Kim Kardashian:

Kim Kardashians livvakt letter på sløret om Paris-ranet

- Alle mine nærmeste ble trakassert, sier Pascal Duvier om tida etter Kardashian-ranet.

KREVENDE TID: Pascal Duvier (t.v.) var livvakta til Kim Kardashian West i flere år. Etter at hun ble utsatt for et brutalt ran i Paris i oktober, måtte han tåle mye negativ presseomtale. Nå snakker han ut om de tre månedene som er gått for første gang. Foto: ABACAPRESS / NTB Scanpix
KREVENDE TID: Pascal Duvier (t.v.) var livvakta til Kim Kardashian West i flere år. Etter at hun ble utsatt for et brutalt ran i Paris i oktober, måtte han tåle mye negativ presseomtale. Nå snakker han ut om de tre månedene som er gått for første gang. Foto: ABACAPRESS / NTB Scanpix Vis mer

(SEOGHØR.NO): I starten av oktober skapte reality-stjerna Kim Kardashian West (36) overskrifter over hele verden, etter at hun ble utsatt for et væpnet ran i Paris.

Flere maskerte gjerningspersoner stakk av med smykker og verdier for flerfoldige millioner kroner, og Kardashian ble truet med pistol under det brutale ranet.

I etterkant ble det spekulert i om ugjerningen var en innsidejobb. Blant annet mente den tidligere, amerikanske undercover-agenten Michael Levine (76) at en person nær stjerna kunne stå bak ranet.

Pascal Duvier (43), Kardashians livvakt, var blant dem som måtte tåle massiv oppmerksomhet i kjølvannet av Paris-ranet. I et intervju med Fairfax Media snakker han for første gang om de mange spekulasjonene som oppstod.

HØYRE HÅND: Pascal Duvier var på plass da Kim Kardashian var i Paris i anledning moteuka i september 2014. På samme tid to år senere ble hun ranet i motebyen, mens Duvier befant seg annetsteds. Foto: Laurent Zabulon/ABACAPRESS/ NTB Scanpix
HØYRE HÅND: Pascal Duvier var på plass da Kim Kardashian var i Paris i anledning moteuka i september 2014. På samme tid to år senere ble hun ranet i motebyen, mens Duvier befant seg annetsteds. Foto: Laurent Zabulon/ABACAPRESS/ NTB Scanpix Vis mer

Duvier, som ikke var til stede for Kardashian da ranerne brøt seg inn, sier at han ikke ønsker han kunne forandre noe fra 2016.

- Jeg liker ikke å kaste bort tid på tanker om «hva om» eller «hva kunne skjedd hvis...». Mange gode og mange dårlige ting skjer. Livet er en kjedereaksjon av avgjørelser og handlinger man gjennomfører, man kan ikke velge å kun forandre enkelte ting. Enhver forandring påvirker alt annet, sier han ifølge The Sydney Morning Herald, som hører til Fairfax Media.

Taus om ansettelsesforholdet

Ifølge Daily Mail søkte Duvier om å få selskapet sitt, ProtectSecurity, slått konkurs under tre måneder før ranet.

Dette satte livvakta i et mistenkelig lys, og blant annet Entertainment Tonight skrev at Kim Kardashian og ektemannen Kanye West (39) gav Duvier sparken etter ranet.

PASSET SØSTRENE: Duvier (bak t.h.) sammen med Kendall Jenner (t.v.) og Kourtney Kardashian i Paris den kvelden ranet fant sted. Foto: ABACAPRESS / NTB Scanpix
PASSET SØSTRENE: Duvier (bak t.h.) sammen med Kendall Jenner (t.v.) og Kourtney Kardashian i Paris den kvelden ranet fant sted. Foto: ABACAPRESS / NTB Scanpix Vis mer

Pascal Duvier var på jobb under ranet, men han passet heller på Kims søstre Kourtney Kardashian (37) og Kendall Jenner (21). De to festet sammen på en nattklubb mens søsteren deres fryktet for livet på Hotel de Pourtales.

I det ferske intervjuet med Fairfax Media vil Duvier verken bekrefte eller avkrefte at «Kimye» har sparket ham.

- Dette spørsmålet blir ofte brakt opp, og for å være ærlig spiller det ingen rolle hvorvidt jeg jobber for dem eller ikke... Kunden er den som bør besvare det spørsmålet, sier livvakta.

- Mine nærmeste ble trakassert

Når det gjelder hva slags planer 43-åringen har for 2017, er han også relativt vag i formuleringene sine.

- Jeg ser fram til nye utfordringer, tilbud og turnéer med eksisterende og nye kunder, legger Duvier til i intervjuet.

Nylig gjorde fransk politi en rekke arrestasjoner i forbindelse med Kardashian-ranet, men i lang tid var detaljene om forbrytelsen knappe. Det medførte at mange spekulasjoner oppstod. I tillegg fikk Duviers nærmeste, inkludert hans to døtre, merke trykket.

Tyvene løp angivelig avsted med millionsmykkene i sekken - nå skal de være fanget på film

- Alle som står meg nær ble trakassert i forsøk på å få ut svar om meg. Det er ikke kult, men det er sånn denne typen bransje fungerer, forteller livvakta.

Nylig delte han en «selfie» på sin åpne Instagram-profil, som viser at han har vært tilbake i Paris etter det brutale ranet. Pascal Duvier understreker at han ikke kommer til å unngå «Lysenes by» i framtiden.

- Hvis jeg skulle prøvd å unnå alle steder jeg har dårlige minner fra, kunne jeg ikke bare blitt hjemme engang. Jeg unngår ingenting. I disse dager må man, uheldigvis, være forsiktig uansett hvor man er, fastslår han.

Tilbake i rampelyset

Etter det brutale ranet, som fant sted under moteuka i den franske hovedstaden, valgte Kim Kardashian å holde en svært lav offentlig profil.

Hun skygget unna enhver mulighet til å gå på den røde løperen, var inaktiv på sosiale medier i drøyt tre måneder og uttalte seg ikke personlig om ranet.

Kardashian-kostyme vekker avsky: - Smakløst

Den siste tida har 36-åringen, som har barna North (3) og Saint (1) med ektemannen, begynt å entre offentligheten på ny. I starten av januar gjorde hun et beskjedent comeback på sosiale medier, ved å bytte profilbilde på Instagram, Twitter og Facebook.

Like etterpå begynte hun igjen å legge ut bilder på Instagram-profilen sin. De nye bildene er imidlertid mer nedtonet enn de ultraglamorøse bildene tobarnsmora har pleid å dele med sine 90 millioner følgere.

my son ❤

Et bilde publisert av Kim Kardashian West (@kimkardashian)

Etter å ha forholdt seg taus om den traumatiske opplevelsen i flere måneder, ble det nylig kjent at ranet blir et tema i den neste sesongen av «Keeping Up With the Kardashians».

Det var i et 30 sekunders promoklipp til en kommende episode av familiens realityserie, sluppet tv-kanalen E!, at 36-åringen bryter tausheten om ranet. Sittende i en sofa, sammen med søstrene Khloé og Kourtney, lar realityprofilen tårene trille.

«De skulle skyte meg bakfra. Det var ingen utvei. Jeg blir så opprørt av å tenke på det», forteller Kardashian i klippet.

LES OGSÅ: Så mye tapte Kim på pausen fra sosiale medier