt i 2017, da hun kledde seg ut som den R & B-stjernen Aaliyah, for å hedre «Try Again»-sangeren.

For ikke å nevne den gangen hun tok såkalte fulani-fletter, en frisyre inspirert av Fulani-folket som befinner seg øst og vest i Afrika.

Nylig ble hun igjen beskyldt for kulturell appropriasjon da hun publiserte et bilde av antrekket sitt på Instagram, med teksten «Sunday service vibe».

View this post on Instagram

Sunday Service Vibe 📷 @elirusselllinnetz

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Det var visstnok hodesmykke til trebarnsmoren som vakte oppsikt blant fansen denne gangen. Ifølge Daily Mail er hodesmykke til stjernen det indiske tradisjonelle maang tikka.

Flere av fansen raste og mente at 38-åringen ikke har respekt for kulturelle gjenstander. På bildet, som Kim delte med sine over 142 millioner følgere, poserte hun i en hvit bekledning med gullsmykker og det velomtalte hodesmykke som i den indiske kulturen kun blir tatt i bruk ved spesielle anledninger.

KANYE WEST: En kjent talkshowvert så helt annerledes ut etter at Kanye West kledde ham opp i sitt eget merke, YEEZY. Video: Netflix. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

- Kultur er ikke et kostyme, skrev en av følgerne, ifølge den britiske tabloidavisen og påpekte at det var feil av Kim å bruke hodesmykket.

Andre benyttet anledningen til å forklare den kulturelle betydningen av hodesmykket.

- For de av dere som ikke vet det, er maang tikka et hodesmykke som tradisjonelt bæres av bruden. Å ha på seg hvitt i India er tradisjonelt beregnet for begravelser, kommenterte en annen under 38-åringens bilde.

- Dette er kulturell approsiasjon og det er faktisk ikke søtt lenger, Kim. Hold deg til din egen og slutt å stjele ideer fra andre kulturer og gjøre dem til dine egne, kommenterte en tredje.

LES OGSÅ: Ble fersket i løgn om Kylie Jenner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer