Khloé Kardashians smale midje vekker harme

- Hva skjer med de indre organene dine når du trimmer midjen på den måten?

VEKKER REAKSJONER: Den yppige reality-stjernen Khloé Kardashian har over 30 millioner følgere på Instagram. Denne uken fikk hun flere av følgerne sine til å reagere da hun reklamerte for den omdiskuterte «midjetreneren».  Foto: Instagram/ Xposure
VEKKER REAKSJONER: Den yppige reality-stjernen Khloé Kardashian har over 30 millioner følgere på Instagram. Denne uken fikk hun flere av følgerne sine til å reagere da hun reklamerte for den omdiskuterte «midjetreneren». Foto: Instagram/ Xposure Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Det siste halvannet året har Khloé Kardashian (31) fått mye oppmerksomhet for figuren sin.

Reality-stjernen legger ikke skjul på at hun trener beinhardt for å holde seg i form, og flere ganger har 31-åringen skapt overskrifter med sine utrolige former.

Da Khloé tirsdag delte et nytt Instagram-bilde med fansen sin, var figuren hennes imidlertid mer oppsiktsvekkende enn noen gang tidligere.

- Jeg er besatt av treningsstudioet, men litt ekstra hjelp har aldri skadet noen, skriver Khloé under en selfie der hun poserer foran speilet iført en såkalt waist trainer.

I praksis er en waist trainer en oppdatert versjon av korsettet som hemmet kvinners liv fra 1500- til 1900-tallet. Flere er kritiske til at korsettrenden igjen er blusset opp, deriblant den svenske legen Johan Armfelt.

Saken fortsetter nedenfor.

Den yppige TV-stjernen, som viser frem et ekstremt smal midje på bildet, reklamerer videre for en leverandør av produktet.

Khloé skriver at hun er besatt av sin nye treningshjelp: «Den holder midjen min smal og holdningen min perfekt» påstår hun i bildeteksten.

Flere av Khloés Instagram-følgere reagerer imidlertid negativt på selfien hennes.

- Hva skjer med de indre organene dine når du trimmer midjen på den måten!? undrer brukeren cholajc.

Saken fortsetter under bildet

«BESATT»: Khloé Kardashian har flere ganger tidligere vist frem midjetrenerne sine på Instagram. Her er hun iført en på treningsstudioet, selv om det moderne korsettet kan hemme pusting og bevegelighet.  Foto: Xposure
«BESATT»: Khloé Kardashian har flere ganger tidligere vist frem midjetrenerne sine på Instagram. Her er hun iført en på treningsstudioet, selv om det moderne korsettet kan hemme pusting og bevegelighet. Foto: Xposure Vis mer

- Herregud.. Det der ser ikke bra ut, skriver en bruker som kaller seg sid_theekid.

- Gjør ikke det der vondt, det ser smertefullt ut! påpeker brukeren elle_1983.

- Slutt! Du sender et så USUNT budskap!!! raser brukeren sylviatessa.

Uheldige virkninger

De såkalte «midjetrenerne» som promoteres av flere kjendiser på sosiale medier, er nemlig kontroversielle.

Muskelfunksjonen i mage og rygg kan bli nedsatt av å bli støttet opp hele tiden, har den svenske legen Johan Armfelt tidligere påpekt overfor Expressen.

Hva synes du om Khloé Kardashians midjetrening? Gi din mening nederst i saken!

Advarer mot midjetrenere

Ifølge nettstedet Health kan svært trange midjetrenere forårsake ubehag, pusteproblemer og halsbrann, ettersom de klemmer torsoen kraftig sammen.

- Magen din kan bli presset opp forbi mellomgulvet, noe som kan gi sure oppstøt, sier medisinprofessor Caroline Apovian til nettstedet.

Apovian er videre skeptisk til de påståtte varige effektene av midjetrenere, som angivelig inkluderer fettforbrenning og permanent endring av kroppsfasong.

Saken fortsetter under bildene.

GAMMELDAGS: Mange forbinder bruk av korsetter med gamledager - til venstre er sanger Anna Held fotografert i korsett på starten av 1900-tallet. Likevel har Kardashian-søstrene, her Kim og Kourtney (t.h), omfavnet midjetreneren. Foto: akg-images/ Sipa USA/ Xposure
GAMMELDAGS: Mange forbinder bruk av korsetter med gamledager - til venstre er sanger Anna Held fotografert i korsett på starten av 1900-tallet. Likevel har Kardashian-søstrene, her Kim og Kourtney (t.h), omfavnet midjetreneren. Foto: akg-images/ Sipa USA/ Xposure Vis mer

 

Den amerikanske legen og bestselgende forfatteren Sara Gottfried er også kritisk til trenden.

- Midjetrening kan kanskje gjøre midjen din smalere, men da må organene dine være et annet sted.

- Lungene, leveren og tarmene dine flytter på seg, noe som gjør det vanskeligere å bevege seg og å puste, forteller hun til nettstedet Fusion.

Advarer mot forstoppelse

Dr. Gottfried advarer også om at midjetrenere og korsetter kan redusere størrelsen på lungene med mellom 30 og 60 prosent mens man er iført plagget.

Dessuten kan de antikverte plaggene føre til forstoppelse og problemer med forbrenningen, hevder legen.

UHELDIG: Denne tyske undervisningsplakaten i anatomi fra starten av 1900-tallet viser de uheldige virkningene tradisjonelle korsetter kunne ha på de indre organene. Foto: akg-images
UHELDIG: Denne tyske undervisningsplakaten i anatomi fra starten av 1900-tallet viser de uheldige virkningene tradisjonelle korsetter kunne ha på de indre organene. Foto: akg-images Vis mer

Treningsekspert Nicole Glor sier til Health.com at man ikke bør sette sin lit til midjetrenere om man ønsker seg en smalere midje. Da er det bare et sunt kosthold og trening som fungerer:

Hva synes du om Khloé Kardashians midjetrening? (Avsluttet)

- Folk leter alltid etter måter å jukse seg raskt i form på, men sannheten er at det ikke finnes noen snarveier, uttaler Glor.

LES OGSÅ: Avslørte bryllupsnyhet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer