«71 grader nord»:

Kim Aalborg brast i tårer da han måtte trekke seg fra «71 grader nord»

Smertene ble for store for Kim Aalborg (35). Det resulterte i at han valgte å forlate «71 grader nord».

MÅTTE TØRKE TÅRER: Kim Aalborg fikk gode klemmer da han valgte å forlate «71 grader nord». Video: TVNorgeVis mer Vis mer Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Årets sesong av «71 grader nord» er allerede i gang på TVNorge. Nok en gang skal et knippe nordmenn, som alle har forskjellig bakgrunn og forutsetninger, konkurrere om hvem som komme seg gjennom vårt langstrakte land.

TRAKK SEG: Kim Aalborg måtte takke for seg i tredje episode av «71 grader nord» på grunn av smerter i knærne. Foto: TVNorge
TRAKK SEG: Kim Aalborg måtte takke for seg i tredje episode av «71 grader nord» på grunn av smerter i knærne. Foto: TVNorge Vis mer

På tirsdag var det tredje episode av den folkekjære realityen som rullet over skjermen.

Det var imidlertid ikke helt uten dramatikk. Tidligere rusmisbruker Kim Aalborg (35) kjente at han, etter en krevende tur i villmarken, ikke hadde mulighet til å bli med gjengen videre.

Knærne låste seg 35-åringen, som til vanlig studerer til å bli marinbiolog ved Universitetet i Oslo. Han bor sammen med kjæresten i en studenthybel på Kringsjå, men kommer opprinnelig fra Skui i Bærum.

Til Seoghør.no forteller han at det ble tatt en sikkerhetsvurdering av TV-teamet, legen og han selv.

- Det var rett og slett ikke forsvarlig å sende meg ut på turer som sannsynligvis ikke ville bli lettere enn den i episode tre, sier han.

- Konklusjonen er takk og farvel

I slutten av episoden måtte Aalborg fortelle de andre deltakerne at han ikke lenger kunne delta i programmet.

- Det handler litt om sikkerhet for alle sammen, sier han i programmet mens han må tørke tårer.

- Hvis vi skal gå ørten timer i mørket og utsette oss for skumle ting som ikke er nødvendig, så er ikke det helt bra. Konklusjonen er takk og farvel.

Som følge av smertene i knærne måtte han trekke seg fra programmet. Avgjørelsen satt imidlertid langt inne, og 35-åringen fikk gode klemmer av de andre deltakerne.

I episoden sier 35-åringen at det blir trist å dra fra alle sammen, og at det ikke minst var synd at han ikke nådde målene han hadde satt seg.

  • Se video øverst i saken!

- Ble mye tårer

Til Seoghør.no forteller Aalborg at han ble overrasket over hvor glad han ble i de andre deltakerne, og at det derfor var trist å si hade.

- De var jo så hyggelig og fine mennesker, så da ble det mye tårer. Jeg har jo lært at jeg ikke er noe særlig tøff under deltakelsen, men jeg har fått bekreftet at jeg er like full av følelser som alltid, sier han.

Saken fortsetter nedenfor.

SMERTEFULLT: Det ble en følelsesmessig avgjørelse for Svein Østvik, da han besluttet å trekke seg fra etappen. Grunnet smerter i knærne, var det ikke mulig for ham å gjennomføre turen til fots. Video: TV Norge Vis mer

35-åringen sier at han lenge har hatt problemer med knærne etter jobb som elektriker, men at han hadde opplyst om dette under intervjurundene for programmet.

- Mye knall og fall over mange år, lite stabil trening, hard jobbing som elektriker sammen med mye sofasliting viste seg, ikke overraskende, å være elendig oppkjøring til «71 grader nord».

Sleit med rusproblemer

Til Seoghør.no forteller Aalborg at han ikke ante hva han gikk til da han takket ja til å bli med. Det var nemlig ikke han selv som meldte seg på, men en av studentene hans. Utfordringen tok han på strak arm.

- Jeg hadde egentlig ikke regnet med at jeg skulle få være med. Hadde det vært bootcamp, hadde jeg ganske sannsynlig aldri kommet med fra første runde. Jeg tok utfordringen og håpet på noen fine opplevelser, og det ble det mange av!

- FINE OPPLEVELSER: Aalborg trodde ikke han kom til å bli med i programmet, men er nå glad for at han takket ja. Foto: TVNorge
- FINE OPPLEVELSER: Aalborg trodde ikke han kom til å bli med i programmet, men er nå glad for at han takket ja. Foto: TVNorge Vis mer

35-åringen fortalte tidlig i programmet at han har slitt med rusproblemer og vært innlagt på psykiatrisk avdeling. Til Seoghør.no sier han at han ikke føler at han har blitt et bedre menneske av det, men at han kjenner seg selv bedre.

- De har generelt sett gjort meg mer kjent med meg selv. Gitt meg litt selvinnsikt. Jeg føler meg kanskje litt bedre rustet mot resten av livet, sier han.

Det var likevel utfordringen ved deltakelsen i seg selv som gjorde at han hoppet på muligheten til å være med i 71 grader nord.

- Jeg ante ikke hva jeg gikk til, annet enn det alle andre med meg har sett på TV. Så det var bare å hoppe uti og se hvor det bar!

«71 grader nord» ser du tirsdager klokken 20.30 på TVNorge.

LES OGSÅ: - Jeg trodde vi skulle sove på hotell i «71 grader nord»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer