Kesha:

Kesha holdt på å dø av spiseforstyrrelser

- Det er er en personlig diagnose. 

I LIVSFARE: Da Kesha ble lagt in for spiseforstyrrelser var hun i livsfare. Foto: NTB scanpix
I LIVSFARE: Da Kesha ble lagt in for spiseforstyrrelser var hun i livsfare. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): I 2014 ble «Tik tok»-sangeren Kesha Rose Sebert (30) lagt inn til behandling på Timberline Knolls i nærheten av Chicago for spiseforstyrrelse.

Nå, tre år etterpå, snakker hun endelig ut om hvor alvorlig det faktisk var i forbindelse med en kampanje for Amerikas Nasjonale spiseforstyrrelse uke som skal sette spiseforstyrrelse på agendaen.

- Om du føler noe er feil med kroppen kan det drepe deg. Jeg døde nesten. Jeg kom nærmere enn jeg noen gang visste, fortalte hun som en del av et panel under Southwest Festival, ifølge contactmusic og fortsetter:

- Når jeg ankom rehabiliteringssenteret var de overrasket over at jeg ikke hadde fått slag, fordi jeg ikke hadde fått nok væske eller mat. Jeg er ikke skamfull lenger. Det er følsomt fordi det er en så personlig diagnose. Det påvirker virkelig selvtilliten.

Saken fortsetter under bildet.

INNLAGT: Popstjernen Kesha, her i en scene fra musikkvideoen til låta «Timber», ble i 2014 lagt inn til behandling for en spiseforstyrrelse. Nettstedet TMZ mente at 30-åringen så tydelig tynnere ut i den da ferske videoen. Foto: Stella Pictures
INNLAGT: Popstjernen Kesha, her i en scene fra musikkvideoen til låta «Timber», ble i 2014 lagt inn til behandling for en spiseforstyrrelse. Nettstedet TMZ mente at 30-åringen så tydelig tynnere ut i den da ferske videoen. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Jeg er en forkjemper

Da Kesha ble lagt inn for spiseforstyrrelser var hun åpen om det i media.

- Jeg er en forkjemper for det å være seg selv og elske seg selv, men jeg synes det har vært vanskelig å praktisere den tankegangen, forklarte Kesha i en uttalelse til People.

- Jeg kommer til å være utilgjengelig de neste 30 dagene mens jeg får behandling for spiseforstyrrelsen min... for å lære å elske meg selv igjen. Akkurat slik jeg er, fortsatte hun.

I 2010: Kesha har alltid vært slank, men i 2010 virket hun litt mer formfull, som på denne «Today Show»-konserten i New York. Foto: Gregorio T. Binuya/Everett Collection /All Over Press
I 2010: Kesha har alltid vært slank, men i 2010 virket hun litt mer formfull, som på denne «Today Show»-konserten i New York. Foto: Gregorio T. Binuya/Everett Collection /All Over Press Vis mer

Den amerikanske popsangeren og låtskriveren er kjent for å være frittalende, og har flere ganger kommet med svært så personlige uttalelser.

Selv om avsløringene hennes ikke alltid har falt i like god jord, ble hun denne gangen rost for ærligheten sin på Twitter.

Kort tid senere kom det frem at det var en ondsinnet vektkommentar fra produsenten hennes Lukasz Sebastian «Dr. Luke» Gottwald (41) som fikk det til å tippe over for sangeren. Han skal ha nemlig ha sagt at hun var «stor som et kjøleskap».

- Jeg har slitt lenge

Et halvt år etter at Kesha sjekket ut fra rehab åpnet hun seg om den vanskelige tiden.

- Jeg har slitt lenge med spiseforstyrrelser, og bestemte meg til slutt for å møte problemet fjes til fjes, fortalte hun til Teen Vogue, ifølge People.com.

Valget om å ta dette skrittet beskrev hun som det beste og mest skremmende hun noen gang har gjort.

- For å få et gjennombrudd, så må man også gjennom et sammenbrudd, og jeg gikk definitivt gjennom begge deler. I ettertid ser jeg at det reddet livet mitt.

Saken fortsetter under bildet.

MODIG: - Jeg følte jeg måtte skaffe hjelp. Ikke bare for meg selv, men også for fansen. Min største frykt i livet er å bli sett på som falsk, sa Kesha i et intervju med Teen Vogue. Foto: Raffi/NPG.com/All Over Press
MODIG: - Jeg følte jeg måtte skaffe hjelp. Ikke bare for meg selv, men også for fansen. Min største frykt i livet er å bli sett på som falsk, sa Kesha i et intervju med Teen Vogue. Foto: Raffi/NPG.com/All Over Press Vis mer

- Valget om å ta kontroll over problemet mitt er det skumleste jeg har gjort noen gang, og det kommer fra meg som dykker med hai og hopper ut av fly for moro skyld, sa Kesha den gang.

Kort tid etter at hun sjekket ut fra rehab postet hun følgende melding til følgerene sine:

«Glad for å være tilbake! Føler meg frisk og jobber med masse ny musikk. Jeg kan ikke få takket fansen min nok for all kjærligheten og støtten dere har gitt meg <3».

Samme dag fulgte hun opp med erklæringen «Livet er vakkert. Jeg er så velsignet som har dere alle sammen», pluss dette bilde av seg selv - som vel sa det meste:

OVERLEVDE: Det var dette bildet Kesha la ut etter hun hadde blitt skrevet ut av rehab. Foto: All Over Press
OVERLEVDE: Det var dette bildet Kesha la ut etter hun hadde blitt skrevet ut av rehab. Foto: All Over Press Vis mer

Gikk til sak mot sin egen produsent

I 2014 gikk artist Kesha til sak mot sin egen produsent, Lukasz «Dr. Luke» Gottwald (42), og anklaget ham for seksuelle overgrep og trakassering.

I februar samme år kom den nedslående dommen i New Yorks Høyesterett. Dommer Shirley Kornreich bestemte at Kesha ikke kan bryte kontrakten sin med Sony, noe som fikk flere kjendiser til å reagere.

I 2016 ble det imidlertid kjent at «Tik Tok»-sangeren hadde droppet saken mot stjerneprodusenten og at hun har levert 28 låter til Dr. Lukes plateselskap i håp om å kunne avslutte kontrakten hun har med dem.

- Kesha er fokusert på å komme tilbake i arbeid og har levert 28 sanger til selskapet. Vi har formidlet dette til Sony Music, og lagt frem Keshas ønske om å slippe ny musikk så fort som mulig, sier hennes advokat, Daniel Petrocelli i en uttalelse til BuzzFeed News.

Saken fortsetter under bildet.

STYGG SAK: Produsent Dr. Luke (t.h) ble i 2014 anklaget av artist Kesha at han hadde seksuelt misbrukt henne over en periode på ti år. Foto: NTB scanpix
STYGG SAK: Produsent Dr. Luke (t.h) ble i 2014 anklaget av artist Kesha at han hadde seksuelt misbrukt henne over en periode på ti år. Foto: NTB scanpix Vis mer

Sony Music har ikke kommentert Keshas valg om å droppe saken, men Dr. Lukes advokat, Christine Lepera, mente at Kesha har droppet anklagene fordi hun har forstått at hun ikke kommer til å vinne saken.

- Kesha burde aldri ha ført de falske anklagene mot produsenten til retten, sa advokaten, ifølge nettstedet.

LES OGSÅ: Se filmstjernens drastiske vekttap

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer