Kim Larsen

Kim Larsen er død

Sovnet inn etter sykdommen.

DØD: Artist Kim Larsen er død. Her fra en konsert i Oslo i 2012. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
DØD: Artist Kim Larsen er død. Her fra en konsert i Oslo i 2012. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer

Den folkekjære, danske artisten Kim Larsen (72) er død. Det melder hans manager Jørn Jeppesen på artistens egen Facebook-side.

«På vegne av Larsen-familien må jeg med stor sorg meddele at Kim Larsen i morges sovnet stille inn etter lengre tids sykdom. Kim Larsen ble 72 år. Han var i sin siste stund omgitt av sin kone Liselotte, samt sine seks barn Pelle, Sylvester, Alice Eva, Molly, Hjalmer og Lui», heter det i pressemeldingen.

Det heter videre i pressemeldingen at bisettelsen blir holdt privat, og at familien ønsker ro og fred i den kommende perioden.

Kreftsyk

I et innlegg på Facebook i januar forklarte 72-åringen at han fikk konstatert kreft i prostata i desember. Han var da allerede i gang med behandlingen, og hadde derfor ikke krefter til å opptre.

Avlysningene gjelder konserter i januar, februar og mars, opplyser bandet Kim Larsen & Kjukken, ifølge Jyllands-Posten.

- Jeg beklager mange ganger overfor både publikum og arrangører. Jeg er i ferd med å bli en gammel narr, og svært imot min vilje har jeg måttet innse at jeg behøver tid til å komme i spilleform igjen. Men jeg regner med å være klar til sommeren, sa Kim Larsen i en pressemelding.

Larsen, som blant annet er kjent for låter som «This Is My Life», «Papirsklip» og «Midt om Natten», slo først igjennom sammen med gruppa Gasolin i 1971. I mange år har han spilt sammen med Kim Larsen & Kjukken, hvor de nå skulle på turne.

Ifølge Ekstra Bladet skulle artisten ha innledet turnéen 11. januar i Amager Bio i København, der de 24 første konsertene var utsolgt.

- Skriver som aldri før

Tre måneder etter at diagnosen ble kjent, brøt familien tausheten om 72-åringens helsetilstand. Overfor danske Ekstra Bladet forklarer Larsens kone, Liselotte Larsen, at ektemannen etter forholdene har det bra.

- Han har det fint og sitter og skriver tekster som aldri før. Han er hjemme, og har vært det hele tiden, bortsett fra da han ble innlagt på sykehus, sa Liselotte Larsen til avisen.

- Legene er positive, og vi har kjempeflinke leger. Kim tar det fint, fortalte kona, uten å utdype ektemannens helsetilstand ytterligere.

LES OGSÅ: - Han har ligget ti dager på intensivavdelingen