Kim Kardashian spiser morkaken etter fødselen

- Det føles veldig sunt og godt.

STOLTE FORELDRE: Kim Kardashian og Kanye West fikk nylig baby nummer to sammen. Foto: NTB Scanpix
STOLTE FORELDRE: Kim Kardashian og Kanye West fikk nylig baby nummer to sammen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: For halvannen uke siden ble Kim Kardashian (35) og Kanye West (38) foreldre for andre gang da en liten gutt, som har fått navnet Saint West, så dagens lys.

Nå avslører den nybakte moren at hun velger å spise morkaken etter fødselen.

- Når jeg sier at jeg spiser morkaken, så mener jeg at jeg har fryst den først, så tørket den og deretter laget den om til pilleform. Jeg steker den ikke som en biff og spiser den (for det er det nemlig noen som gjør), skriver Kim i en ny bloggpost, ifølge UsWeekly.com.

Saken fortsetter under bildet.

MOR OG DATTER: Lille North har blitt storesøster, men er fremdeles mammas lille jente. Foto: NTB Scanpix
MOR OG DATTER: Lille North har blitt storesøster, men er fremdeles mammas lille jente. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Får mer energi

Kim spiste også morkaken etter at North ble født, og fant så mange fordeler med det at hun nå har valgt å gjøre det igjen.

- Da jeg gikk gravid med North hørte jeg så mange historier om mødre som ikke spiste morkaken med første barn og deretter ble rammet av fødselsdepresjon. Men da de gjorde det med barn nummer to, så slet de ikke. Derfor tenkte jeg at jeg ikke hadde noe å tape ved å prøve det, forklarer hun videre.

- Jeg hadde virkelig ikke lyst til å føle meg nedfor og tenkte at hva kan gå galt hvis jeg tar en pille som inneholder mine egne hormoner. Lagd av meg, for meg.

Realitystjernen postet også et bilde av de lilla kapslene, for å vise dem frem til fansen, på Twitter.

 

Og den mørke skjønnheten sier hun har hatt fantastiske resultater med å spise morkaken.

- Jeg følte meg full av energi og hadde ingen tegn til depresjon. Derfor ville jeg absolutt gjøre det denne gangen også. Hver gang jeg tar pillen føler jeg en bølge energi komme innover meg. Det føles veldig sunt og godt. Jeg vil absolutt anbefale det til alle andre som vurderer det.

Populært i Hollywood

Kardashian er ikke den første kjendisen som har spist morkaken etter fødselen.

Stjerner som Holly Madison (35), January Jones (37) og Kim Zolciak (37) synes også det er en helt naturlig ting å gjøre.

- Morkaken blir tørket og gjort om til vitaminer. Det var noe jeg var veldig nølende til, men vi er det eneste pattedyret som ikke spiser vår egen morkake. Det er ikke heksekraft eller noe, jeg anbefaler det til alle mødre, har January Jones tidligere sagt.

Lederen i Jordmorforbundet NSF, Hanne Charlotte Shjelderup-Eriksen, sa til Babyverden.no i høst at morkaken er næringsrik og inneholder mye jern:

- De fleste kvinner mister en del blod etter fødselen, så dette kan være en av grunnene til at kvinner velger å spise morkaken sin. Den inneholder blant annet både folat og B12-vitamin, som vi også finner i annen blodmat, uttalte Shjelderup-Eriksen til Babyverden.

Da January Jones fikk sønnen Xander i 2011 valgte også hun å spise morkaken. Foto: NTB Scanpix
Da January Jones fikk sønnen Xander i 2011 valgte også hun å spise morkaken. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Kardashian-familien beskyldes for massivt TV-juks

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer