Kim Kardashian:

Kim raser på Twitter mot ektemannens venn

- At du våger å bruke Kanye West sin mor til å forsøke å sette ham i et dårlig lys.

RASER: Kim Kardashian nekter å se ektemannen Kanye West bli hengt ut på nett. Ga samme medisin tilbake. Foto: NTB Scanpix
RASER: Kim Kardashian nekter å se ektemannen Kanye West bli hengt ut på nett. Ga samme medisin tilbake. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2011 startet rap-stjernen Kanye West (40) opp et «hjem» i Chicago, Donda's House, for å kunne gi lokale barn og ungdom et gratis kulturtilbud der de lærer om kunst og musikk.

Veldedighetsprosjektet startet 40-åringen opp sammen med rapperen Rhymefest (40), eller Che Smith som han egentlig heter, men i det siste har det oppstått problemer hva gjelder prosjektet, som er oppkalt etter Kanye West sin avdøde mor, Donda West.

Huset og tilbudet til unge i Chicago finansieres av ovennevnte selv, uten profitt. Men ettersom pengedonasjonen angivelig skal ha stoppet, har det ført til store finansielle problemer.

Twitter-krangel

Lørdag gikk Rhymefest hardt ut mot Kanye etter at han skal ha unnlatt å betale sin del til veldedighetsprosjektet.

På Twitter valgte han å søke hjelp hos Kanye West sin «fiende», artisten Drake (31).

- Jeg spør Drake om hjelp til Donda-delen som Kanye har droppet, skrev han.

- Kan du være så snill å hjelpe oss med å bygge opp moren til Kanyes hus for de unge i Chicago? Jeg snakket med Kanye om det, men han svarte f**k de unge i Chicago, skal han også ha skrevet, ifølge OK!.

Raser

Blant Rhymefest sine 56 000 følgere på Twitter, fikk også Kanye West sin kone, Kim Kardashian, med seg den harde beskjeden. Noe hun satte svært lite pris på.

- Jeg så deg i studioet vårt for noen uker siden, og hvorfor tok du ikke dette opp da? Du forsøkte å få Kanye til å høre på dine nye «sub par beats». At du våger å bruke Kanye West sin mor til å forsøke å sette ham i et dårlig lys, svarte Kim minutter etter.

At Kim forsvarer ektemannen falt imidlertid ikke i god jord hos fansen, som var raskt ute med å sette realitystjernen på plass.

Må snakke for seg selv

Ifølge fansen var Kim sitt svar noe Kanye West heller burde kommet med selv.

- Jeg forstår at du vil forsvare ektemannen din, men han er bare en mann. Han må forsvare seg selv. Hvis han er tøff nok til å uttale seg slik, eller ikke hjelpe samfunnet, så burde han snakke - ikke du, skriver en på Twitter.

- Du kan ikke ta et veldedighetsprosjekt fra noen, søta, skriver en annen, mens andre tror at det er Kanye som skrev meldingen fra Kims telefon.

- Jeg tror faktisk at det er Kanye som har skrevet dette. Det høres ikke ut som Kim.

Personlig brev

Twitter-dramaet stopper imidlertid ikke der.

Kort tid etter at Kims svar til Rhymefest herjet over Twitter, kom 40-åringen med et motsvar.

I en lengre tekst, rettet mot Kim som et slags personlig brev, skriver Rhymefest at han har snakket med Kanye i flere måneder om finansieringen av prosjektet, og at det var Kanye som tok kontakt med ham da de spilte inn i studio sist de møttes.

Han oppfordrer også Kim til å møte opp ved huset og donere Kanyes del til prosjektet.

Endrer navn

Foreløpig har Kanye holdt tyst etter Twitter-korrespondansen mellom Rhymefest og kona, og nå ser det ut til at veldedighetsprosjektet fortsetter uten ham.

- Som følge av de siste hendelsene som har oppstått de siste 48 timene, har vi bestemt oss for å ikke lenger bruke navnet Donda's House. Det har vært en utrolig vanskelig situasjon, men uttalelsene fra Kim Kardashian i sosiale medier, så vel som den store interessen rundt at hennes familie driver organisasjonen, har gjort at vi har bestemt oss for dette, skriver Rhymes i en lengre tekst på Twitter søndag.

Verken Kim eller Kanye har kommentert saken etter dette.

Tok av på Twitter

Til tross for at Kanye tilsynelatende har valgt å holde seg unna Twitter-krangelen som herjet denne helgen, har han ikke alltid vært like tyst.

Tidligere denne måneden var rapperen for alvor i vinden, etter at han skapte overskrifter da han i løpet av ni timer rakk å publisere hele 80 Twitter-meldinger.

Noen av dem handlet om Donald Trump, og han omtalte blant annet presidenten som «min bror».

- Takk, Kanye. Veldig kult, repliserte presidenten på Twitter.

Det digitale hyllesten ble etter hvert stoppet av Wests kone Kim Kardashian, som ringte sin mann for å be ham understreke at han ikke er enig i alt Trump foretar seg.

- Slaveriet var et valg

Under et besøk hos kjendisnettstedet TMZ uken etter skapte han igjen overskrifter da han antydet at slaveriet av afroamerikanere i USA, var «et valg».

- Når du hører at det var slaveri i 400 år. I 400 år. Det høres ut som et valg, sa West, ifølge nyhetsbyrået AP.

Det fikk noen av tilhørerne til å reagere. Da West spurte de TMZ-ansatte som var til stede om de følte at «han tenkte og følte fritt», fikk han følgende respons fra TMZs Van Lathan.

- Jeg tror ikke du tenker i det hele tatt.

- Du kan tro hva du vil, men det finnes fakta og en virkelig verden, og virkelige konsekvenser av alt du nettopp sa. Vi må forholde oss til marginaliseringen som kommer fra 400 år med slaveri, som du sa var et valg for vårt folk, fortsatte Lathan.

LES OGSÅ: Fansen raser over Kims slanketips

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer